Reklama

Reklama

Život na zámku

(seriál)
  • Slovensko Život na zámku
Drama / Rodinný
Česko, (1995–1998), 44 h 35 min (Minutáž: 50–53 min)

Režie:

Jaroslav Hanuš

Scénář:

Jan Míka

Kamera:

Jan Osten

Hrají:

Tomáš Töpfer, Kateřina Macháčková, Kateřina Kaira Hrachovcová, Petr Hradil, Jiřina Jirásková, Pavel Soukup, Jana Synková, Lenka Termerová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(52)

Obsahy(1)

V seriálu se potkáme s početnou rodinou Králových, s babičkou (v neodolatelném podání J. Jiráskové), doktorem Králem (T. Töpfer), jeho ženou, profesorkou gymnázia (K. Macháčková), dcerou Simonou (K. Hrachovcová) a synem Otakarem (P. Rajchert). Hlavní osu seriálu tvoří osudy rodiny žijící v menším českém městě. Budeme sledovat jejich snahu o výměnu bytu, radost nad nečekaným dědictvím i smutek nad ztrátou zámku, získání nové ordinace, problémy se zamilovaným synem, nezdárným studentem, i dcerou, která by se ráda stala novinářkou… (Česká televize)

(více)

Recenze (169)

divak84 

všechny recenze uživatele

jediný český seriál, který byl uvěřitelný co se hereckých výkonů týče, reality týče a v neposlední řadě režisérské práce. jediný český seriálový projekt, který se mi líbil. nic tomu nechybělo. napětí (pře o zámek), dramatické chvíle (topfer vs poloczek ze začatku), sarkasmus, vtip (tv soutěž a v ní topfer) + jirásková, apod apod.... nebojím se napsat, že to je nejlepší český seriál všech dob. ()

solskjaer 

všechny recenze uživatele

První série tohoto velmi oblíbeného seriálu mě hodně překvapila a vydržel jsem u ni až do konce. Sice tento typ seriálů nemám moc v lásce, tenhle mě dostal a každý týden jsem hltal dobrodružství rodiny Králů plnými doušky. Když seriál skončil myslel jsem si, že už po něm nikdy ani nevzdechnu, ale co mě překvapilo byl ten fakt, že když jsem se na něj po několika letech znovu podíval stále se mi velice líbil a pořád mě stejně dobře bavil jako kdysi. Sice druhá série ho hodně sráží k zemi, ale i tak jde o ojedinělý televizní seriál,kterému vévodí dobré herecké výkony, kde nejpřesvědčivěji svoji roli zvládla paní Macháčková, která v roli učitelky byla strašně přesvědčivá a kdybych nevěděl, že je to herečka první co by mě napadlo je právě učitelka. Škoda jen, že se takové seriály na televizní obrazovce objevují jen zřídka a mnohem oblíbenější jsou různá pouta, pojišťovny a redakce, která se ze seriálem Život na zámku nemohou ani rovnat. ()

Reklama

Paity 

všechny recenze uživatele

Polovina 90. let a Život na zámku plnil hlavní vysílání České televize. Problémem seriálu je ale plejáda nesympatických postav, které to celé boří. Navíc mi vadila i "tvrdá palice" postavy Tomáše Topfera, která šla za každou cenu vždy proti zdi a pak chtěl být od diváků strašně litován, jak mu to v tom životě na zámku nevychází. ()

Krt.Ek

všechny recenze uživatele

♫ K životu na zámku, mám jednu poznámku, je tu neveselo, je tu truchlivo... ♫ Pardon, nechal jsem se unést, jediné co chci říct je, že padesát-dva cirka, kolem a kolem, hrubým odhadem hodinových dílů je na podobný typ seriálů (čti!: po všech stránkách všedním) opravdu moc. Musí to dát průměrnému televiznímu diváku práci dokoukat osudy rodiny Králů až do samotného konce... ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Seriál, který dnes možná zavání lacinou televizní výbavou. Faktem ale zůstává, že Jan Míka si s příběhem a dialogy poradit uměl. Nebyly fádní. A Töpfer je fajn herec, který mě dokáže vždycky rozesmát :) jen těch dílů vyrobili možná moc a poslední řada seriálu byla taková obyčejná. Neurazila, ale nijak výrazně nenadchla. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (29)

  • Pro fiktivní město Hradiště použili tvůrci rovněž smyšlenou poznávací značku aut. Měla správný tvar, ale neexistující počáteční písmena HC. Toto přeznačení však nešlo úplně do důsledku, když například v 51. epizodě veze Marii Královou (Kateřina Macháčková) vůz záchranné služby do nemocnice, je možné si u ně všimnout standardní kolínské SPZ. (Haller)
  • V seriálu rodina získá zámek Temniště, ve skutečnosti se jedná o zámek Roztěž u Kutné Hory. Nechal ho vystavět hrabě Jan Špork v druhé polovině 17. století. Dále se filmovalo v obci Vojkov, kde byly nafilmovány scény z domova důchodců. (Stocki)
  • Vůz, ve kterém jezdil Král (Tomáš Töpfer), byl německý Ford Escort III, vyráběný v letech 1980-1986. (JARDAHONDA)

Související novinky

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

16.03.2012

Po vleklých zdravotních problémech dnes zemřel ve věku 72 let herec Bronislav Poloczek. Pocházel sice z hornické rodiny, ale vzhledem k otcovým problémům s účastí ve 2. světové válce pod britskou… (více)

Reklama

Reklama