Reklama

Reklama

Téměř 5000 let poté, co byl obdařen všemocnou mocí egyptských bohů - a stejně rychle uvězněn - je Black Adam (Dwayne Johnson) vysvobozen ze svého pozemského hrobu a připraven rozpoutat v moderním světě svou jedinečnou formu spravedlnosti. (Vertical Entertainment)

Videa (4)

Trailer 6

Recenze (570)

Claw 

všechny recenze uživatele

Na „Black Adama“ jsem šel s optimismem. Mám rád The Rocka, baví mě komiksové filmy a chci se dozvědět víc o postavách, které neznám. Navíc se mi líbily oba trailery, takže jsem se na film od začátku těšil. Byl jsem prostě připraven na další klišovitý, ne moc hluboký blockbuster, kterým „Black Adam“ bezpochyby je. Určitě by se zde našlo několik dobrých momentů a interakcí mezi postavami spolu s obstojným příběhem a dynamickým tempem. Jedná se pravděpodobně o nejzběsilejší komiksový film tohoto roku. Příběh sice není ničím výjimečný, ale díky svižnému tempu funguje dostatečně a pomáhá mu i solidní humor. Film mi tu a tam vykouzlil úsměv na tváři. Scénáristé věděli, že tu mají neporazitelného hlavního hrdinu, takže dělali, co mohli, aby se s ním pobavili. Black Adam jako postava je přinejmenším zajímavý. Dokáže vyhrát jakýkoliv souboj, aniž by na sobě měl nějaké škrábance. Jakékoli zásahy, které schytá, má proti útočníkům s lehkostí. Výkon Dwaynea Johnsona se mi líbil. Je vidět, že se této roli věnuje s velkým nasazením a má stále velké charisma. Zbytek hereckého obsazení je dost nevýrazný. Vedlejší postavy nedostali moc prostoru. Snad jenom Pierce Brosnan jako Doctor Fate vyniká. Je to skvělá postava, která oplývá moudrostí a vtipem. Má také pár těch nejvtipnějších scén ve filmu. Hlavní záporák Sabbac je nejslabší a nejzapomenutelnější postava filmu. Je to jen generický záporák, který chce hlavně ovládnout Kahndaq a herecký výkon je dost dřevěný. Vizuální stránka a akční scény jsou trochu nekonzistentní. Je zde několik skvěle vypadajících efektů, kostýmů a kulis. Kostýmy v tomto filmu vypadají nádherně a barevnost dobře zapadá do tónu filmu. Ve filmu je tolik CGI, až jsou některé scény do očí bijící. Hlavní hrdinové mají opravdu zajímavé schopnosti, které jsou podpořeny dobrými efekty, ale ne všechny vizuální efekty vypadají vypilovaně. Co se týče akce, docela se mi líbila. Je vidět, že se tento film inspiroval Mužem z oceli. Sledovat Black Adama v akci je opravdu zábavné už jen proto, že s takovou lehkostí ničí armády lidí. Bitva Doktora Fatea proti Sabbacovi vyniká také způsobem, jakým je natočena a sestříhána. Film však spoléhá na zpomalené záběry, které vizuální stránce spíše škodí. Jinak je ale zábavné sledovat akční scény, které jsou pěkně natočené a je jich tu dostatek. Hudební doprovod je také parádní a do filmu se skvěle hodí. „Black Adam“ je zábavný blockbuster, který podle mě mohl být o něco lepší. Líbil se mi a nikoho bych od jeho zhlédnutí neodrazoval, ale ve srovnání s některými jinými blockbustery, které vyšly letos, mi připadal poněkud nedotažený. Fanoušci The Rocka a DC by si na tomto filmu měli přijít na své. /60%/ ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Malé a bezvýznamné plus lze po omalovánkovém kokotporátu Dyslektický Cigán homix s odporem hodit za to, že se až tolik nesnaží všechny ty vymatlané slabikovače bublin neomarxisticky demagogizovat a převychovávat, nebo alespoň ne až tolik urážlivě okatě, jako jeho konkurenční konglodementrád Mrvel. Ovšem v míře konstantní debilizace blahoslavených povrchními furtdokolovými pičočalamádami si oba mohou potřást leporely, akorát DC zjevně nemá dostatek fondů na slušně vypadající digitální mrdník, a tak to ve většině „akčních“ scén vypadá, že do pozadí někdo prostě mrdnul pár plechovek s pastelovými barvami, které pak při natáčení nějaká partička downů freneticky rozmazávala rukama, a že jim některé „digitální“ bubuanimáky pomáhala slepovat z vaty, sirek a ústřižků tepláků Hermína Týrlová. Patrně ti bystřejší z vás již z intonace úderů mých kláves vytušili, že je Černý Adam zase jen další repetiční, veskrze nudná, plytká, patetická, mimořádně přitroublá a škaredě natočená kokotina, složená z náhodně losovaných vykrádaček všeho možného, již natočeného, kterou navíc brutálně potápí na dno žumpy až děsivé neherecké výkony Dvejna „Ovarovéhokrku“ Steroidsna, zlatého homoptáka Aldise a zlotřilého cigánského krále Tahamsezapytla. Proto absolutně nechápu, co vedlo pana Brosnana nechat se jako sekndhendový Xavier nakrouhat do takového salátu z hoven, navíc plného nehezkých a necharizmatických prken. Tedy až na Sáru. Ta sice performančně taky zrovna dvakrát neoslňuje, ale určitě bych na ni klidně shahl, aniž by musela moc škemrat. Takže jen qůli ní trochu menší odpad. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Při sledování Black Adama jsem měl pocit, jako bych sledoval jakýsi slepenec filmů od MCU a DC, vezmu-li zejména v potaz postavy - Doctor Fate (Strange), Hawkman (Falcon), Atom Smasher (Antman) a Cyclone (Storm/Enchantress) - u kterých mě ta až vykradačská podobnost místy maličko iritovala. Po akčně-vizuální stránce je film zvládnutý celkem solidně, byť je v něm místy opravdu až nezdravě moc zpomalovaček (bez nich by byl film možná i o deset minut kratší) - ale co už. Obsazení mi v některých případech přišlo trochu nešikovně vybrané až druhořadé (viz rádoby vtipná a hrdinná rodinka). Škoda, že není Black Adam, jak by se podle názvu dalo čekat, trochu temnější (ale ne tak špatně vizuálně temný jako BvS) a škoda, že netlačí méně drasticky na pilu humoru. (Spoiler alert) "Pobavilo" mě, že si Marwan Kenzari v podstatě zopakoval svého Jafara. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Velké osvěžení oproti ostatním Rockovým rolím, kde hraje furt stejné klaďáky se spoceným tričkem, V BA samozřejmě nehraje vyloženě záporáka (film o právoplatném záporákovi nikdy nebude, vždycky jsou to antihrdinové), ale je aspoň správně nekompromisní a tuhle polohu, kterou ztratil někdy kolem Rychle a zběsile 5-6, jsem měl vždycky raději. Jinak samozřejmě všichni chválí Pierce Brosnana a jo, i za mě si kudos zaslouží, víc mě ale překvapil představitel Hawkmana, u kterého jsem po šíleném výstupu v Legends of Tomorrow vůbec nic nečekal, a tady byla ta postava prostě super. Jinak ale sterilní nenáročná zábava od průměrného režiséra (nevím proč si Rock vždycky vybírá ty stejné, se kterýma se mu asi dobře pracuje, ale ambice tam nejsou), přičemž mě druhá půlka už moc nebavila a nadchla mě až potitulkovka. Doufám, že se DC Universe zase vzchopí a přinese zas nějakou opravdovou pecku. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

#11 DCEU. Black Adam je spin-off Shazama a to je to nejdůležitější, co je potřeba předem vědět. Není to DC pro dospěláky, je to jen další dílek mozaiky pro teeny. Film se bohužel připravoval příliš dlouho, takže dneska je jeho zapojení do rozvětveného DCEU už jen na škodu. Nač jsou nám všechna ta pomrkávání, camea a easter eggy, když se každou chvíli celý ten svět restartuje? Nač představovat další tým, Justice Society of America, když už je patrně v tomhle složení a s těmito herci znovu neuvidíme? Dwayne Johnson, Sarah Shahi a Pierce Brosnan nejsou samozřejmě prohrou, ale všechny ty sliby vedoucí nikam jsou problém. RIP Sups. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (23)

  • Na ulicích Kahndaqu lze zahlédnout i několik vozů bývalého východního bloku: Polski Fiat 125 a 126 nebo Wartburg 1.3. (Saur.us)

Související novinky

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Disney a Flash v kinech zakopli

Disney a Flash v kinech zakopli

19.06.2023

Strastiplná produkce Flashe by vydala na samostatnou knihu, minulý týden ale komiksový blockbuster konečně vběhl do kin a díky nadějným vyhlídkám, kdy podle některých odhadů mohl mířit až na… (více)

Reklama

Reklama