Reklama

Reklama

Jason je znovu zpátky a má už svoji legendární hokejovou masku. Tentokrát, ale nebude fyzická likvidace jednotlivých ubožáků rušící Jasonův klid až tak jednoduchá jako v díle předchozím. Kempaři totiž nejsou jenom nějací, i veverkou k smrti vystrašení studentíci, ale dosti otrlý členové motocyklového gangu. Jason se tedy bude muset hodně snažit, aby popostrčil čísla svého "bodycountu" o nějakou tu cifru směrem vzhůru. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

choze 

všechny recenze uživatele

Třetí Pátek jsem viděl poprvé v polovině devadesátek na ORF1 s podtitulem Und wieder ist Freitag dreizehn. V rámci série je památný tím, že Jason v polovině děje poprvé nafasuje svou ikonickou masku (kdo to vymyslel, je bez prdele génius, ta maska mu fakt sekne) a že byl stejně jako o rok mladší trojky Čelistí a Amityville natočen ve 3D. Takže se připravte na spoustu vražedných nástrojů (prim hrají tentokrát vidle) zabodávaných do kamery nebo v detailu trčících z těl obětí, nemluvě o chuťovce "Jason rozmáčkne týpkovi hlavu a z té vyletí oko do kinosálu". Jinak trojka patří se čtyřkou a sedmičkou, kterou jsem z celé série viděl jako první, k mým nejoblíbenějším dílům, je tu solidní bodycount, pěkný holky i pár fajn mordů (Jason sekne kluka chodícího po rukou mačetou do rozkroku) a vrátil se i Volkswagen brouk ze dvojky :) I když dneska už je to na mě moc zdlouhavé a přiblblé a třetí hvězdičku dávám z čiré nostalgie. V závěru se dočkáte parafráze kultovní závěrečné scény z jedničky - dívka se ráno po masakru probouzí v kánoi na jezeře a... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Co se snímku „Pátek třináctého 3“ nemůže upřít, to je ono jedno privilegium, které se zde skrývá. Jedná se o privilegium v rámci série, a to skutečnost, že si zde Jason poprvé nasadí brankářskou masku, kterou má pak i po zbytek série a kterou se konečně stal opravdu ikonickým a snadno zapamatovatelným. Je to ale snad jediná věc, proč má cenu tenhle film v rámci série zmiňovat. To je docela škoda. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Jason dostal od scenáristov novú partiu na porážku ( extrémne nesympatickú), od producentov 3D ( tie kompozície silou mocou do priestoru sú hrozne rušivé) a od režiéra prvýkrát svoju legendárnu hokejovú masku. Ale všetci mu okrem toho nejako opäť zabudli pribaliť dobrý film.4/10 trikrát a dosť. na ďalší diel nemám silu ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Friday the 13th Part III pokračuje přímo tam, kde druhý díl skončil... Po divoké noci, kdy obsazenstvo kempu u Křišťálového jezera značně prořídlo, přijíždí další skupinka teenagerů a tři motorkáři, aby se setkali s jedním z nejvýkonějších masakrátorů v dějinách filmového hororu... S Jasonem Voorheesem... A protože se jedná o skvělý slasher a Jason navíc konečně dostane na ksicht hokejovou masku, která se během desitiletí stala jeho poznávacím znamením, je tento díl asi tím nejlepším z celé série... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý slasher. Možno jeden z najlepších. Oproti predošlým dvom častiam posun minimálne o level vyššie. Napätie neporovnateľné, rovnako atmosféra a Jason sa konečne ukáže. Nečaká celý film niekde v tme, aby nakoniec vystrčil iba ruku, ukáže sa celý a konečne má masku! Inak zaujímavé, že jeden režisér dokáže natočiť dva filmy o tom istom, kvalitatívne obidva úplne niekde inde. Toto už nie je priemer, toto je právoplatný zástupca slasherovej prvej ligy. A tie mordy... 85% (v rámci žánru samozrejme) ()

Galerie (136)

Zajímavosti (29)

  • Chris (Dana Kimmell) Rickovi (Paul Kratka) říká: "It's hard to believe The Wild Bunch is already in bed“ (Těžko uvěřit, že divoká banda je již v posteli). Jde odkaz na western Divoká banda (1969). (Stocki)
  • Na speciálních efektech původně pracoval slavný Stan Winston. Jasonův (Richard Brooker) vzhled se ale producentům moc nelíbil, a proto Jasonův obličej před nasazením masky není moc zabírán. Existuje ale několik fotografií Jasonova původního vzhledu i se samotným Winstonem v maskérně, kde ho nanáší na herce Richarda Brookera. Winston byl nahrazen jiným maskérem a Jasonův nový a finální vzhled bez masky je ukázán až na konci filmu ve stodole. To byl také možná jeden z důvodů, proč do filmu nebyla zařazena finální snová vize, v níž odmaskovaný Jason usekne Chris (Dana Kimmell) hlavu. Ve filmu ale přesto Jasonův původní obličej vidět je. Přibližně v jedenácté minutě, kdy prodavač krmí rybičky, se objeví za tmavým sklem Jasonova postava bez masky. Nejde jí vidět do tváře, ale jedná se o jediný záběr s původním Jasonovým vzhledem. Jasonův původní makeup se údajně leskl na 3D kamerách a špatně se nasvěcoval. (LION-MR.T)
  • Maska hokejového brankáře, kterou si tady Jason Voorhees (Richard Brooker) poprvé nasazuje, byla vyrobena společností Fibrosport pro klub Detroit Red Wings. Její podoba vycházela z masky Jacquese Planta, hokejového brankáře, který ji jako první začal v NHL používat v sezóně 1959-1960. Vyráběl si je původně sám. Dnes se už tento typ nepoužívá. (PetrPan)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno