Reklama

Reklama

Malé ostrovní městečko Amity, jehož hlavní příjmy plynou z letních měsíců, se pomalu vzpamatovává z finanční katastrofy, způsobené před čtyřmi lety řáděním krvelačného žraloka. Zdá se, že lidé se začínají vracet, a starosta se dokonce chystá na setkání s bohatým podnikatelem, který tu investuje do realit. Právě v době jejich setkání se dva potápěči vydávají prozkoumat oblast, kde před lety policejní náčelník Martin Brody zabil obrovského žraloka. Nečekaně se objeví další obrovský žralok a oba potápěče zabije. Kapitán pobřežní policie Martin Brody se marně pokouší přemluvit starostu, aby byla uzavřena pláž. Všichni se totiž bojí, že ztratí své zisky. Domnívají se, že Brodyho obavy jsou jen projevem traumatu vyvolaného předchozím střetem se zabijáckým žralokem a nedbají varovných slov. Brody však nespouští oči z mořské hladiny, a když zahlédne známý temný stín, způsobí poplach, který vyděsí turisty a rozzuří starostu, protože se ukáže, že šlo o planý poplach. Brody je propuštěn, když se vrátí domů, zjistí, že Michael a Sean přes jeho zákaz vyrazili s přáteli na moře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (270)

ancientone 

všechny recenze uživatele

Veľmi podarená absorpcia, alebo dokonca anticipácia slasherového filmu. Kým Halloween ako plhodnotný slasher vyšiel v októbri 1978, ešte v júni toho istého roku Jaws 2 predznamenali vo svojej druhej polovici (alebo ak chcete treťom akte) jeho základné znaky "tínedžerskej vyvražďovačky" na šírom mori. Chýbajú tu síce žánrové špecifiká a dotiahnutia ako napr. final girl, hierarchia v zabíjaní alebo erotická explicitnosť (tak príznačné pre slasher 80-tych rokov),primárna kostra je však zreteľne prítomná. A tak pokračovaniu Čeľustí patrí jedno mierne (polo)prvenstvo. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Slušná "dvojka" veleúspěšných Spielbergových "Jaws". Scénář je v podstatě ten samý. Starosta s městskou radou opět nepoučitelný a Roy Scheider tedy opět stojí před "žravým" problémem sám. Místy napínavé, místy, zvláště v okamžicích, kdy je žralok na plátně déle, než by měl být, nechtěně směšné. Pořád ale slušná porce zábavy. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Úprimne povedané, jedno z najvydarenejších pokračovaní v histórii filmu. Samozrejme ho nebudem porovnávať s nedostižným originálom, ale je to kus poriadnej filmárčiny, od začiatku až do konca. Môžme si len predstaviť ako by to dopadlo, keby sa na režisérsky post vrátil pôvodne ( logicky ) obsadený režisér Steven Spielberg ( no mal ešte spústu práce z BLÍZKYMI STRETNUTIAMI ). ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Brody trčí na tý svý věži. Čelisti 2, jsou kvalitním filmem. Absence ruky geniálního režiséra Spielberga, je samozřejmě znát, ale i Jeannot Szwarc svůj úkol zvládl a odvedl dobrou práci (moc se mi líbí např. scéna s vyvoláváním fotografie). Chybí Shaw a Dreyfuss, ale Martin Brody v podání Roye Scheidera, hudební génius John Williams, parta puberťáků, vyrážejících na moře či nezapomenutelný závěr - nám to vynahradí. Naprosto skvělé pokračování legendárních Čelistí, kterým měla minisérie skončit. Bohužel se tak nestalo. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem Čelisti 2 viděla jako malá holka a když jsem je pak po letech viděla znovu, většinu scén i dialogů jsem si přesně pamatovala. Ať si každý hodnotí dle svého, ale mně toto pokračování přijde lepší, než úvodní díl, kterým si Spielberg zarezervoval místo v první lize a rozpoutal novou vlnu "vodního teroru", který má pěkně ostré zuby. Od té doby koupání v moři už nikdy nebylo tak klidné jako doposud:) Jaws 2 mi přijdou svižnější, akčnější a celkově pro mě mají lepší atmosféru. Jasné, první díl je kult, kde prvně zazněla ona slavná "Tuuu du" melodie:) Možná je to tím, že sám "Big Shark" tady dostává prostor téměř už od začátku, stále se něco děje, zatímco v jedničce není skoro pořádně vidět. Hudba Johna Williamse zůstala zachována a navíc je posílena o pár dalších zvučných tónů. Tento díl je pro mě jeden z těch, který se mi líbí více, než úvodní dílo. Celý snímek svým výkonem vyzvedává Roy Scheider coby výbušný Martin Brody. Hysterická děvčata byla sice docela na ránu, ale zato scéna s vrtulníkem je lahůdka, stejně jako závěr. Velký Bílý Borec si poradí s plachetnicemi, zvládne i vrtulník, ale nakonec ho "odvaří" Brody a jejich setkání u trafostanice. A jak by možná pravil Budd z Kill Billa: "Každýmu bouchačovi sklapne po dvojitý dávce soli mezi kozy." 😁 ()

Galerie (77)

Zajímavosti (28)

  • Natáčelo se ve státech USA – Massachusetts, Florida a v Mexiku. (Varan)

Reklama

Reklama