Reklama

Reklama

Alice (Milla Jovovichová) bola jedným z dvoch ľudí, ktorí vyviazli z katastrofy, čo premenila podzemné laboratóriá mamutej biochemickej korporácie Umbrella Corporation na smrtiacu pascu. Druhým bol Matt Addison (Matthew G. Taylor) – muž, ktorý chcel pôvodnr odhaliť nekalé machinácie mocnej firmy. Spolu s Alice unikol z tajného centra Umbrelly zamoreného hladnými zombie a bleskurýchlymi mutantmi. Sám sa však stačil nakaziť nebezpečným T-vírom a vedci z Umbrelly sa rozhodli zneužiť ho na ďalšie experimenty. Teraz sa Alice znovu ocitá na prahu zlého sna. Spustošené Racoon City sa zmenilo vinou T-víru na mesto živých mŕtvych. Bývalí zamestnávatelia mladú ženu aj tentoraz vháňajú do súboja, v ktorom musí bojovať a zabíjať, alebo bude sama zabitá. Jej hlavným protivníkom je teraz monštrum Nemesis. A nie je to nikto iný ako hrozne premenený Matt… Boj na život a na smrť v meste mŕtvych – to je úloha skúsenej a novými schopnosťami obdarenej Alice, odvážnej Jill Valentineovej (Sienna Guilloryová) a ich spoločníkov – Carlosa Oliveru (Oded Fehr), Nicholaia Ginovaeffa (Zack Ward) a L. J. (Mike Epps)... (TV JOJ)

(více)

Recenze (611)

Finskej 

všechny recenze uživatele

Je to větší blbost než jednička, ale pořád je tam ještě Milla Jovovich. Ještě jednou: je to větší blbost než jednička, ale pořád je tam ještě Milla Jovovich. Konec hlášení. ()

ElizabethBay 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda Resident evila jako celek, ale tento díl je opravdu blboučký. Neoznačila bych nic za vydařené, kromě výkonu Odeda Fehra samozřejmě :-). ()

Chipsonator 

všechny recenze uživatele

Po parádní jedničce jsem se opravdu dost těšil na dvojku. A to byla nejspíš chyba. Od jedničky jsem nic neočekával a dostal maximum. U dvojky přeci jen nějaká očekávání byla, nejspíš proto to bylo pro mně zklamání. Dvojka je už čistě akční film, a o horro se už vůbec nepokouší (jednička sice taky nebyla k posr*ní, ale měla fajn amosféru která už mi tady chyběla), o to bylo asi horší že mě polovina akce ani tak moc nezaujala (kostel, hřbitov, Alice vs Nemesis). No zítra se nejspíš podívám na trojku tak jsem zvědav. Dvojka si u mně odnesla 65%. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

RE 2 // Z podzemni laboratore v prvnim dile se dostavame na povrch. Infekce se siri a mesto Raccoon City je kompletne zamoreno. A taky uzavreno. Korporace Umbrella ma opet incident na svedomi a vlastne se neda rict, jestli omylem, nebo vsechno planovala. Kazdopadne vyuziva situace k testu dvou vetvi superlidi, na kterych byl testovan stary znamy T-virus. Alice je jedna z nich a v nekonecnych prestrelkach a soubojich se nejen da dohromady s partou prezivsich, ale ceka ji i setkani se svou Nemesis (tusim, ze zpracovanim a dejem film cerpa z videohernich dilu 2 a hlavne 3). Druhy dil filmoveho "Resident Evil" je vice otevreny - je tu spousta exterieru (natacelo se v Torontu) - nakladnejsi (vsude se strili, nici, triska sklo) - ale jinak vpodstate zachovava vsechno co jednicka. Hodne mi vsak vadi jeden nepochopitelny nonsens...jakto, ze nektere sceny pusobi, jakoby se T-virus siril vzduchem ci jinym nevysvetlenym zpusobem? (v prvnim dile to byla vyjimka) Viz probuzeni mrtvol na hrbitove!?! nebo oziveni Ashforda, ktery nebyl kousnut... Tohle podle me Anderson nevychytal, jelikoz by samozrejme pak nakazeni byli vsichni ostatni. Je to skoda, protoze jinak je vse opet svizne, celkem kratke, lokace se rychle meni a Milla je opet femme fatale. Sice tu svou "zhulenou/zmatenou" pozu hraje porad stejne (tak trochu dejavu z "Pateho Elementu"), ale hodi se na tuhle roli skvele. Hezky ji doplnuje samozrejme Sienna (Jill Valentine). ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Túto sériu nebudem hodnotiť pod 5 hviezdičiek, lebo je moja obľúbená. Áno, objektívne to na to hodnotenie nie je, aj keď technická stránka je skvelá, herecky aj príbehovo je to čisté béčko, ale na pomery béčka je to sakra dobre zvládnuté. Projekt Alice proti Projektu Nemesis - skvelý nápad. A veľký návrat Odeda Fehra na plátna od čias prvej Múmie. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Resident Evil 2 pokračuje kde jednička skončila. Zombíci se vyhrnuli z Umbrelly do ulic, policie se marně snaží situaci zvládnout, ve městě začíná apokalypsa a skupiny postav se marně snaží přežít. A do všeho se vrací teď už vylepšená Alice, která střílí, kope, skáče a bojuje jako nezastavitelný stroj. A když se to zdá málo, vypustí tvůrci Nemesis, odrovskou nezastavitelnou zrůdu s rakemetem a rotačákem. Ze začátku nechybí lekačky, postupně jich ubývá ve prospěch brutální nonstop akce. Z hororu se tak stalo béčko, ale jedno z nejnadupanějších béček co existují. Jediné výtky jsou k občas šíleným střihům a trošku nastavovaném a nepochopitelném konci. Ale rád si nadhodnotím, protože těch 58% si to nezaslouží. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

"My name is Alice. I worked for the Umbrella Corporation, the largest and most powerful commercial entity in the world. I was head of security at a secret high-tech facility, The Hive, a giant underground laboratory developing experimental viral weaponry. But there was an incident. The virus escaped and everybody died. Trouble was... they didn't stay dead." ()

Eraserhead 

všechny recenze uživatele

Překvapivě lepší pokračování. Spousta akce, více zombie, snaží se to více přiblížit hře a nerežíroval to Anderson (to beru jako velké plus). ()

Revolver 

všechny recenze uživatele

Napětí a strah ze hry, kde sem se bál zajít za každý roh sem tady bohužel nenašel. Ovšem film má slušné tempo od začátku do konce a zpracování Raccon city je na jedničku. Co mi nesedlo byl Nemesis, kterého ve hře de stěží porazit brokovnicí a Milla Jovovich si ho dá holýma rukama ??? ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Upocené pokračování ve kterém není nic dobrého, či zábavného. Děsný škvár, kde jediný klad (Milla Jovovich) vypada hrozně strhaně a vypadá jak hodně vyzáblej zombík. ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

O něco slabší než jednička.Přece jen Paul W.S.Aderson asi umí točit lépe,než A.Witt a dokážu mu i odpustit slabší scénáře. Mutanta nazvaného Nemesis si mohl ze scénář vyškrtnout a nebo ztvárnit jinak.Působí směšně. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Hromada tupe akce. Jestlize jednicku jsem docela bral, mozna hlavne kvuli Mille, tak tady mi postupem zacala poradne pit krev. Krasou ji tu jasne predci Sienna Guillory a Milla ji spis jen zaclani. Navic na terminatora si muze hrat Arnie, ale ne modelka. Treba takovy souboj s Nemesis museli strihaci rozstrihat na tak male kousicky, aby se Mille vsichni nesmali. Nejhorsi ale bylo, jak se vzdy znenadani nekde objevila jak strazny andel a vyresila zapeklitou situaci. Kdyz proskocila sklem kostela, tak jsem se musel hodne premahat, abych to dokoukal. Jednicka mela pomerne jednoduchy a primocary dej, ale zaroven pomerne logicky. Tenhle dil je prekombinovany a casto naprosto nesmyslny. Treba opravdu rad bych vedel, jak se behem par hodin podarilo uzavrit tak velke mesto. Jestli me neco opravdu pobavilo, tak srovnani hrudniku Milly - skutecneho a na pocitacich na zakladne. Jo, Jill Valentine je jediny duvod, proc nedavam odpad. ()

Nons3nse 

všechny recenze uživatele

"My name is Alice and I remember everything". Síce nie som fanúšikom hernej série Resident Evil, no zato film som si obľúbil. Po prvom filme, ktorý mal úspech, bolo len otázkou času, kedy dorazí pokračovanie. Pokračovanie o príbehu, ako vlastne znikol T-virus, čo všetko spôsobil. U mŕtveho človeka spôsobí to, že mŕtve bunky ožijú a bum, zombie je na svete. Ale pri normálnom zdravom človeku T- virus spôsobí mutáciu, a dá mu „super sily“. Toto pokračovanie pridáva filmu to, čo som mi v predošlom chýbalo. Trošku dramatické prvky, akčné a hororové scény, krásne (teraz už dve) dámy, to všetko sa mi tu páčilo, a dokonale to do seba zapadalo. Program Nemesis sa mi tiež zapáčil, a vôbec mi nevadilo, že vyzeral ako Frankensteinovo monštrum, zašité zošívačkou. Počas filmu som po celý čas mal ústa otvorené dokorán, a ani na minútu ma toto skvelé dielo neprestávalo baviť. Pre mňa sa RE zatiaľ vyvíja ako najlepšia zombie séria 21 storočia. ()

DailyDreamer 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce velké zklamání. Už to není příběh vyprávěný na pozadí herního světa. Tentokrát to Anderson vzal přes kopírák a rozhodl se obšlehnout celý jeden díl, a to bez špetky inovace. To by nebyl sám o sobě až takový problém, jenže by se to muselo alespoň trochu povést. Atmosféra ani zdánlivě nepřipomíná horor, ale spíš béčkový až céčkový akčňí film. Samotný Anderson musel být před psaním scénáře infikován T-virem, jinak si ten vysledný guláš nedovedu vysvětlit. Logiku tu člověk opravdu hledat nesmí, a psychiku postav už vůbec ne. Lekací scény jsou předvídatelné, a ty co jsou nečekané zase vůbec nevyděsí. To už je ale zase chyba strašné režie a zmatené kamery. Již od skončení prvního dílu sem se těšil na Nemesise, nejobávanější monstrum v celé herní sérii. O to víc mě bolelo koukat na tu těžkopádnou, pomalou a lacině namaskovanou věc. Když to pak ještě suše proneslo legendární hlášku “STARS” bylo mi už do breku. Opravdu velmi nezdařilé pokračování, a tak obrovský potenciál to mělo. ()

ruhebitte2010 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce slabší, klasický průměr, výborné části střídají velmi špatné, ale koukatelné to je. Jen nechápu kdo obsadil do role drsné policistky Siennu Guillory, to je vážně hodně špatný vtip. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Je to dobré, v celé sérii to určitě patří k tomu lepšímu, takže mohu s klidným srdcem doporučit. Ti kdo jsou na zombie filmy vyloženě natěšení se budou bavit ještě o jednu hvězdičku lépe. ()

Mathew55 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu jsou všechna možná klišé. Drsňácký polda, bývalí vojáci, 'hyperaktivní' novinářka, převtipnělý černoch a samozřejmě robotický superzomb s rotačním kulometem. Filmaři také pravděpodobně šetřili na maskérech, a tak museli scény se zombíky rozmazat - což mi na celém filmu vadí úplně nejvíc. Na druhou stranu má film dost rychlé tempo (občas je to až na škodu) a těch 94 minut hodně rychle uteče. V porovnání s ostatními díly je tenhle hned po 1. díle nejlepší... Resident Evil je prostě zombie klasika, u které každý ví, co od ní čekat. ()

Radim 

všechny recenze uživatele

Propad oproti jedničce. Třetinu filmu zaberou masakry zombíků (samozřejmě ve tmě), film obsahuje příšernou spoustu nelogismů až nesmyslů, některé momenty jsou laciné a podbízivé. Přes celkem kritický pohled je nutno přiznat určitou dávku napětí. A Milla byla prostě dobrá. ()

Související novinky

A profesorem Moriartym se stává...

A profesorem Moriartym se stává...

30.09.2010

Když se mluvilo o obsazení hlavního padoucha v Sherlocku Holmesovi 2, padala zvučná jména: od Brada Pitta přes Hugha Laurieho až po Daniela Day-Lewise. Roli nakonec získal Jared Harris. Kdo, k čertu,… (více)

AVP 2

AVP 2

05.05.2005

VOTRELEC VS. PREDÁTOR, filmové stretnutie mimozemských tvorov z dvoch legendárnych sci-fi sérií (Votrelec a Predátor), zožal aj napriek záporom, o ktorých by vedel rozprávať snáď každý, kto film… (více)

Reklama

Reklama