Reklama

Reklama

Horor v Amityville

  • Česko Horor z Amityville (více)
Trailer

Film byl natočen podle údajně pravdivého příběhu nešťastné rodiny Lutzů, kteří se s nadšením nastěhují do nového domu na Long Islandu, aby ale v zápětí zjistili, že je plný nepřátelsky naladěných duchů jeho předchozích majitelů. Ti vykukují z každého zákoutí i kousku nábytku, přičemž děsivých zážitků nejsou ušetřeny ani Lutzovy děti. Na scénu tedy vstupuje laskavý otec Delaney, který se ze všech sil snaží démony z domu vymýtit a zachránit tak tuto nevinnou středostavovskou rodinu ze spárů terorizujících démonů, kteří jim nedají klidně spát. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

cariada 

všechny recenze uživatele

Film , který má velmi slušný náboj a atmosféru což se o remaku nedá ani náhodou říct (ten hrozně nudí). Tohle vás v táhne do děje a 2 hod vás to nechá koukat aniž by se to táhlo. Duchařina, která má nápad a akci. Herecké výkony jsou celkem přesvěčivé. To je tak , když se někdo přestěhuje do domu, kde sídlí zlo, každý kdo tam přijde je napaden a utíká pryč. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Ač Amityville působí jak slepenec vytříhaných scén z Rosemary, Vymítače a Omen, má kouzlo a v první třetině i potřebné koule. Rosenberg si nastavil laťku vysoko a na konci div si ji neshodil. Možná i jo. Škoda roztahaného prostředku, který mu rozmělnil atmosféru a prostřihání o nějakých 20 minut by tady pomohlo. Brolin na to má a strach z něj jde, dokonce se popasoval s podobnou rolí lépe jak Nicholson o rok později v Osvícení, a Kidder (Reevova Lois Lian) byla sexy... Sice už všechno někde bylo, ale charisma tohle béčko má a i když vypadá vedle zmiňovaných jako TV příbuzný, na občasné velké působivosti mu to neubírá. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pozerať tento film prvýkrát v roku 2023 zabraňuje hodnotiť jeho klady a zápory skutočne objektívne. Všetko sme už videli, použité hororové trópy sú dnes už doslova otrepanými klišé. Ak je nablízku démonická hrozba, tak tu máme muchy alebo včely, namiesto vody vám z vodovodu tečie (asi) nafta, počujeme tiché hlasy a sem tam sa objaví falošná ľakačka (mačka v okne). Nezabudnime ani na rýchlo sa zatvárajúce dvere. Amityville funguje lepšie ako psychologická dráma a je fajn, že ide stále viac o civilne nakrútený horor než o horor v tom pravom slova zmysle. Ak by sme tu nemali napríklad tajomné oči a všetko by ostalo ešte viac v náznakoch, asi by dnes išlo o väčšiu klasiku žánru. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Trochu je to lacinější verze The Shining (opět chlap zblbne z temných sil a běhá po baráku se sekerou), trochu to má náznaky, ale vážně jen drobné náznaky z Vymítače ďábla - a Rod Steiger jako kněz zde exceluje, zvláště při scéně mše v kostele; o to víc škoda, že tahle linka dostala minimum prostoru a nakonec ani není nijak pořádně ukončena. Vlastně žádná linka zde není nijak ukončena - policista zde chodí, nic nezjistí, kněz vymítá a nic nevymýtí, o Jodie (nebo jak se ta neviditelná kamarádka dcerky jmenovala) se nic nedozvíme, o těch rituálních vraždách a vchodu do pekla taky ne, nikdo nic nevyšetřuje, natož rituální vraždy a oběti údajně zde kdysi páchané na neposvěcené půdě, teta - jeptiška se objeví jen, aby mohla dramaticky zdrhnout, a v konci se ani ten barák neprojeví nějak hrůzně, když si všechny, ale fakt všechny nechá zdrhnout a vymyslí jen propadlé schodiště a kaluž krve. Jako asi jo, na tom začátku 80. let, takhle doma sám o půlnoci, venku bouřka, to by se člověk ke konci asi i bál, ale jinak na dvě hodiny je to zbytečně utahané, nudné a skutečně strašidelných scén pomálu. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Také jsem jako první díl ze sérieviděl 3:15 zemřeš. Je to velký rozdíl. V remaku bylo vše ukázáno a i když se mi líbil a atmosféra nebyla špatná, tak zde je to úplně jiná liga a myslím, že to bude režisérem. Tento počin je výborný s vynikající a brutální atmosférou a dobrými hereckými výkony. Rosenberg se tady vážně vyznamenal a dokázal nám, že i v roce "79 šel natočit parádní film na který se nedá zapomenout. 80% ()

Galerie (82)

Zajímavosti (25)

  • Film nebyl natáčen v Amityville na Long Island, ale v Toms River v New Jersey. (Chatterer)
  • Když seržant Gionfriddo (Val Avery) jede za otcem Bolenem (Don Stroud), je na jeho SPZ napsán rok 1979, kdy se film natáčel, místo roku 1975, kdy se odehrává příběh. (hansel97)
  • Ve Finsku film vyšel pod názvem For God's sake, get out of there!. (Chatterer)

Související novinky

Další Amityville horor na cestě

Další Amityville horor na cestě

19.06.2019

Když vezmeme v potaz i televizní snímky, vzniklo dohromady 23 filmů založených na knize Horor v Amityville od amerického spisovatele Jaye Ansona. Přidejte dokumenty a číslo ještě vzroste. Tenhle… (více)

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

30.06.2009

Samozřejmě v remaku. Hollywoodská studia už vyzobala snad všechny slavné hororové série, teď půjdou i po těch méně slavných. Americký vlkodlak v Londýně je sice žánrovou klasikou, ale zůstal spíš v… (více)

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

A další předělávka

A další předělávka

11.02.2005

Specialista na filmovou akci Michael Bay nasměroval svou produkční společnost na konkurenční žánr. Po předělávce Texaského masakru a vedle jeho připravovaného prequelu, si pod svou záštitu vzal také… (více)

Reklama

Reklama