Reklama

Reklama

Život na zámku

(seriál)
  • Slovensko Život na zámku
Drama / Rodinný
Česko, (1995–1998), 44 h 35 min (Minutáž: 50–53 min)

Režie:

Jaroslav Hanuš

Scénář:

Jan Míka

Kamera:

Jan Osten

Hrají:

Tomáš Töpfer, Kateřina Macháčková, Kateřina Kaira Hrachovcová, Petr Hradil, Jiřina Jirásková, Pavel Soukup, Jana Synková, Lenka Termerová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(52)

Obsahy(1)

V seriálu se potkáme s početnou rodinou Králových, s babičkou (v neodolatelném podání J. Jiráskové), doktorem Králem (T. Töpfer), jeho ženou, profesorkou gymnázia (K. Macháčková), dcerou Simonou (K. Hrachovcová) a synem Otakarem (P. Rajchert). Hlavní osu seriálu tvoří osudy rodiny žijící v menším českém městě. Budeme sledovat jejich snahu o výměnu bytu, radost nad nečekaným dědictvím i smutek nad ztrátou zámku, získání nové ordinace, problémy se zamilovaným synem, nezdárným studentem, i dcerou, která by se ráda stala novinářkou… (Česká televize)

(více)

Recenze (169)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Porevoluční české seriály, které jsem viděl, bych dokázal spočítat na prstech jedné ruky. Život na zámku byl jedním z nich. Dodnes nevím, proč jsem se na seriál začal dívat a proč jsem se vydržel dívat až do konce. Nikdy to nebude vysoce opěvovaný zázrak, přesto dokázal velké množství lidí pravidelně připoutávat k televizním obrazovkám. Tvůrcům nelze upřít řemeslně dobré dílo (vzhledem k době a cílové skupině), které o hodně převyšuje český seriálový průměr. Opravdu marně hledám důvody, proč se mi to líbilo, ale líbilo a to je podstatné. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Jedna z našich prvních telenovel, ještě v bohatším hávu, s lepšími (až hvězdnými) herci, točením v exteriérech, ale stejně slabým scénářem, kdy lepší scény střídají vyloženě "vatoidní", jako by nestačilo mnohem méně dílů. Zřejmě peníze byly a musely se utratit. Ve srovnání se současnými nekonečnými seriály se ale jedná o vysoký nadprůměr. A učitelka se zase chová jako idiot. ()

Reklama

Tamdydam 

všechny recenze uživatele

Ještě mám v živé paměti tu ubíjející atmosféru, která se s postupným nastavováním už tak nastavené kaše stále zhoršovala, a podivně stupidní a nelogicé chování hlavních postav. Kdyby o pár let později nevzniklo pokračování Nemocnice na kraji města, terá laťku českých seriálů zahrabala do pekel ( bojím se, že mi jí v pekle budou pouštět ), dal bych bez výčitek o hvězdu míň ()

Ruffus83 

všechny recenze uživatele

Hodnocení, vzhledem ke všem 52 dílům seriálu jsou slabší 4 hvězdy. Když seriál začal a mně bylo 12 let, velice mě zaujal. Příběhy postav zajímavé, dialogy dobře postavené, místy i vtipné, navíc většinou osvědčené herecké tváře a celkově nám blízká atmosféra děje. Problémy se sháněním bytu možná leckdo z nás tehdy zažil. Mám z tohoto seriálu silně zafixované některé scény a situace a přiznám se, že nyní sleduju nedělní reprízu. Nostalgie je velká věc! Hvězdičku jsem strhl za díly z konce seriálu, tam už mi ta poutavost dílů předchozích chyběla. Klavírní hudba která seriál provází je tady pasující, všichni Královi jsou herecky výborní, T.Töpfer kouzelně vzteklý, a mladá K.Hrachovcová právě v rozpuku. Překvapením autora bylo úmrtí postavy, kterou hrál S.Rašilov, cca v 20.díle. Kolín, jakožto město natáčení, byl myslím zvolen vhodně. ()

divak84 

všechny recenze uživatele

jediný český seriál, který byl uvěřitelný co se hereckých výkonů týče, reality týče a v neposlední řadě režisérské práce. jediný český seriálový projekt, který se mi líbil. nic tomu nechybělo. napětí (pře o zámek), dramatické chvíle (topfer vs poloczek ze začatku), sarkasmus, vtip (tv soutěž a v ní topfer) + jirásková, apod apod.... nebojím se napsat, že to je nejlepší český seriál všech dob. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (29)

  • Seriálová ulice Na Zámku se ve skutečnosti jmenuje Na Groši a nachází se v Praze Hostivaři. (Flyer)

Související novinky

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

16.03.2012

Po vleklých zdravotních problémech dnes zemřel ve věku 72 let herec Bronislav Poloczek. Pocházel sice z hornické rodiny, ale vzhledem k otcovým problémům s účastí ve 2. světové válce pod britskou… (více)

Reklama

Reklama