Reklama

Reklama

Aquaman a ztracené království

  • USA Aquaman and the Lost Kingdom (více)
Trailer 6

Poté, co se mu nepodařilo Aquamana (Jason Momoa) porazit poprvé, se Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II), stále poháněný potřebou pomstít smrt svého otce, nezastaví před ničím, aby Aquamana jednou provždy zničil. Tentokrát je Black Manta hrozivější než kdykoli předtím a vládne mocí bájného černého trojzubce, který uvolňuje prastarou a zlovolnou sílu. Aby ho Aquaman porazil, obrátí se na svého uvězněného bratra Orma (Patrick Wilson), bývalého krále Atlantidy, a uzavře s ním nepravděpodobné spojenectví. Společně musí odložit své rozdíly, aby ochránili své království a zachránili Aquamanovu rodinu i svět před nevratnou zkázou. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (7)

Trailer 6

Recenze (317)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Zohľadním recenzie dvoch naj užívateľov a urobím z toho mix - vidieť toto v kine musel musel zážitok, vidieť to s odstupom času nebolo úplne že trápenie a miestami to bolo vtipné ale tá neodmysliteľná ekologická stopa to trošku pokazila, suma sumárum - film na ktorý fanúšikovia v kine budú spomínať vo veľmi dobrom...ale iba vďaka (d)efektom...príbeh a zvyšok neoslní, možno tak výber piesní, v konečnom zúčtovaní objektívnych 60% na čsfd...bohužiaľ, zázrak sa nekonal. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[40%] Docela jsem rád, že mi kvůli zdravotním problémům tento druhý Aquaman unikl v kině. James Wan už prostě není na úplném vrcholu. Jenže v tomto případě za to ani snad tolik nemůže. Je to prostě jen režisér a studio si holt vše udělá po svém. První Aquman byl pro mě špičkou snad ve vším. Tohle je jen převařená voda, kdy vše funguje tak na 30%. Jason Momoa se snaží, ale třeba takový Patrick Wilson? Ten zde hrál snad jen z donucení. Zbytek herců komentovat moc nebudu. Lundgren zde měl o ždibec víc prostoru, potěšilo ho vidět, ale to je asi tak všechno. Akce je klasický současný digibordel, i když je to zde nasnímáno kamerou přehledně, to si Wan naštěstí pohlídal. Po druhé půli filmu jsem to skoro už nevnímal. Bylo to tak chladné, zbytečně výbušné a já necítil žádné emoce. Přitom tu akce byla, nic nelogického a bijícího do očí, ale prostě mě to celé vůbec neoslovilo. Ta akční linie mezi cca 20 a 40 min, kdy napadnou podmořský svět je ještě celkem ucházející, ale pak už není o co stát. S vypětím všech sil dávám 40% a 2* jen kvůli Wanovi. DC upadá po Marvelu už asi také. I když nedávný FLASH mě zase bavil až až. Budu doufat, že Wan ještě někdy natočí něco pořádného. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pokračování jednoho z těch lepších DC komiksů, které je oproti prvnímu dílu větší, barevnější ale zároveň výrazně hloupější, rozbitější a vše se snaží zakrýt pocitem, že se zde neustále něco děje a pořád se postupuje vpřed. Akční scény mají Wanovu hravost ale kazí je slabší vizuální stránka, která je sice pestrobarevná ale i docela hnusná. Chybí mi zde menší potyčky, které byly v prvním díle tím nejzajímavějším a kde se nejvíce ukazoval Wanův um. Jako celek slušná, nenáročná zábava ale pořád jen lepší komiksovka než kulervoucí blockbuster. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem komiksový průšvih a ejhle, ono to šlo. Film měl rozhodně spád, slušný vizuál a muziku. Pravda, děj byl místy trochu zkratkovitý, finále mohlo být monstróznější, ale co, nemůžete chtít všechno. Špionážní agentka chobotnice byla skvělá, Momoa si to všechno užíval a je to krásnej chlap a Patrickovi to seklo. Na jeden nenáročný večer dobrá volba. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

A mě to přišlo zábavnější než jednotka. Mírně nadhodnotím, protože po těch odkladech, přetáčkách a průseru s Amber to mohlo dopadnout o dost hůř. James Wan doplavil zábavnou blbinu, která dobře odsýpá, dobře vypadá a nějaké větší ambice v době přestřihávání vzdala. Že za globální oteplování může černoch s hlavou v akváriu a vstup od OSN neberu za ambice, ale podvratný pokus o komedii. Scény s dítětem, cheeseburgerem a švábem, nebo běháním jsou mile over the top a vyrovnávají přehnanou vážnost, co mi vadila v jedničce. Jason Momoa si roli vychutnává a mačká z ní maximum. DC to vlastně neukončili zase tak špatně. I am Aquaman! ()

Galerie (39)

Zajímavosti (33)

  • Zápletka s trojzubcem krále Kordaxe (Pilou Asbæk), jehož moc Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II) chce použít, aby porazil Aquamana (Jason Momoa), je velmi podobná příběhu hry „Warcraft 3“. V té princ Arthas získá magickou čepel Frostmourne, skrze kterou ho ovládá v ledu uvězněný král nemrtvých Ner'zhul – stejně jako král Kordax s Black Mantou. Architektura Kordaxova království Necrus také nápadně připomíná citadelu Icecrown, kde sídlí Ner'zhul. (Eterninox)
  • Michael Keaton ztvárnil postavu Batmana ve filmech od Tima Burtona, popř. ve Flashovi (2023). Původně se ale počítalo s tím, že si Keaton slavného detektiva zahraje i zde. Scény, které herec natočil, ale byly nakonec vystřiženy. Ben Affleck, jenž si maskovaného hrdinu v minulosti též několikrát zahrál, se rovněž objevil na place druhého Aquamana, nicméně i „jeho“ Batman skončil na podlaze střižny. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

10.10.2023

Po měsících mlžení a kontradikcí ze strany Jamese Gunna, nového lodivoda filmového DC univerza, server Variety konečně může potvrdit, že se hlavní herecké hvězdy Gal Gadot, Jason Momoa a Ezra Miller… (více)

Reklama

Reklama