Reklama

Reklama

Horor v Amityville

  • Česko Horor z Amityville (více)
Trailer

Film byl natočen podle údajně pravdivého příběhu nešťastné rodiny Lutzů, kteří se s nadšením nastěhují do nového domu na Long Islandu, aby ale v zápětí zjistili, že je plný nepřátelsky naladěných duchů jeho předchozích majitelů. Ti vykukují z každého zákoutí i kousku nábytku, přičemž děsivých zážitků nejsou ušetřeny ani Lutzovy děti. Na scénu tedy vstupuje laskavý otec Delaney, který se ze všech sil snaží démony z domu vymýtit a zachránit tak tuto nevinnou středostavovskou rodinu ze spárů terorizujících démonů, kteří jim nedají klidně spát. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

Colonist 

všechny recenze uživatele

Nikdy si nekupujte dům, ve kterém došlo k vraždě. Zvláště pokud byla šestinásobná. The Amityville Horror mě mile překvapil. Režisér se nesnaží divákovi naservírovat hektolitry krve (vlastně se jí dočkáme až v závěru) a desítky mrtvých, ani se ho nepokouší vyděsit lacinými lekačkami. Pouze ve spojení s kamerou a hudbou pomalu buduje atmosféru, při které vás občas hodně zamrazí. Žádné duchy ani démony prakticky neuvidíme, ale přesto si člověk nemůže být jist, zda najednou něco odněkud nevyskočí, a tak atmosféra strašidelného domu doléhá i na něj. Scénář obsahoval ve správné porci vše, co byste od daného tématu očekávali. Několik neduhů by se v něm ale našlo. Dějová linie s knězem mohla mít ještě nějaký dovětek. Linie s policistou byla zase poměrně zbytečná a žádný vyložený smysl ve filmu neměla. V závěru film pěkně gradoval, ačkoliv konec mě trošku zklamal. No jó, ale když je to podle tý "skutečný" události...Herecké obsazení se vydařilo, James Brolin mě docela překvapil, neboť předvedl velice slušný výkon. Pěkné čtyři hvězdičky si tento povedený atmosférický horor právem zaslouží. ()

-Bomba- 

všechny recenze uživatele

První a nejlepší díl ze série Amityville, škoda jen, že producenti chtěli z osvědčené značky vytřískat co nejvíc peněz a natočili už jen samé, v lepším případě průměrné, pokračování. Stejně jako Hellraiser, s tím to ale dopadlo ještě hůře. Narozdíl od ostatních strašidelných domů, zde se žádný duch ani démon neukáže a tudíž by tu měl fungovat strach z neznáma, ten se ale nedostavil, v tomto ohledu je tedy skutečně lepší remake. I když mám rád horrory o domech, kde jsou démoni a skutečně se ukážou, tak tahle dnes už kultovka rozhodně stojí za pozornost. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Napínavé, strašidelné s výbornou kamerou a hudbou. Ale neviem sa zbaviť pocitu že dávkovanie informáciíí a celé rozvrhnutie atmosféry pri tejto dĺžke mohlo byť urobené precíznejšie. Takisto herci si svoje odohrali ale keď to porovnám s o rok mladším Shiningom tak to je úplne iné kafe ( o tom, že Nicholsonove sekerové sólo bolo o niekoľko radov pôsobivejšie než Brolinovo nehovoriac). Celkovo veľmi, veľmi slušné ale na podobnú tému vznikli už skutočné masterpiece na ktoré sa Amytville bohužiaľ nechytá. Silnejších 7/10 P.S. Remake originálu hanbu určite nerobí ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Koncepcia snímku sa drží klasickej obsahovej šablóny o rodinke, ktorá sa prisťahuje do strašidelného domu, najlepšie po predchádzajúcich zavraždených majiteľoch a kde sa potom začnú diať veci - vŕzganie, poletovanie predmetov, muchy... Z tohto pohľadu film vytrieskal maximum, aj bez bubáka a extra výrazných hororových trikov atmosféra miestami pekne zhustla a niektoré scénky dokázali nahnať aj zimomriavky. Ale zase to nebola ani žiadna sláva. V tomto smere sa mi viac páčila dvojka, kde sa kvalitnými maskami a hororovými prvkami šetrilo podstatne menej. 65/100 ()

erl 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem měl tu čest shlédnout tento slavný kousek o jednom hrůzostrašném domě. Musím říci že Amityville Horror dostál své pověsti. Atmosférou a některými scénami připomene své starší bratříčky (Exorcist, Omen, ) což není vůbec na škodu. Skvělé, nezapomenutelné momenty, výborný James Brolin ,Rod Steiger a krásná Margot Kidder. A ten barák! Závěr uhrančivý. Přesto neboduji maximální známkou, jelikož rejža nepřinesl příliš svých nápadů a tak si musí půjčovat u jiných. To ale neznamená, že se jedná o nějakou prachsprostou vykrádačku. Naopak, je to silný a poctivý horror, který v dnešní době jen horko těžko někdo natočí. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (25)

  • Film nebyl natáčen v Amityville na Long Island, ale v Toms River v New Jersey. (Chatterer)
  • Ve skutečnosti rodina Lutzových spolupracovala s právníkem Weberem, který zastupoval Rolanda DeFoa, který vyvraždil v tom domě svoji rodinu a dostal za to doživotí. "Tenhle horor jsme si vymysleli u spousty lahví vína," přiznal později Weber. Po rodině Lutzových se do strašidelného domu nastěhovali James a Barbara Cromartyovi, kteří tam žili několik let a za celou tu dobu nezaznamenali nic neobyčejného. Stejně tak Frank Burch, který dům od nich později odkoupil. (raininface)
  • Scénář k filmu napsal Jay Anson, autor knihy The Amityville Horror. (Chatterer)

Související novinky

Další Amityville horor na cestě

Další Amityville horor na cestě

19.06.2019

Když vezmeme v potaz i televizní snímky, vzniklo dohromady 23 filmů založených na knize Horor v Amityville od amerického spisovatele Jaye Ansona. Přidejte dokumenty a číslo ještě vzroste. Tenhle… (více)

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

30.06.2009

Samozřejmě v remaku. Hollywoodská studia už vyzobala snad všechny slavné hororové série, teď půjdou i po těch méně slavných. Americký vlkodlak v Londýně je sice žánrovou klasikou, ale zůstal spíš v… (více)

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

A další předělávka

A další předělávka

11.02.2005

Specialista na filmovou akci Michael Bay nasměroval svou produkční společnost na konkurenční žánr. Po předělávce Texaského masakru a vedle jeho připravovaného prequelu, si pod svou záštitu vzal také… (více)

Reklama

Reklama