Battlestar Galactica

(seriál)
Sci-Fi / Akční / Dobrodružný
USA, (1978–1979), 19 h 35 min (Minutáž: 48–147 min)

Tvůrci:

Glen A. Larson

Stu Phillips

Hrají:

Richard Hatch, Dirk Benedict, Lorne Greene, Herbert Jefferson Jr., John Colicos, Maren Jensen, Noah Hathaway, Laurette Spang, Tony Swartz (více)
(další profese)

Epizody(21)

Originální Battlestar Galactica skládájící se s dvou serií vydaných jakoby samostatně.
První série s názvem Battlestar Galactica 1978 vypráví o zničení lidské rasy a cestou přeživších za bájnou kolonii, jejiž polohu prý vláda zná, ale celou dobu jí tajila. Touto kolonijí má být Země. Jenže Cyloni se nezastaví před ničím a pokusí se zlikvidovat zbytky lidské rasy. Navíc jím pomáhá zrádce, který chce zničit lidstvo, aby se stal vládce všeho.
Druhá serie "Battlestar Galctica 1980" byla již méně úspěšnější a není tolik známá. Lidstu se nakonec podařilo Zemi najít, má to však jeden problém. Cyloni flotilu sledovali a Země má žalostnou technologii. Posádku lodě Galactica čaká tudíž nelehký úkol, připravit Zemi na Cylonský útok. (Redswif)

(více)

Kryton

všechny recenze uživatele

Schválně si porovnejte nynější Galacticu a s jejím prapředchůdcem. Je pak jasné kdo vyhrává. Možná ve své době to muselo být něco. Jenže plytký děj,dialogy k smíchu,efekty a nesympatickým hlavním hrdinou v čele to u mě nevydrželo víc než jeden díl. S hodou okolností to byl díl, kde děti valčily a jezdili na jednorožcích (wtf?) a hrdinný Starbuck sbalil jedinou babu na planětě co měla poprsenku pořádně vycpanou. Btw. ta velká inspirace SW je zřejmná nejen u záběrů na lodě. A tak zakončím komentář větou co zakončila ten díl: Jak jen to dělá(jí)?!. ()

k212

všechny recenze uživatele

Je zábavné a vtipné dešifrovat v originální Battlestar Galactica všechny změny, záměny, pouhé náznaky či inspirace provedené v BSG 2004. To je však pro mě osamocený motiv jak přežít sledování tohoto příšerných-hereckých-kreací-přeplněného seriálu. 40% za svět Cylonů a přiblblého blonďáčka Starbucka. ()

paascha

všechny recenze uživatele

Kvalita efektů je tragická, to je fakt. Kvalita příběhů je snad ještě horší, to je taky fakt. Kvalita herců a jejich výkonů je strašná, neoddiskutovatelné. Humor žádný, hlavu a patu to nemá, je to shit. Ale je to sci-fi, takže aspoň * si to zaslouží. Ale když to porovnám s Trpaslíkem, mám chuť jít do mínusu!!§ ()

majo25

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nenáročná dobrodružná vesmírna opera s jednoduchou hlavnou zápletkou - útekom pred robotími emzákmi a hľadanie mýtickej planéty zvanej Zem. Má ale veľmi sympatické osadenstvo a náramne podarenú epickú ústrednú melódiu, ktorá navnadí aj vtedy, keď atmosféra pokrivkáva. Čo sa týka spracovania, je to taký 70-tkový televízny štandart, s vydarenými modelmi hviezdnych lodí či peknými kulisami, hlavne na mostíku Gallacticy. Samozrejme, vybavenie hviezdnych stíhačiek a iné hi-tek prvky (turbo, maličké obrazovky, veľké skriňové počítače vydávajúce pazvuky, roboti atď) pôsobia už dnes veľmi úsmevne. Špeciálne efekty boli ešte v plienkach, preto neprekvapí, že odstrel nepriateľskej stíhačky je na prvú šupu s následným jednoduchým výbuchom. Na to sa ale seriál príliš nehrá, ani na poli logiky či vedeckej presnosti nie je etalónom, ide mu hlavne o dobrodružstvo a väčšinou uvoľnené či až odľahčené epizódne zápletky, v ktorej má popri akcii veľký priestor aj humor či romantika. ()

klerik

všechny recenze uživatele

Roztomilosť z ktorej cítiť nadšenie pre SF. Strielanie lasermi, cyloni vyzerajúci ako Darth Vader, lietajúce škatulky miesto lodí. Ale nebyť tohto seriálu, nevznikne DOKONALÁ BSG v roku 2004. Kto pozná nový seriál, bude zrejme čumieť, že v tomto pôvodnom sú Boomer a Starbuck výrazne iného pohlavia ako ženského :) a Apollo vám určite pripomenie niekoho z novej BSG - a to niekoho výrazne menej kladného... PS - Skvelý Larsonov motív zaznie aj v jedenej epizóde nového seriálu... ()

• V 24-dielnej sérii sa objavilo 5 druhov robotov: Cyloni (bojové jednotky), Lucifer (IL-Séria), Specter (IL-Séria), Hector a Vector (Humanoid), a Muffit Two (robotické zviera). (fefee)
  • Když jde po úvodní bitvě Starbuck (Dirk Benedict) s poškozeným Viperem na přistání, je na monitoru na Galactice při skenování jeho Viperu vidět nápis: „Made in USA.“ (vojtaruzek)
  • Hudební motiv úvodních titulků zapracoval skladatel Bear McCreary do soundtracku remaku Battlestar Galactica (od r. 2004). Zazní v druhé sérii pod názvem "Colonial Anthem". (Barrymore)

Související novinky

Reboot Battlestar Galacticy má scenáristu

Reboot Battlestar Galacticy má scenáristu

11.04.2014

Seriálová válka lidí a Cylonů začala už v Battlestar Galactice z roku 1978, její nejpamátnější okamžiky však přišly až po roce 2003. Stejnojmenná televizní minisérie totiž nastartovala temnou… (více)