Reklama

Reklama

Boxer Rocky Balboa si užívá bohatství, které jako mistr světa získal. Bojuje pouze proti snadným protivníkům. Pak je ale vyzván arogantním Clubberem Langem. Rocky výzvu přijímá, aby ještě jednou dokázal, že je jen jeden mistr. Jenže se stane nečekané: Lang vyhraje a stane se novým mistrem. V Rockyho už nikdo nevěří, kromě jednoho člověka: někdejšího mistra světa Apollo Creeda. A právě on se pokusí povzbudit Rockyho bojovného ducha a dostat jej zpět do vrcholné formy… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (481)

HAL 

všechny recenze uživatele

Překvapivě opravdu skvělý film. Už se nepokouší vyprávět stejný příběh o nule které nikdo nevěří a která se snaží vydrápat na vrchol jako jednička, dvojka i šestka, tenhle si jde vlastní cestou a zpočátku dokonce toto schéma převrací naruby (hlavně v úvodní, takřka geniální montáži za zvuků Eye of the Tiger). Pryč je Staloneho režijní, scénáristické i herecké tápání ze dvojky, tady je zase ve staré dobré formě a vydává ze sebe jen to nejlepší. Není to sice tak perfektní film jako jednička, ale nedrží se za ní moc pozadu a ten skvělý pocit po konci zápasu, ten jsem cítil znovu. 8/10 ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Na Pana Té jsem se těšil, ale jeho postava vyšinutého užvaněného magora může v někom těžko vyvolat sympatie. Za zmínku stojí ještě skvělá píseň Eye of the tiger (konečně jsem se jí dočkal) a Apollo na správné straně barikády. Jinak nic nového. Rockymu se moc do tréninku nechce, pak se nechá vyhecovat a zabere. Souboj probíhá podle stejného scénáře, kdy se oba pravidelně střídají v nechránění se , aby je ten druhý mohl zbušit. Odvar a recyklace již viděného... 50% ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nemuzu si pomoct, ale tenhle dil me fakt bavil. Pribeh opet navazuje v momente, kdy minulej film prestal a prvni pulka filmu mi prislo, ze je hozena drobet do komedie, cehoz je vrcholem vtipnej souboj s drsnym Hulkem Hoganem a naslednej trenink a machrovani na fotografy. Druha pulka filmu je v podstate zhustenej dej obou prvnich dilu, takze dojde na porazku i odvetu. No takze to mame hned tri takovy velky zapasy, kdyz nepocitam naky to boxovani na uvod a to vse nacpany do 90 minut, proto to je nenudici zabava. Navic herci hrajou opet paradne, akorat Sly ze zacatku v oblecich a podobne neni moc ono, nastesti za chvily zacne zase trenovat a uz je to v pohode. No a protivnik v podani Mr.T je neuveritelnej drtic. Co se tyce samotnejch zapasu, opet natoceny slusne, jen trosku uz prehnany ty zvuky. Slabsich 5*. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Ak by to bol nebol Rocky, tak sa jedná o čistý podpriemer. Avšak, Mr.T ala boxer samotár je neuveriteľná kopa muskularity, proti ktorej mi hlavný hrdina pripadá ako malinkaté sústo kuraciaho mäska, ktoré ani nie je hodné súboju jeden na jedného. A preto dávam tretiu, samaritánsku hviezdu. No niesom to ja dobrák?.) mrk ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Rocky III je jako rána pěstí. Nádherně ilustruje přechod z chmurných a dramatických sedmdesátek do rozjásaných, veselých a ano, i pozlátkových, osmdesátek. Drama je pryč, teď je to zábava (dobře pojaté i v samotném Rockyho tréninku, není překvapivé, že mu poprvé Clubber Lang naklepal ten jeho neforemný ksicht). I Rocky samotný je najednou jiný. Snad dospělý. Ale ta osmdesátková atmoška je až strhující - videoherny, hudba, Adrianiny účesy a kulervoucí Hulk Hogan. Paráda. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (99)

  • Podľa rozhovoru, ktorý poskytol Mr. T, sa premiéry filmu zúčastnil so svojou matkou. Počas scény, kde na mal ohavné poznámky na adresu Adrian (Talia Shire), jeho matka mu povedala: "Nevychovala som ťa, aby si sa rozprával takto dámou." Potom z divadla následne odišla. (Pat.Ko)
  • V roku 1981 osemročná Nikol Bird chodila od dverí k dverám a zbierala podpisy, aby bronzová socha Rockyho (Sylvester Stallone) zostala navždy na schodoch pri Múzeu umenia vo Philadelphii. Mesto odmietlo ponechať rekvizitu pred múzeom a Sylvester Stallone poslal sochu späť do Los Angeles. Malá Nikol však rozbehla kampaň, aby sochu priniesla späť. Postavila stôl pred štadiónom Veteran's Stadium v tú noc a nazbierala 2000 podpisov. Celkovo vyzbierala viac ako 10-tisíc a predložila ich mestskému zastupiteľstvu. Stallone bol vďačný. Socha bola onedlho presunutá späť na schody v roku 1982 pri uvedení filmu Rocky III, Stallone zdvihol Nikol nad hlavu pri slávnostnom uvedení a potom ju odprevadil na premiéru v Sameric na Chestnut Street. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama