Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blíží se Halloween a děti po celé Americe touží po maskách neustále inzerovaných v televizi. Nedají svým rodičům pokoj, dokud jim vytouženou hračku neobstarají. Masky však nejsou tak nevinnými hračkami, jak se na první pohled jeví. Ve skutečnosti jde o smrtonosná zařízení, která vymyslel Conal, šílený irský výrobce hraček, znechucený hrubou komercionalizací dávného keltského mýtu. Jeho zvráceným cílem je obnovit pravý smysl Halloweenu a vrátit jej do počáteční formy, kdy byl svátkem čarodějnic. Místo znovuzrození keltského mýtu se však záměr mění v krutý žert démonického mstitele pošlapaných tradic, kdy se "hříchy" konzumní společnosti obrátí proti nim samým. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (286)

oLí 

všechny recenze uživatele

Jít do toho s nadšením, že uvidím pokračování dvou kultovních horrorových věcí, nejspíš bych Season of the Witch vytočeně odstřelil k jedný hvězdě. Vzhledem ke zdejšímu hodnocení ( 19% v březnu 2010 ) jsem čekal o poznání horší film. Jako horror s Halloweenským tématem je to dobré hlavně díky ucházející atmosféře, která mi dost připomínala první filmové Kukuřičné děti. Noční scény ( s hudbou místy jak vystřiženou z částí soundtracku ke Carpenterově THE THING ) byly docela strašidelný. Celkový dojem je mezi 2-3 hvězdičkama, ale když vidím těch napařenejch odpadů, přikloním se ke třem, i když si za to mizerný celkový hodnocení mohou tvůrci hlavně sami tím nepochopitelným a drzým názvem. [5.5/10 březen 2010] ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Totalní úlet mimo celou serii. A ani nemá vůbec nic společného s předchozími díly. Dokonce uplně bez Michaela Myerse. Samozřejmě to je strašná slátanina, ale i tak jsem se celkem docela dost pobavil. Sice na účet tvůrců, no i to se počítá. Nezapomenutelná je vtíravá reklama, která vybafuje na diváky téměř po celou doboü filmu. ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Že by to bol až taký trash, ako som čakal, to sa nedá povedať. Na začiatku by som atmosféru potemnelej nemocnice a jej okolia nevedel moc odlíšiť od tej z dvojky. Je ale fakt, že pár scén bolo strašne odfláknutých, až smiešnych. Napríklad hneď prvá vražda. Alebo zblíženie dvoch hlavných postáv. Ale záver s telefónom a obrazovkou bol v pohode. Aj Carpenterova hudba, prirodzene, aj keď mimo filmu by som ju asi nepočúval. Bola totiž správne neurotická. K 21%nému hodnoteniu by som povedal len toľko, že fanúšikovia Mikea a Laurie boli sklamaní, že tu nevideli Mikea a Laurie. Myslím si, že keby sa z názvu vypustil "Halloween", bolo by tu omnoho vyššie hodnotenie. Ja sám by som si zaspeakoval, že for me takých 49%. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Aj keď na konci druhého dielu Michael Myers zomrel (?), rozhodol sa John Carpenter točiť ´´halloweenovské´´ filmy ďalej. Tentokrát s tým, že každý rok sa natočí HALLOWEEN, ktorý bude stále o niečom inom. Ono vcelku to vyšlo, ale zámer sa pravdepodobne nepochopil. A snímok prepadol a veľké plány zmaril. Film netreba teda vnímať ako pokračovanie ako také, ale ako samostatný film, ktorý sa dokonca neodohráva ani v rovnakom svete, ako prvé dve časti ( prvý HALLOWEEN je tu vysielaní v televízii ) a ktorý ale urobil chybu v tom, že si dal za názov číslovku, resp., že je v názve samotný výraz ,,halloween,, ktorý mýli. Je to priemerný fantasy horor s nadpriemernými ľakačkami a make up trikmi. Za pozornosť ešte stojí geniálna hudba od Johna Carpentera a Alana Howartha ( niekoľko hudobných pasáží silno pripomenie TERMINÁTORA, má Brad Fiedel čisté svedomie? ), tentoraz ale bez známej melódie. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

První a druhej díl Halloweenu je prostě klasikou. Další (starší) díly jsem si ale už nechal ujít. Hlavně především nízkýmu hodnocení. Navíc třetí díl se měl obejít bez Michaela Myerse. Po letech se ale ve mě probudila zvídavost a já musel zjistit o čem že ten třetí díl Halloweenu vlastně může být. A ono to nebylo vůbec špatný. Rozhodně né natolik aby to tady bylo v šedých číslech. Film měl celkem zajímavej nápad, kterej ale nebyl využit na 100%. Snímek si určitě mohl odpustit ty brouky a hady, kteří už byly přes čáru. I finále na mě působilo spíš jako nechtěná komedie. Závěrečná scéna filmu mě ale potěšila jelikož třetí kanál evidentně nepřestal vysílat (kdo viděl ví o čem mluvím kdo neviděl ten to pochopí až to uvidí). Roli Dr. Challise si zahrál T. Atkins na kterýho za poslední měsíc narážím už potřetí. Vždy zahrál skvěle. Sympatická je i jeho parťačka Ellie kterou si zahrála S. Nelkin. Závěrem jen dodám, že částečně chápu zdejší nízký hodnocení, protože k filmu Halloween neodmyslitelně patří i Michael Myers. Ten tady ale nebyl, což je příčinou tak nízkýho hodnocení. Film prostě a jednoduše doplácí za svůj název, protože s Halloweenskou sérií nemá nic společnýho. Kdyby měl film jiný název určitě by se dočkal i pozitivnějšího hodnocení. I přesto, že je ve filmu pár scén který působí spíš trapně a scénář taky zrovna nebyl vypilovanej k dokonalosti, já jsem se celkem bavil a nemám problém tenhle kousek ohodnotit třemi hvězdami. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (33)

  • Všechny masky použité ve filmu vyráběla firma Don Post Studios. Poté byly coby podpora filmu prodávány i v obchodech. (Mikel LetsGo)
  • Seznam hostů v motelu, který prohlíží Daniel Challis (Tom Atkins), obsahuje jména štábu. (HellFire)
  • Melodie z filmu je použita v intru úvodní písničky Starlight na LP "Walls of Jericho" speedmetalové kapely Helloween. (MortUARY)

Reklama

Reklama