Reklama

Reklama

Malé ostrovní městečko Amity, jehož hlavní příjmy plynou z letních měsíců, se pomalu vzpamatovává z finanční katastrofy, způsobené před čtyřmi lety řáděním krvelačného žraloka. Zdá se, že lidé se začínají vracet, a starosta se dokonce chystá na setkání s bohatým podnikatelem, který tu investuje do realit. Právě v době jejich setkání se dva potápěči vydávají prozkoumat oblast, kde před lety policejní náčelník Martin Brody zabil obrovského žraloka. Nečekaně se objeví další obrovský žralok a oba potápěče zabije. Kapitán pobřežní policie Martin Brody se marně pokouší přemluvit starostu, aby byla uzavřena pláž. Všichni se totiž bojí, že ztratí své zisky. Domnívají se, že Brodyho obavy jsou jen projevem traumatu vyvolaného předchozím střetem se zabijáckým žralokem a nedbají varovných slov. Brody však nespouští oči z mořské hladiny, a když zahlédne známý temný stín, způsobí poplach, který vyděsí turisty a rozzuří starostu, protože se ukáže, že šlo o planý poplach. Brody je propuštěn, když se vrátí domů, zjistí, že Michael a Sean přes jeho zákaz vyrazili s přáteli na moře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (270)

honajz 

všechny recenze uživatele

V podstatě otrocké opakování schématu původního filmu, bez větších překvapivých momentů, snad jen, že tentokrát v tom šerif má i vlastní dítě. A vlastně nově vymyšlené závěrečné zúčtování se žralokem je ještě originální. Ale atmosféra a dialogy původního filmu tomu chybí, charaktery postav už jsou jen nahozené, bez nějakého většího pozadí (když jsou u Spielberga tři muži v noci na lodi, kape z toho jejich životní zkušenost i životní prohry), ale prostředí letoviska u pláže a moře pořád ještě jistí slušnou zábavu, byť nastavovanou. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

5 / 10 Zoberte si papier a pero, napíšte tam všetko čo sa vám ľúbilo na prvom diely a potom to vydelte dvoma. Zlý film to určite nie je, no citelne mu chýba Spielbergov rukopis, postavy niesú ani zďaleka také 'plastické' ako v jednotke (ono sa tomu ani nedá diviť, keď ich je tam za tucet) a v neposlednej rade, je to predsa už len mlátenie starej slamy. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"All right, you big bastard! Come On! I've got something for ya' now!" Tři roky po potopení Orcy se vrací temný mořský přízrak. Obří žralok se vrací do Amity, aby dokončil, co jeho předchůdce začal. Žádný sequel by se nemohl měřit s kvalitou prvních Čelistí. Ty jsou zkrátka jedinečné. V humoru, v provedení, v atmosféře, hercích a všem možném. Přesto tu dvojka dokázala velmi dobře nabrat vítr do plachet, protože i dvojka děsí všechny, kdo se bojí vody. A kdo se nebojí jít do vody, tak po shlédnutí bude! Mrzí mě, že humor z jedničky už tu není. Na druhou stranu tu je vražedné monstrum vidět pořádně zblízka a mnohem více vidět než v jedničce. Dává to smysl, už víte, co vás čeká. Tak proč tu hubu plnou zubů neukázat, co to půjde. Oceňuji, že prostředí a herci jsou téměř totožné s jedničkou. Je vidět, že časový rozdíl mezi filmy byl opravdu malý. Hlavně oceňuji, že Roy Scheider se vrátil do nejlepší své role, i když třeba Richard Dreyfuss chybí. Za mě je dvojka vlastně podařené pokračování se vším všudy. I když se stín jedničky přeplout nepodařilo. Ale to už nikdy nikomu. (90 %) ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Pořád ještě koukatelné pokračování perfektního filmu, doplácející nejvíce na svůj název... ten ho ovšem na druhou stranu pořád šíří dál. Atmosféra zůstala zachována, herci až na Dreyfusse se vrátili... i ten žralok je pořád stejnej kus plastu. Nápad se tu samozřejmě maximálně recykluje, ale nové postavy to vyjímečně zachraňují. Skupina teenagerů, ač dneska už působící legračně, je v porovnání s filmy z té doby překvapivě životná a netrpí žádnou očividnou demencí. Místy je to navíc opravdu napínave. Szwarc se snažil, Schneider taky dře jak to jde... Dohromady povedenější skorobéčko, vonící stejně jako jednička krvavou mořskou vodou a všemožnejma kusama těl. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Williams: 1. Finding the "Orca" (Main Title) ,2. The Menu ,3. Ballet for Divers ,4. The Water Kite Sequence ,5. Brody Misunderstood ,6. The Catamaran Race ,7. Toward Cable Junction ,8. Attack on the Helicopter ,9. The Open Sea ,10. Fire Aboard and Eddie's Death ,11. Sean's Rescue ,12. Attack on the Water Skier ,13. The Big Jolt! ,14. End Title, End Cast , ()

Galerie (77)

Zajímavosti (27)

  • Většina mořských scén byla natočena v zátoce Choctawhatchee. (PußyMagnet)
  • Vzhledem k problémům s počasím a životním prostředím byla většina filmu natočena v okolí Fort Walton Beach na Floridě. (PußyMagnet)
  • Scény s vrtulníkem se točili celkem 4 dny. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama