Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Humornou, ale i vážnější formou je divák stržen do víru dětských radostí i trampot, zdánlivě třeba bezvýznamných, avšak spoluformujících mladé charaktery a postoje ke světu. Pestrý děj se rozehrává na červnové petřínské louce, kde dojde k tuhému zápasu kluci versus děvčata jedné pražské školy... (oficiální text distributora)

Recenze (51)

Herr_Flick 

všechny recenze uživatele

Další prda z neuvěřitelné doby. „Mám pro tebe známku z NDR. Ani nevím, jestli si ji zasloužíš.“ A servírují to řádně. Výrostek Suchánek exceluje, Poloczek naděluje a nechybí rating puberťaček - předchůdce X-Teenu „Prsa 2.“ „Sotva 1! A mínus 2 body za blbý kecy.“ „Proč dáváš za poctivost 10? Já nevím, jestli je to pro naše účely dobrý.“ ()

Bodega_Bay 

všechny recenze uživatele

Moc nechápu, jak může někoho bavit natáčet filmy o asi nejdebilnějším a nejtrapnějším období lidského života, tedy o počínající pubertě v dětském těle....Snad jen potichu uchichtávajícího postaršího rejžu s lehce úchylnými myšlenkami...omlouvám se, ale prostě to nechápu. Jinak sám film je docela roztomilou sondou do socialistického represivního školství a odtažitého rodičovství...a taky je tam mladý Suchánek, co hraje třináctiletého a vypadá tak na deset. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

„Soudružko učitelko! Kdyby šlo jenom o kouření, ale víte... já nevím, jestli to tady přede všemi takhle můžu... naše Janička nechce pod sukně nosit kalhotky! Jenom trenýrky. Co se smějete, paní, víte jak je to nehygienické?! A víte proč nechce? Protože chlapci se prý dívají děvčatům pod sukně! No fuj!“ Jen tak si trochu zavzpomínat. Na dobu, kdy jsem si taky chtěl... jen tak trochu písknout. Zavzpomínat si spolu se Suchánkem, u kterého už tenkrát v dětství bylo zřejmé, že se z něj klube nejen velký lump, ale i velký komik. Navíc, což je samozřejmě opovrženíhodné a já ho za to rozhodně neobdivuji (no fakt ne!), Suchánek byl už za mlada starý prasák! ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

NO tak abych řekl pravdu, víc než děj mě zde zaujali už v takovémhle mládí výkony Michala Suchánka a Lucky Zedníčkové. Dalo by se říci, že z tohohle snímku dýchá atmosféra osmdesátek zleva zprava a to bez jakýchkoliv příkras. Děti chtěli mít nějaká dobrodružství a něco svého, rodiče zase měli totálně svůj svět a kolikrát na děti z různých důvodů kašlali nebo museli kašlat. Režie: ***; Scénář: *; Hudba: *; Herci: **** (PS: Koukal jsem na film s bráchou a ten usnul. Upřímně řečeno jsem měl "na kahánku" i já.) ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Když jsem letos o Velikonocích koukal na celý film, tak jsem si scénu s rybičkami, přiotrávenými alkoholem, taky vybavil. Film mě mile překvapil, zobrazení vztahů mezi rodiči a dětmi nadčasové. Suchánkova filmová matka skvěle komentuje pubertu svého syna: "Já ho koupu pravidelně každý týden a žádné puberty jsem si ještě nevšimla." A Suchánek před spolužáky kontruje: "Ne že ještě nemám pubertu. Já UŽ ji nemám." Herecké obsazení Suchánek - Freimanová jako zdařilý prolog pro Sněženky a machry. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (8)

  • Celý film se natočil v Praze. (M.B)
  • Hlasatelka Marie Tomsová z televize představuje divákům americký snímek „Můj černý stín“. Jedná se o fikci, natočenou jen pro potřebu filmu. (sator)

Reklama

Reklama