Reklama

Reklama

Malé ostrovní městečko Amity, jehož hlavní příjmy plynou z letních měsíců, se pomalu vzpamatovává z finanční katastrofy, způsobené před čtyřmi lety řáděním krvelačného žraloka. Zdá se, že lidé se začínají vracet, a starosta se dokonce chystá na setkání s bohatým podnikatelem, který tu investuje do realit. Právě v době jejich setkání se dva potápěči vydávají prozkoumat oblast, kde před lety policejní náčelník Martin Brody zabil obrovského žraloka. Nečekaně se objeví další obrovský žralok a oba potápěče zabije. Kapitán pobřežní policie Martin Brody se marně pokouší přemluvit starostu, aby byla uzavřena pláž. Všichni se totiž bojí, že ztratí své zisky. Domnívají se, že Brodyho obavy jsou jen projevem traumatu vyvolaného předchozím střetem se zabijáckým žralokem a nedbají varovných slov. Brody však nespouští oči z mořské hladiny, a když zahlédne známý temný stín, způsobí poplach, který vyděsí turisty a rozzuří starostu, protože se ukáže, že šlo o planý poplach. Brody je propuštěn, když se vrátí domů, zjistí, že Michael a Sean přes jeho zákaz vyrazili s přáteli na moře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (270)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Aké už len mohlo byť pokračovanie kultovej jednotky??? Buď prúser alebo obstojný priemer, v každom prípade lepšie to byť nemohlo...Našťastie Jaws 2 je viac ako dôstojným pokračovaním, ktorý nerobí svojmu predchodcovi hanbu...Napätie je obstojné, žralok rovnako "rozkošný" pričom aj producenti dosiahli svoje prachy...Pre "Jaws fans" určite hodné pozretia... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Pokračování slavného filmu S.Spielberga je o poznání slabší, ale myslím si, že je to pořád dobrá jízda se žraloky. Napětí je solidní a děj taky. Je to pokračování, takže je na to nahlíženo s myšlenkou báječné jedničky, to samozřejmě filmu škodí. Čelisti 2 určitě stojí za to a kdo si zamiloval žraloka jako zabijáka, tak to rozhodně musí vidět. 60% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Ak na Čeľustiach 2 niečo prekvapí viac, ako ich existencia (naozaj sa musím pýtať, aká je šanca, že šerifa prímorského letoviska dvakrát v živote napadne gigantický ľudožravý žralok, pričom podotýkam, že ide o dva rozdielne kusy, nie vždy jedného a toho istého?), tak už len fakt, že sa na ne dá pozerať. Francúzsky režisér Jeannot Szwarc (neskôr natočil znesiteľné Vraždy v ulici Morgue s Kilmerom) nie je Spielberg. To ozaj nie. Ale producenti originálu (David Brown a Richard D. Zanuck) sa postarali o to, aby sa stále i napriek tomu jednalo o áčkarskú výrobu, kde je atmosféra uprednostňovaná pred explicitnými scénami. Žralok je desivý a Roy Scheider ako Brody je (stále) sympatický. Žiaľ, kým minule sa mohol spoľahnúť na mimoriadne charizmatických parťákov Shawa a Dreyfussa (ktorý so Spielbergom radšej išiel natáčať Blízke stretnutia tretieho druhu), tentoraz je na to sám. Kvôli tomu pripomína vystresovaného vedúceho letného detského tábora, ktorému v piatok poobede nedorazili sľúbené posily a tak musí všetko zvládnuť sám, byť naraz na viacerých miestach a pôsobiť pri tom dojmom, že je to v pohode. Lenže nie je. Ďalším mínusom je strata momentu prekvapenia (automaticky sa spájajúca s každým sequelom) a fest nudná rovina s tínedžermi. Návrat manželky Lorraine Gary a starostu Murraya Hamiltona je síce pekný, ale ozaj nestačí. Takisto si myslím, že mohli lepšie vyriešiť správanie vedenia mesta, pretože aby nikto Brodymu neveril, že na Amity útočí ľudožravý žralok (pár rokov po tom, čo na Amity reálne zaútočil ľudožravý žralok), to je proste blbosť. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Brody trčí na tý svý věži. Čelisti 2, jsou kvalitním filmem. Absence ruky geniálního režiséra Spielberga, je samozřejmě znát, ale i Jeannot Szwarc svůj úkol zvládl a odvedl dobrou práci (moc se mi líbí např. scéna s vyvoláváním fotografie). Chybí Shaw a Dreyfuss, ale Martin Brody v podání Roye Scheidera, hudební génius John Williams, parta puberťáků, vyrážejících na moře či nezapomenutelný závěr - nám to vynahradí. Naprosto skvělé pokračování legendárních Čelistí, kterým měla minisérie skončit. Bohužel se tak nestalo. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Čelisti jsou samotřejmě nepřekonány, ale druhý díl mi nepřišel zase o tolik horší. Roy Scheider je zase skvělý a ostatní herci to zvládají celkem slušně, na to jak jsou mladí, i když občas trochu přehrávali , ale nejvíc mi tady chyběla ta atmosféra z prvního dílu. Sice v závěru to už nabralo trochu větší spád, jenže fináaě, ač bylo celkem slušně vymyšlený, tak mi to přišlo trošku moc rychle vyřešený. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (27)

  • V jedné scéně s lodí můžeme vidět člověka, jak si čte knihu "Jaws" od Petera Benchleyho. (PußyMagnet)
  • Ellen Brody říká manželovi, že Matt Hooper volal a říkal, že byl na Auroře. Jedná se o odkaz na první film, kde Hooper odmítl na Auroře studovat, aby se mohl věnovat žralokům tyranizujícím pobřeží. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama