Reklama

Reklama

Život na zámku

(seriál)
  • Slovensko Život na zámku
Drama / Rodinný
Česko, (1995–1998), 44 h 35 min (Minutáž: 50–53 min)

Režie:

Jaroslav Hanuš

Scénář:

Jan Míka

Kamera:

Jan Osten

Hrají:

Tomáš Töpfer, Kateřina Macháčková, Kateřina Kaira Hrachovcová, Petr Hradil, Jiřina Jirásková, Pavel Soukup, Jana Synková, Lenka Termerová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(52)

Obsahy(1)

V seriálu se potkáme s početnou rodinou Králových, s babičkou (v neodolatelném podání J. Jiráskové), doktorem Králem (T. Töpfer), jeho ženou, profesorkou gymnázia (K. Macháčková), dcerou Simonou (K. Hrachovcová) a synem Otakarem (P. Rajchert). Hlavní osu seriálu tvoří osudy rodiny žijící v menším českém městě. Budeme sledovat jejich snahu o výměnu bytu, radost nad nečekaným dědictvím i smutek nad ztrátou zámku, získání nové ordinace, problémy se zamilovaným synem, nezdárným studentem, i dcerou, která by se ráda stala novinářkou… (Česká televize)

(více)

Recenze (169)

vander19 

všechny recenze uživatele

Síce to bude znieť mierne sentimentálne, ale do dnešného dňa rád spomínam na zimné večery, v čase kedy naša súkromná stanica vysielala tento seriál. Sledovali sme ho spolu s mamou a bola to taká pohodička pred tým ako som musel myslieť na odpornú vec akou bola základná škola. Nie je to špica, ale mne sa ľúbi, že je to ako keby z obývačky hoc, ktorého človeka. Nik netuší čo sa mu občas podarí podediť, že? A hlavne tá nostalgia a spomienky na žemľu so syrom a šunkou, ktorú som pri sledovaní seriálu večeral u mňa udržia tento počin minimálne na 50%. ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Pro mne velice povedený porevoluční seriál.Srovnávání se seriály Jaroslava Dietla je zcela na místě.V době vzniku se seriálů už tolik netočilo(dnes je to zase naopak a je jich až moc) a autor Jan Míka přišel v pravou chvíli s výborným námětem a propracovanými postavami.Režisér Hanuš nabral skvělé herce.Exceluje zde především Tomáš Töpfer a JIřina Jirásková.První sérii hodnotím plným počtem.Druhá a třetí je o něco slabší takže za 80%.Čtvrtá série bohužel už jen ždímá. ()

Reklama

Igy007 

všechny recenze uživatele

Scénář neřeším, neboť je pitomý v rámci seriálového standardu. Co je ale opravdová hrůza : kostýmy a dialogy ... ty hadry ukradli důchodcům ? Dorostenka se obléká stejně jako její babička, děs běs. A ty hovory vzor mentál - vždyť takhle nikdo nemluví a nemluvil ani v 90. letech (20. století tedy na tuty ne). Představitel hlavní role, "vyvolené" hamty hamty dřevo, dostával ty velké role asi jen díky svému původu, člověku se z něho kroutí nehty na nohou. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Porevoluční české seriály, které jsem viděl, bych dokázal spočítat na prstech jedné ruky. Život na zámku byl jedním z nich. Dodnes nevím, proč jsem se na seriál začal dívat a proč jsem se vydržel dívat až do konce. Nikdy to nebude vysoce opěvovaný zázrak, přesto dokázal velké množství lidí pravidelně připoutávat k televizním obrazovkám. Tvůrcům nelze upřít řemeslně dobré dílo (vzhledem k době a cílové skupině), které o hodně převyšuje český seriálový průměr. Opravdu marně hledám důvody, proč se mi to líbilo, ale líbilo a to je podstatné. ()

Marrianna 

všechny recenze uživatele

TAk nějak mám pro tenhle seriál slabost. V prvé řadě je koukatelný, v neposlední řadě koncentrace herců mě oblíbených jako Jiřinka Jirásková či Tomáš Topfer...... Kostra celého příběhu je prakticky pitominka, ovšem boční cestičky, které dotvářejí celé prostředí seriálu jsou mnohem zajímavější. TAková dramata jako neposlušný syn, jenž nechce studovat, těhotná dcera-studentka, rozvod jsou vlastně známé spoustě z nás a možná proto, že jsou nám ty obyčejné příběhy tak blízké, je tento seriál celkem oblíben. Rozhodně si nezaslouží srovnávání se současnou českou seriálovou scénou. A Jiřinka jako hlava rodiny, která se snaží o nějakou pospolitost používáním svých zkušeností a moudrostí je krásným příkladem moderní babičky. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (29)

  • V bytě manželů Bohatových visí na stěně větší obraz s šachovnicí. Jedná se o jeden ze dvou shodných moderních obrazů, známých z filmu Nahá pastýřka (1966). Jeden byl originál, druhý kopie, který skrýval zamalované zmizelé plátno „Nahá pastýřka“, jehož autorem byl slavný malíř Fragonard. (Ganglion)
  • Seriálová ulice Na Zámku se ve skutečnosti jmenuje Na Groši a nachází se v Praze Hostivaři. (Flyer)
  • V seriálu si zahráli i bratři Saša nejml. a Václav Rašilovi. Zatímco starší Saša ztvárnil roli Adama Hrušky, první velkou lásku Simony Králové (Kateřina Hrachovcová), mladší Václav Rašilov ztvárnil v úvodních dílech úlohu studenta gymnázia. (majky19)

Související novinky

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

16.03.2012

Po vleklých zdravotních problémech dnes zemřel ve věku 72 let herec Bronislav Poloczek. Pocházel sice z hornické rodiny, ale vzhledem k otcovým problémům s účastí ve 2. světové válce pod britskou… (více)

Reklama

Reklama