Reklama

Reklama

Horor v Amityville

  • Česko Horor z Amityville (více)
Trailer

Film byl natočen podle údajně pravdivého příběhu nešťastné rodiny Lutzů, kteří se s nadšením nastěhují do nového domu na Long Islandu, aby ale v zápětí zjistili, že je plný nepřátelsky naladěných duchů jeho předchozích majitelů. Ti vykukují z každého zákoutí i kousku nábytku, přičemž děsivých zážitků nejsou ušetřeny ani Lutzovy děti. Na scénu tedy vstupuje laskavý otec Delaney, který se ze všech sil snaží démony z domu vymýtit a zachránit tak tuto nevinnou středostavovskou rodinu ze spárů terorizujících démonů, kteří jim nedají klidně spát. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Krásný důkaz toho, že i duchařský horor o prokletém domě se dá udělat tak, abych u něj neusínal. Brutální atmosféra prostupuje celým snímkem, v závěru dokonce mohutně bouří. Děj nenudí ani chvilku, což je pro mne v tomto subžánru věcí vskutku nevídanou. The Amityvile Horror mě prostě velice příjemně překvapil, v porovnání s remakem je tohle úplně jiná liga. 9/10 Horror movie of the year ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Hodně přeceňovaná záležitost. Na tomto hororu je velice dobře znát jak může taky film za čtvrt století zestárnout a ztratit veškerou sílu. Obyčejná vykrádačka a zároven parazit na v té době módní vlně satanistických hororů jako Vymítač ďábla. omen a Rosemary. Gore pramálo. Napětí taktéž skoro žádné. Velké sklamání. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Film , který má velmi slušný náboj a atmosféru což se o remaku nedá ani náhodou říct (ten hrozně nudí). Tohle vás v táhne do děje a 2 hod vás to nechá koukat aniž by se to táhlo. Duchařina, která má nápad a akci. Herecké výkony jsou celkem přesvěčivé. To je tak , když se někdo přestěhuje do domu, kde sídlí zlo, každý kdo tam přijde je napaden a utíká pryč. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Vše, co je na tom filmu zajímavé, bylo o rok později v Osvícení dotaženo k naprosté dokonalosti, a to jen jako jedna z mnoha vrstev. Amityville Horror je i proto jen docela příjemná žánrovka a co si budeme nalhávat, dnes nemá čím překvapit ani vyděsit - může jen pobavit připomenutím typických hororů staršího střihu, než je ten dnešní. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Také jsem jako první díl ze sérieviděl 3:15 zemřeš. Je to velký rozdíl. V remaku bylo vše ukázáno a i když se mi líbil a atmosféra nebyla špatná, tak zde je to úplně jiná liga a myslím, že to bude režisérem. Tento počin je výborný s vynikající a brutální atmosférou a dobrými hereckými výkony. Rosenberg se tady vážně vyznamenal a dokázal nám, že i v roce "79 šel natočit parádní film na který se nedá zapomenout. 80% ()

Galerie (82)

Zajímavosti (25)

  • Ve skutečnosti rodina Lutzových spolupracovala s právníkem Weberem, který zastupoval Rolanda DeFoa, který vyvraždil v tom domě svoji rodinu a dostal za to doživotí. "Tenhle horor jsme si vymysleli u spousty lahví vína," přiznal později Weber. Po rodině Lutzových se do strašidelného domu nastěhovali James a Barbara Cromartyovi, kteří tam žili několik let a za celou tu dobu nezaznamenali nic neobyčejného. Stejně tak Frank Burch, který dům od nich později odkoupil. (raininface)
  • V jedné z posledních scén se George (James Brolin) propadne schody a posléze je zcela pokryt hustou černou kapalinou. Když ale v dalším záběru přichází k autu, je zcela čistý. (noelcoward73)
  • Ve Finsku film vyšel pod názvem For God's sake, get out of there!. (Chatterer)

Související novinky

Další Amityville horor na cestě

Další Amityville horor na cestě

19.06.2019

Když vezmeme v potaz i televizní snímky, vzniklo dohromady 23 filmů založených na knize Horor v Amityville od amerického spisovatele Jaye Ansona. Přidejte dokumenty a číslo ještě vzroste. Tenhle… (více)

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

30.06.2009

Samozřejmě v remaku. Hollywoodská studia už vyzobala snad všechny slavné hororové série, teď půjdou i po těch méně slavných. Americký vlkodlak v Londýně je sice žánrovou klasikou, ale zůstal spíš v… (více)

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

A další předělávka

A další předělávka

11.02.2005

Specialista na filmovou akci Michael Bay nasměroval svou produkční společnost na konkurenční žánr. Po předělávce Texaského masakru a vedle jeho připravovaného prequelu, si pod svou záštitu vzal také… (více)

Reklama

Reklama