Reklama

Reklama

Projekt Modrá kniha

(seriál)
  • USA Project Blue Book (více)
Trailer
Historický / Mysteriózní
USA, (2019–2020), 14 h 33 min (Minutáž: 42–45 min)

Tvůrci:

David O'Leary

Hudba:

Daniel Wohl

Hrají:

Aidan Gillen, Michael Malarkey, Laura Mennell, Ksenia Solo, Neal McDonough, Michael Harney, Jill Morrison, Nicholas Holmes, Ian Tracey, Robert John Burke (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Na pozadí studené války a atomové éry pojednává tento napínavý seriál inspirovaný skutečným programem Project Blue Book amerického letectva, který byl zaměřen na vyšetřování UFO. Geniální astrofyzik dr. J. Allen Hynek je s kapitánem Michaelem Quinnem zapojen do přísně tajného programu. Dr. Hynek se pokouší přijít na kloub řadě záhadných pozorování. Brzy mu však dojde, že se ocitl ve středu rozsáhlého a nebezpečného pokusu o ututlání pravdy, díky němuž se on sám i jeho nejbližší ocitnou v nebezpečí. (Viasat)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

Motinski 

všechny recenze uživatele

Akty X odohrávajúce sa v divácky vďačnejšej dobe s tým že kvalita jednotlivých dielov nie je tak kolísavá ako tam, hlavne v neskorších sériách. Ústredné duo spolu funguje, od Aidana Gilena som nečakal že mu rola tak sadne kedže ho mam zafixovaného stále ako Littlefingera, no ukázal že je pán herec. Keď si odmyslíte že príbeh je často pritiahnutý za vlasy a máte radi mysteriozno, tak vám Bluebook stopercentne sadne. 1. séria 7/10 2. séria 8/10 ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Pilotní díl mě nijak nezaujal, ale ok, řekla jsem si, že tomu dám šanci. Jenže oni mě nijak nezaujali ani další díly. Celé mi to přišlo jako nalinkované Akta X, kde každý díl se řeší nějaká neuvěřitelná událost, která má buďto logické vysvětlení nebo hm, mimozemské. Jenže místo agentů Muldera a Scullyové tu máme univerzitního profesora astronomie a leteckého pilota, jejichž hlavním úkolem je řešit případy logicky, aby veřejnost na mimozemšťany nevěřila, ale jak už to tak bývá, profesůrek chce znát pravdu, která je tam někde venku. Dá se na to dívat, ale že by mě to drželo u obrazovky a někdy bych se na to chtěla podívat znovu - nehrozí. ()

Reklama

celticek 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě to dost navnadilo, dobrý námět a komorní zpracování. "Malíček" ze Hry o trůny tu hraje solidně. Měli by ale přitlačit na pilu, chvílemi je to hodně stereotypní a nudné. Konec první série je fajn, ale chce to teda pořádné zlepšení. Je to na motivy skutečných událostí, takže nějaký blockbuster nečekejte... ()

aLCaP0Ne 

všechny recenze uživatele

O tomto seriály som absolútne nevedel a o to viac ma prekvapil. Ako dieťa som vyrastal na Mulderovi a Scullyovej a tajne som dúfal, že sa objaví ešte niečo čo sa im priblíži. Podarilo sa! Projekt modrá kniha je chuťovka pre každého fanúšika Aktov X. Áno projekt je založený na real story doktora Hyneka, ktorý musí bojovať s konšiparčnými teóriami, real faktami ale podarí sa mu objasniť všetky prípady? :) ()

Rian_witcher 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno po první sérii: Určitě zajímavá variace na Akta X. Moc se mi líbilo zasazení do 50-60 let 20. století a s tím související atmosféru panující v USA. Nádherně působí i kostýmy a rekvizity. Nejvíce mi vadí trochu rušivé skloubení se špionáží. I když postavy a příběh špionů je zajímavý, nechytlo mě právě spojení s tématem UFO. Pochvalu naopak zaslouží výběr jednotlivých případů, z nichž jsem už o většině slyšel a zajímal se o ně. Nerad bych chválil jednotlivé herce, protože casting se dle mého vyloženě povedl a "Malíček" jednoznačně dokázal, že se zaškatulkování do rolí syčáka z Game of Thrones určitě nemusí bát. ()

Galerie (312)

Zajímavosti (21)

  • Dům na začátku epizody, kde žije matka s dětmi, kteří se stanou svědky havárie UFO, je stejný dům, který byl použit pro filmování seriálu Akta X (od r. 19893) jako Mulderův dům. (PATRICK96)
  • Generáli vo vypočúvacej miestnosti stoja na mieste bez pohnutia. Ich poloha v miestnosti sa však v jednotlivých záberoch mení. (koba)
  • Profesor Hynek (Aidan Gillen) má český původ. Narodil se sice v Chicagu, ale oba jeho rodiče byli Češi. (Martrix)

Reklama

Reklama