Reklama

Reklama

Indiana Jones a Chrám zkázy

  • USA Indiana Jones and the Temple of Doom (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Indiana Jones se svým dětským společníkem Quanem prchají před čínským zločineckým gangem v doprovodu americké zpěvačky ze Šanghaje. K útěku použijí omylem letadlo, které patří právě šéfovi gangu, což se Indianovi a jeho společníkům nevyplatí. Piloti ze stroje vyskočí na padácích, když předtím vypustili z letadla všechno palivo. Hrozí katastrofa v podobě nárazu stroje do okolních hor. Indiana si však poradí. Společně se svými průvodci vyskočí z letadla v gumovém nafukovacím člunu, který je nejenom úspěšně dopraví na zem, ale díky tomu, že dopadne do řeky, je dopraví i do Indie. Indiana by nejraději pokračoval do Dillí a pak domů do Ameriky. Místní vesničané ho však požádají o pomoc v podobě záchrany vesnice. Vyznavači zla z nedalekého paláce ukradli totiž vesnici její kouzelný kámen, který vesničanům poskytoval ochranu a úrodu. Indiana se se svými průvodci do chrámu vypraví a zde brzy zjistí, že se ocitl přímo v hlavním sídle sekty Thuggů. Ti zde nejenom uctívají bohyni smrti Kálí, ale také zde v jakémsi tajném dole hledají poslední kouzelný kámen, který má dát jejich bohyni moc ovládnout celý svět. Indiana se zprvu snaží najít jak kámen nešťastné vesnice, tak zachránit dětské otroky, které Thuggové nutí v dolech rozbíjet kameny a hledat poslední kouzelný kámen. Velmi brzy jsou však Indiana i jeho průvodci Thuggy zajati a ti se z nich snaží udělat oběti své krvelačné bohyni... (TV Prima)

(více)

Recenze (800)

DrobnohledX 

všechny recenze uživatele

Dalo se na to dívat - nebylo to úplně to nej, ale je to dobrý. Vždy mě ale irituje u Spielberga konec filmu: buď tam musí být nějaký stupidní žert nebo musí vlát spousta amerických vlajek, případně je tam jiná euforická "vychytávka" - což celý film degraduje. ()

Otan 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně slabé pokračování,které kdyby nebylo,asi by se nic nestalo.Film bez akce a natočen snad ve studiu.Tentokrát jsem neuvěřil.45% ()

2sistem 

všechny recenze uživatele

Hned jsem to zapnul po prvním dílu, takže můj zážitek byl dvojnásobný, neboť i chrám zkázy, byl na stejné úrovni zábavy. Plno skvělých akčních scén a situací, které si bude člověk pamatovat snad celý život. Spojení Lucas - Spielberg vyšlo dokonale. ()

ragtime 

všechny recenze uživatele

Indiana tu je, ale jeho kúzlo je preč. Je to v podstate len čistá atrakcia. Hodí sa to to Disneyworldu, ale ako súčasť tetralógie nič moc. ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale mne pripadá Chrám skazy rovnako dobrý ako jednotka. Je trochu temnejší a ponurejší, ale tak čo? Short Round a Willie Scott boli neuveriteľná dvojka, ktorá sprevádzala Indyho. Prvýkrát som to videl na pirátskej videokazete s anglickým dabingom, ktorý bol prekrývaný týpkom, ktorý sa to snažil nadabovať tak dobre, ako sa len dalo, ale chytal som sa za hlavu. Tí starší vedia, o čom hovorím. Čo bol ale horor, bolo to, že posledných 15 minút z Indyho chýbalo!!! Začala sa fantastická jazda na vozíkoch v podzemí paláca a zrazu STOP a koniec pásky. Čakal som niekoľko rokov, pokiaľ to nevyšlo na videokazetách spoločnosti Hollywood Classic Entertainment, potom som letel šprintom do požičovne, aby som to konečne videl celé. To boli časy!!! :-)) ()

Fallstock 

všechny recenze uživatele

Očekávala jsem nějaký vývar, protože se často stává, že po dobré jedničce přijde o dost slabší pokračování, ale opak je pravdou. Najednou se na mě vyřítilo pekelně strhující dobrodružství s dobrodruhem Indiana Jonesem, který nemá obdoby. Až na pár pomalejších pasáží, jsem byla u vytržení a vyčítala jsem si, že jsem film viděla teprve až v televizi po mnoha letech, co ho snad viděl každý. Plno akčních eskapád, u kterých časté komediální vsuvky odlehčují dramatické situace do kterých se dobrodruh i se svými dvěma přáteli, malý asijský kluk a varietní umělkyně, dostanou. Scéna s brouky maximum hnusum. Brr! Brouky nebrat, tenhle film ano. ()

abrat 

všechny recenze uživatele

Indiana Jones sa znova vrhá z jedného nebezpečenstva do druhého. Film je veľmi dynamický, jedna akcia strieda druhú. Niektoré scény sú až príliš, ako napr. naháňačka na banských vozíkoch. Z trilógie najzábavnejší film. ()

kodwin 

všechny recenze uživatele

Indy má něco do sebe i něco za sebu. Tenhle díl je pro mě nejlepší, má největší spád. V zásadě je to trochu drastická pohádka. Pokud na to takhle nahlížím, jsem vcelku spokojen. Jinak se mi zdá celá série hodně přeceňovaná, přece jenom je potřeba se podívat pravdě do očí a přiznat si, že je to místy slátanina (hlavně trojka a čtyřka). Charisma filmu dodává hudební motiv, bič, příroda a některé scény. Nejvíc mi vadí přehrávání ve vedlejších rolích a naivita některých částí. ()

dauby 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelná klasika číslo 2, i když jednička je lepší. Dnešní filmaři mají možná k dispozici lepší techniku a počítačové triky, ale jinak by se měli u pana Spielberga učit, kterak sestříhat film, aby byla výsledkem nikoli nudná tříhodinová slátanina, nýbrž akčňák, u kterého se děj doslova řítí kupředu. ()

prometheusll 

všechny recenze uživatele

Rozhodně slabší než Dobyvatelé z.a. a Poslední k.v. Velice skvělé prostředí zasazené do Indie a její tajemství v podobě ztracených "magických" kamenů a dětí do velkého Chrámu. Jen ta akce a to kouzlo z předešlích dílů tak trošku chybí, a to i hudebně, protože je nejslabší ze všech dílů (nepočítám nejnovější díl, který opravdu stojí za nic). Jinak ale solidní film, kdyby to neneslo název: Indiana Jones, byl by to rozhodně výborný film. ()

Tumbik 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, ale je o něco horší, než třetí Indy. Kamera vynikající, vynikající režisér i vynikající herci. Nemám sice nějaký pádný důvod k tomu, abych tvrdil, že tento film je horší než jednička a trojka, ale prostě se mi toto tolik nezamlouvá :D. Humor opět geniální, našlapané scény jedna za druhou, příběh taky skvělý. "Prcek" svoji roli zahrál na výbornou :). ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Kľúčové slovíčko je napísané hneď v úvode obsahu - ''voľné pokračovanie''. Nemôžem povedať, že by som bol sklamaný, to v žiadnom prípade, ale asi sa jedná o najslabšiu Indyho časť, resp. tú najmenej obľúbenú, hoci aj tak niekoľkokrát videnú. ()

Související novinky

Seznamte se: paní Jonesová!

Seznamte se: paní Jonesová!

18.03.2007

Pro obdivovatele sofistikované krásy a výjimečného hereckého talentu Cate Blanchett je tu senzační zpráva: držitelka Oscara za Letce právě podepsala smlouvu na účinkování ve čtvrtém Indiana Jonesovi!… (více)

Reklama

Reklama