Reklama

Reklama

Loki

(seriál)
  • USA Loki
Trailer 1
USA, (2021–2023), 10 h (Minutáž: 42–59 min)

Tvůrci:

Michael Waldron

Předloha:

Stan Lee (komiks), Larry Lieber (komiks), Jack Kirby (komiks)

Kamera:

Autumn Durald

Hudba:

Natalie Holt

Hrají:

Tom Hiddleston, Sophia Di Martino, Richard E. Grant, Gugu Mbatha-Raw, Owen Wilson, Cailey Fleming, Michael Rose, Wunmi Mosaku, Sasha Lane, Eugene Cordero (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

V novém seriálu Loki od Marvel Studios odehrávajícím se po událostech filmu Avengers: Endgame se nechvalně proslulý bůh lsti a falše Loki vydává na dobrodružnou cestu prostorem a časem. (Disney+)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (266)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejočekávanějších marvel seriálů je nakonec jen průměr a na to, jak vysoké byly Lokiho ambice, je to celkem slabé. Tim Hiddleston je naštěstí dostatečně charismatický, aby si dokázal seriál ukrást pro sebe, ale zbytek je takový... meh. Jakoby to bylo na míle vzdálené celému marvelu, celý ústřední motiv časových linií i oné "zlé společnosti" je prostě takový nezáživný, postavy nejsou ani tak zajímavé, jak jsme zvyklí, záporák je ve výsledku trapný a celých 6 dílů se toho až tak moc nestalo. Pro MCU jistě důležitá věc, kterou musí každý divák chtě nechtě zkouknout, ale že by mi Loki něco dal, to ani ne. Neosobité, při zemi se držící a ustrašené jít do něčeho většího - ať už v rámci akce nebo děje. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve zkratce: Vedle WandaVision se jedná o nejlepší MCU seriálový projekt. Má to nápad, skvěle napsané postavy, poutavý a zamotaný děj, neskutečnou chemii mezi Lokim a Mobiem a nemá to trapné, dětské a kýčovité vtipy, které můžeme vidět v ostatních projektech. Bez mučení se ale přiznám, že mě 2. série bavila daleko více než ta první. ()

Reklama

gogos 

všechny recenze uživatele

Po první epizodě jsem si říkla doslova a do písmene WTF... Celá myšlenka s agenturou TVA mě na první dobrou zaskočila a nezaujala. Nicméně s postupem času jsem se během dalších dílů do Lokiho zakoukal a mohu říct, že první série byla fakt super. Skvělý Owen Wilson, výborná dívčí verze Lokiho, spousta bizáru i dojemných momentů, První série Lokiho se povedla. Doufám, že druhá půjde v jejích stopách... ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že seriály WandaVision a The Falcon a Winter Soldier se mi líbily o něco více. Od Lokiho jsem čekal trochu něco jiného, tato dějová linka pro mě byla celkem překvapením. Ale rychle jsem si zvyknul, především musím ocenit výkon Owena Wilsona, který byl v roli Mobiuse perfektní. Seriál mě nakonec chytnul a zkouknul jsem ho během dvou dnů. Ale závěrečná epizoda ve mě zanechala rozporuplné pocity, čekal jsem, že „správce času“ bude nějaký mocný týpek, což však nebyl. Celá 1. série pak končí otevřeně, tudíž co se dělo dál se dozvíme ve 2. sérii. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Seriál pre Lokiho je logickým, v prípade Marvelu dopredu vykalkulovaný, krokom. Loki patrí k najzaujímavejším postavám, vždy hýbal dejom, ale nikdy nedostal prime time. Prvé tri časti Vás uvedú do podstaty veci, máte možnosť sledovať Lokiho zmenu, spoznať všetky dôležité postavy a následne časti 4-6 roztočia zaujímavosť do vyšších otáčok. Veľkým prekvapením je Owen Wilson, ktorému Mobius skvelo sadol. Sophia Di Martino zasa dodala neokukanú tvár a sympatickú/hašterivú, a pritom uveriteľnú chémiu s Hiddlestonom. Pôvodne som čakal uzatvorený príbeh, jednu minisériu, ale nakoniec som vlastne rád, že bude ďalšia séria, pretože príbeh je vydareným mixom vecí typu Fringe a Hellboy. Vrcholom prvej série je rozhodne dialóg troch postáv (zasvätení určite vedia na prvú dobrú). Druhá séria už nie tak zábavná, ale stále zaujímavá a hlavne fungujúca čo sa týka postáv. Najlepší Marvel seriál? Áno. ()

Galerie (168)

Zajímavosti (95)

  • Postava, kterou hraje Sophia Di Martino, je založena na dvou postavách z komiksů – Lady Loki (ženská verze Lokiho z Marvel komiksů) a Sylvie Lushton (zaklínačka, které dal Loki kouzelné schopnosti). (Kubaaa97)
  • Jedná se o první epizodu seriálu, která obsahuje potitulkovou scénu. (Kubaaa97)
  • Když Loki (Tom Hiddleston) v jídelně demonstruje svoji teorii na jídle, z vedlejšího stolu sebere krabicový džusík BoKu. Toto pití bylo distribuováno pro dospělé v USA v letech 1990 až 2003. (NiWi)

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Daredevil nabírá nové tvůrce

Daredevil nabírá nové tvůrce

29.10.2023

Nedávno vyšla zpráva, že Marvel kompletně překopává svoji televizní strategii a uchýlí se nyní k tradičnímu formátu pilotů, showrunnerů a tzv. writer’s room (menších skupinek scenáristů, kteří mají… (více)

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Reklama

Reklama