Reklama

Reklama

Jason je znovu zpátky a má už svoji legendární hokejovou masku. Tentokrát, ale nebude fyzická likvidace jednotlivých ubožáků rušící Jasonův klid až tak jednoduchá jako v díle předchozím. Kempaři totiž nejsou jenom nějací, i veverkou k smrti vystrašení studentíci, ale dosti otrlý členové motocyklového gangu. Jason se tedy bude muset hodně snažit, aby popostrčil čísla svého "bodycountu" o nějakou tu cifru směrem vzhůru. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (261)

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Takže poslední kamínek, který mi chyběl k doplnění skládačky - zvané Friday The 13th – v hlavní roli Jason Voorhees. Můj nejoblíbenější masový vrah, ani Freddy Krueger ani Michael Myers nesahají na první místo…Klasická atmosféra, věrná většině dílu, stejně jako stupňovitá zvuková kulisa, také už známá z jiných Pátku. Jason se ze začátku moc neobjevuje, ale když se objeví má od začátku legendární hokejovou masku, která už zažila spoustu „faceliftů“. Hodně druhů zbraní, nástrojů a druhů vražd, jednoduchý příběh, s jednoduchým finále, které opět nekončí urychleně, ale postupně….klasika – 5-6/10* ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Třetí díl má stejnou úroveň jako druhý. Aby taky ne, když si jej natočil Steve Miner, ten člověk má prostě talent. O tom se ostatně můžeme přesvědčit již v úvodní scéně, kde si krásně pohrává s prvními obětmi. Pak Jason smlsne na třech motorkářích a jde se na mládež. Hodně se mě líbí že se tady vskutku na sympatie nehraje a i ti nejmilejší z nejmilejších končí stejně pod Jasonovou mačetou. Poprvé zde vystupuje v hokejové masce. Body count: 12. Hodnocení 70% ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Piatok trinásteho" je moja suveréjne najobľúbenejšia slasher horrorová séria. Nemŕtvy zabiják Jason Voorhees a jeho brutálne vražedné vyčínanie pri jazere Crystal Lake. Tretia časť ("Friday the 13th Part III") je podarenou súčasťou tejto kultovej americkej vyvražďovacej kolekcie. Výrazná a významná je najmä tým, že si tu Jason prvý krát nasadí starú hokejovú brankársku masku. Doplnok, ktorý sa stal neodmysliteľnou súčasťou jeho image. Mimochodom, v tomto diely Jason zabije dvanásť ľudí. **** ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(75%) Vida, režisér Steve Miner se opravdu zlepšil. Po vcelku nudné a obyčejnější dvojce nám zde naservíroval dost slušný vyvražďovací počin. I se dost přiblížil ke kvalitě mého oblíbeného Halloween H 20. Tempo je zde docela slušné, i když se pořádní zabíjení začne odvíjet až v nějaké cca 45-50 minutě. Jenže to mi vůbec nevadilo, zpočátku tu máme klasickou rekapitulaci z předešlé části a úvodní zabití dvou místních lidí a poté se začne film věnovat postavám, které mi přišly doposud z této série nejlepší. I jsem si jich pár získal. To se Minerovi opravdu povedlo, podobně jako u výše zmíněném Halloween H20. Soundtrack začínám mít opravdu rád. Vraždy jsou zde zajímavější, krvavější a o něco drsnější. Jason tu má správnou vizáž v hokejové masce, ke konci se pořádně rozjede – úplná mašina na zabíjení. Celé prostředí filmu bylo dobré, např. Stodola atd. Nevím ani co bych pořádně vytkl, možná bych ocenil trochu víc k vysvětlení Jasona atd, přidat pár scén navíc a hlavně tu byla jedna vraždící scéna, kdy Jason jednoho kluka v rukou tak zmáčkl do hlavy, až mu vystřelilo oko – to bylo dost ujeté, trapné a vizuálně amatérské až jsem si myslel, že je to nepovedená či vystřižená scéna, ale co. K dokonalosti něco chybělo, ale stále to byla super zábava a u mě zatím nejlepší díl téhle série. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Třetí část už přivádí na scénu Jasona v jeho ikonické podobě, v níž se nesmazatelně zapsal do srdcí svých fanoušků. Poprvé si totiž nasadil masku hokejového brankáře a stává se hrůzostrašným strojem na zabíjení. Trojka pokládá pro celou sérii koleje, z kterých vlak téměř všech následujících pokračování prakticky nesjede. Jason přežívající, kroužící, kydlící a mrtvý. Postupně ztrácí svou původní motivaci, jíž byla pomsta a stává se pouze ztělesněním zkázy a nástrojem smrti. Smrti, kterou není možné usmířit ani zastavit. Jako nenasytný predátor zabíjí všechny, kteří se zatoulají do jeho teritoria. Tentokrát to bude „překvapivě“ opět skupinka mladých nadrženců, kterým se místo očekávané pohody plné píchání a dalších radovánek dostane poněkud odlišného povyražení, nutno však poznamenat, že píchání si docela užijí, jen to bude jinam a něčím jiným. Mačeta, harpuna, elektrický proud či vidle jsou jen krátkým výčtem různorodých způsobů, jak dospět už potřetí k nirváně. A já tam zase dospěl. Skutečný zrod legendy si zaslouží jedině plné hodnocení. Edit komentáře a hodnocení po příznačných 13 letech (původní komentář utopen v Křišťálovém jezeře, původní hodnocení ****) ()

Galerie (136)

Zajímavosti (29)

  • V původním scénáři se postava Ricka (Paul Kratka) jmenovala Derek. Jméno Rick bylo použito proto, že mělo o jednu slabiku méně a lépe se křičelo. (Stocki)
  • Amy Steel, která ztvárnila postavu Ginny ve filmu Pátek třináctého 2 (1981), byla nabídnuta možnost zahrát si stejnou roli i ve třetím pokračován. Herečka ale roli odmítla. (Stocki)
  • Jediný díl série, kde žádná z postav nezmíní jméno Jason. (Chatterer)

Reklama

Reklama