Reklama

Reklama

Místo zločinu Ostrava

(seriál)
  • Slovensko Miesto zločinu Ostrava
Česko, 2020, 12 h 34 min (Minutáž: 54–62 min)

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Pavla Beretová, Stanislav Majer, Karel Dobrý, Pavel Kříž, Štěpán Kozub, Lukáš Melník, Bořek Slezáček, Marek Taclík, Tomáš Bambušek, Roman Vojtek, Nela Boudová, Filip Čapka, Barbora Horčičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Hlavními postavami seriálu je dvojice zdánlivě velmi odlišných kriminalistů – Ema (Pavla Beretová) a Honza (Stanislav Majer). Ona je přímočará, racionální a soutěživá, on je výbušný, náladový a bere si vše osobně. Ema se rozhodne zúčastnit výběrového řízení na šéfa mordparty a k velkému údivu svých budoucích kolegů výběrové řízení vyhraje. Jediný vážný kandidát Honza je totiž vyšetřován za postřelení pachatele. Obtížná role matky a práce v oddělení vražd Emě připraví těžký začátek. Honza je jedním z těch, kteří novou šéfovou berou od začátku s rezervou. Nevadí mu, že ho přeskočil někdo jiný, ale že je to někdo, kdo na tu práci podle něj nemá. Během dalších případů se z nich stane dvojice, která se profesionálně doplňuje a postupně v sobě nachází dokonce možná víc než kolegiální náklonnost... Jednotlivé díly jsou inspirovány případy, které policie vyšetřovala na Ostravsku v průběhu několika uplynulých let. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele mira007 k tomuto seriálu (14)

Místo zločinu Ostrava (2020) 

Kdyby kriminálka Ostrava přišla před deseti lety, dal bych možná i pět hvězd, jenže dneska to je průměrná kriminálka, ke které se určitě nevrátím., nehledě na to, že některé díly jsou hooodně slabé. Silnou stránkou je určitě Ostrava a kvalitní ( mé oblíbené kromě Beretové ) obsazení, u kterého mne osobně překvapil maestro Kozub, který se v průběhu času stal z nejtrapnější postavy tou nejzajímavější. ()

Krásné světlo (2020) (E01) 

Nechci být zlý, ale pokud člověk jednou potká Případy prvního oddělení tak mu ostatní krimi seriály, které se prsí přízviskem "inspirované skutečnými případy " přijdou směšné. To je můj dojem z prvního dílu Místo zločinu Ostrava. Má to skvělé obsazení, ale neuvěřil jsem v realističnost viděného - brutal fail: může mi někdo vysvětlit , co spustil pachatel v tom podzemí stadionu, aby zlikvidoval ty dvě čtrnáctky? To je nějaká Amerika ne? ()

Kilometr pod zemí (2020) (E02) 

Moje citlivé senzory mi naznačují, že Soukupův dvorní scénárista Miroslav Vaic dělá z tohoto seriálu pomalu, ale jistě severomoravskou Policii Modrava - těch pár bodrých hovorů, snaha o citové momenty a náhledy do soukromí, které s případem nemají co do činění, řešení sexismu ze zjednodušujícího pohledu člověka 50+ , tak tyhle drobnosti se pomalu a jistě množí hned v druhém díle. Jak já si přál nějakou obdobu legendárních Případů... ale nabírá to směr neškodné oddechovky ( v tom lepším případě ) , dvě hvězdy za "Poláka" Slezáčka, což začíná být jediný zábavný moment a za Aničku Randárovou, u které jsem si položil otázku odkud jsem tu sympatickou tvář viděl? A hle švadlenka z Anděl Páně II, kde byla asi minutu. ()

Tichošlápek (2020) (E03) 

Případ zabitého lichváře Draka a jeho ženy byl zatím nejlepší, ale chybí tomu prostě šťáva. ()

Smrt v Tunisu (2020) (E04) 

Televizní vražda v Tunisu není vraždou v Egyptě z novin. Jelikož je případ Kramný dost známý, tak jsem si udělal obrázek jak moc jsou případy Místa zločinu Ostrava inspirované skutečností - je tam mrtvola, policajti a exotická země - tím podobnost se skutečným případem končí. Za mne jeden z nejslabších dílů ( a nejhloupějších ) , kde dám dvě hvězdy za Tunis a Bořka Slezáčka, který ve své největší filmové roli rozjel ve své mini lince špionážní akční film, který mne pobavil. ()

Pro nic za nic (2020) (E05) 

Jedna hvězda za Oldu Vlacha a Petera Baža předáka Chánova, který se mihnul v Mostu! . Jinak regulérní nuda. ()

17 vteřin (2020) (E06) 

Rychlokurz polštiny v případu vraždy infiltrovaného polského policisty do gangu pašeráků aut byl zatím asi nejlepší díl ikdyž jako kriminálka jalové, když se vrah přiznal naprosto bezdůvodně bez důkazů. ()

Rituál (2020) (E07) 

Dvě hvězdy za Vlasákovou. ()

Ohrožení (2020) (E08) 

Terorismus v Ostravě intenzivně a zblízka ... teda hlavně když jeden z terorizátorů si utírá na záchodě zadek.Tvorba ČT překračuje další a další hranice, ale jinak do poloviny asi nejzajímavější díl, ale pak to nějak nevyšlo. ()

Kubelíkův případ (2020) (E09) 

Tři hvězdy za Hanáka tancujícího na la Bamba, aby ho pak našli utopeného ve vířivce. Dneska žádná Ostrava, žádný krimi tým - vše vyšetřil Mudr. Šafránek a hned je to nejsympatičtější díl seriálu, ikdyž cílovka v důchodcovském neškodném tempu 60+. ()

Kyselina (2020) (E10) 

Desátý díl o útoku kyselinou na mladou ženu na vlakovém nádraží ( celkem hloupé místo činu, když tam je vlak plný fanoušků Baníku, ale oběť náhodou jde sama po schodech jinam k pachateli ) se mi zdál v rámci seriálu mírně nadprůměrný, ale je to díl, který se hemží mladými herečkami, které se snaží prorazit z malých rolí - od oběti Dominiky Býmové servírky ze seriálu Most!, Táni Malíkové, která se mihla v Ulici, tak jako Klára Miklasová, která letos měla hlavní roli v prapodivném filmu Daria až po Slovenku Sarah Aróotovou, kterou jsem si zapamatoval z rozverného dialogu s Kukurou v Inspektoru Maxovi. Zjistil jsem, že jako fanda české tvorby v případě že je slabší, tak mi udělá aspoň radost hrát si hru " kde jsem tu tvář viděl" a dneska to byl sukces za dva bludišťáky. ()

Všechny barvy léta (2020) (E11) 

" Třeba si zapálil druhé trenky" ... ale jo případ mrtvé macaté sexuální mašiny Hacurové byl zajímavý a díky hláškám nekriminalisty Kozuba velmi vtipný. Po shlédnutí Specialistů na Nově, kde hrajou tři herci a tým kriminalistů , prostě musím ocenit, že Hřebejk točil během plného provozu Colours of Ostrava, kde byly stovky lidí a na rozdíl od komerčních seriálů ( respektive seriálů komerčních televizí ) osvěží každý díl neznámé tváře, z nichž někteří umí i hrát anebo budí sympatie - dnešní vítězkou je pro mne barmanka Hedvika v podání Barbory Šampalíkové. ()

Konec tiskaře (2020) (E12) 

wow .. dokonce s malou erotickou scénou s Kačkou Lojdovou. ()

Krvavý olej (2020) (E13) 

Pátrání po vrahovi v mordpartě byl rozehrán jako nejlepší díl, ale dojem mi zkazil na závěr těžce přehrávající herec, který to zabil, ikdyž ho považuji z celého týmu za nejlepšího. ()

Reklama

Reklama