Reklama

Reklama

Johnny Mnemonic

Trailer

Obsahy(1)

Kultový kyberpunkový sci-fi film nakrútený podľa svetoznámeho spisovateľa Williama Gibsona. Všetko nebezpečie sa ukrýva v jeho hlave. Je rok 2021 a celý svet je prepojený digitálnymi sieťami. Polovica civilizácie trpí ochorením nervového systému a významná farmakologická korporácia odmieta liek poskytnúť len tak. Johnny Mnemonic (Keanu Reeves) má však v hlave implantovaný dátový číp, vďaka ktorému dokáže virtuálne preniesť ohromné množstvo dát a zachrániť tak ľudstvo spod brutálnej nadvlády globálnych korporácií. V pätách sú mu agenti Jakuzy, ale Johnny je najlepší z najlepších. Začína sa boj za spravodlivosť, pri ktorom ide o všetko... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (282)

Tomulka 

všechny recenze uživatele

Když jsem poprvé film viděl byl jsem jěště v pubertě a film se mi velmi líbil. Ale když jsem si film pustil dnes tak jsem už tak uchvácen nebyl. Ano je to možná trikovou stránkou věci, ale na tu dobu byli triky celkem slušné, ale ten děj - ten se dal teda pojmout mnohem lépe. Měl jsem pocit jako bych se díval na několik scén , které se odvíjeli samostatně a hlavní hrdina jen vždy zaskočil na chvilku a zase vypadnul. Prostě příběh skáče směrek k finále, které je celkem jasné již od začátku a očekávané napětí se postupně vytrácí. Jelikož hned po vyřčení úvodu je jasné co se ve filmu stane a jde jen o pojetí, měli si tvůrci s pojetím a kontinuitou příběhu více vyhrát. Jediná postava co měla celkem příběh byl hlavní hrdina a ostatní byli dost odfláklí. ()

HMTD 

všechny recenze uživatele

Nebil jsem úplně zklamaný, protože jsem už od počátku neočekával velkofilm a dokonce mě některé části překvapili, zejména pak musím podtrhnout moment kdy se zcela na konci zvedá spálené tělo, v člověku to nabudí nejprve myšlenky typu:ježiš scénárista zase dělá nesmrtelného padoucha,to teda přehání a ono se pak ukáže, že jen odklízí tělo,scény s laserovým bičem nebyli vůbec k zahození.Jenom v dnešní době už je 320 giga trochu málo,to si ode mě mohl pujčit externí disk a ne si to rvát do hlavy:-) ()

chosan 

všechny recenze uživatele

Jako menšímu klukovi se mě to líbilo ale nyní když jsem to zkoukl musím říci čistá hrůza ty scény jsou hodně nepovedené no zkrátka dobrý příběh a hrozná režie se skvělými herci 30%! ()

Jevablo 

všechny recenze uživatele

No těšil jsem se, dokonce jsem to zkusil i podruhé...nemá to cenu. Scénář je slabý, některé postavy připitomělé, aneb jak zmršit dobrou sci-fu knížku. ()

Luciaaas2 

všechny recenze uživatele

Bez Lungrena by to stálo ještě za větší belu. Myšlenka filmu není špatná, škoda, že se režie neujal někdo zkušenější. ()

Saprofag 

všechny recenze uživatele

To je taková škoda!!! Nevyužitý potenciál na maximum a navíc nejslabší film ve kterém hraje Takeshi Kitano. Škoda, škoda, škoda! ()

Spike86 

všechny recenze uživatele

No námět vcelku zajímavej, to zas jo, ale bohužel to dohromady působí vcelku jako slátanina. Některé postavy jsou až moc vyšinuté a tak trochu mimo, třeba Kazatel Dolpha Lundgrena. Neznám teda předlohu, ale takhle to na mě působilo. 45% ()

RXP 

všechny recenze uživatele

Tento film by neuveritelne potreboval remake,ktorý by spracoval,tak výborný námet do formy,ktorá ho bude hodná a nebude chvíľami pripomínať divadelné predstavenie.AJ keď musím uznať že ten tok dát bol zobrazený celkom zaujímavo.Prostredie bolo fajn,chcelo to akurát viacej akcie a viecej efektov,lepšie zbrane a dynamický príbeh,ktorý by ma zarazil do kresla a menej Ice-T-ho.Ani som dosť dobre nepochopil,prečo Lundgren sa tváril ako nejaký ortodoxný kresťan a stále mele o Ježišovi, neviem co to malo s tým spoločné,možno pokus o vtip... ()

HakitoCZ 

všechny recenze uživatele

Film natočený na námět povídky Johny Mnemonic od Wiliama Gibsona, předního cyberpunkového novelisty osmdesátých let. Ve filmu se opravdu setkáme jak se smetánkou, tak skutečným cyberpunkovým undergroundem. S biologicky i mechanicky modifikovanými lidmi v před-apokalyptickém světe. Ve světě, kde vládne železná pěst vlády - policie. Lidé se stahují do ústraní, spolčují se do pouličních gangů a kriminalita jen roste. Svou cyberpunkovou atmosférou film lehce předčil i Matrix, kde hrál Keanu také hlavního hrdinu, hackera. Celkově jsem od filmu čekal trošku víc, ale filmové a knižní zpracování se nedají porovnávat. Zajímalo by mě, co si o tom myslí sám pan Gibson. ()

Ochechulak 

všechny recenze uživatele

Klasické béčko, tentokrát s virtuální realitou, kurýrem a kazatelem. Pamatuji si, že se mi líbil ten prsten, co měl hlavní záporák, Lundgren konečně zahrál roli, za kterou se mu člověk nemusel vysmát. Mladý Reeves se snažil co to šlo, celkově slabota, ale ne každý den je posvícení. ()

Grid 

všechny recenze uživatele

Vcelku srágora. Davam jednu hvězdu za postapokalipticke prostredi a jednu za Keena, ktery ale film nezachranil. Bohuzel hodnoceni je dane odstupem casu. Tamni technilogie pusobi proste smesne. Zatimco treba daleko starsi Vetrelec byl nadcasovy. Cim to je? Nekdo umi a nekdo ne. ()

Ag.Sournamek 

všechny recenze uživatele

chcel by som sa vrátiť do roku 1995 a pochopiť, prečo vzniklo tak strašne veľa geniálnych filmov, ktoré ostali nedocenené a zabudnuté. mnemonic má všetko, čo má akčný sci-fi thriller mať. akciu. sci-fi. aj thriller. je tu výborný nadčasový nápad/námet, je tu kyberpunk a geniálny cast - keby som v 90tych rokoch točil filmy, modlím sa každý večer k bohu hollywoodu, aby som mal taký cast: udo kier, dolph lundgren, takeší kitano, ice-t, dina meyer! ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Kultovní záležitost. Film, kterému vděčíme i za Matrix, protože nebýt Mnemonica, tak by si Wachovští nevšimli Keanu Reevese a možná by neměli ani takovou chuť jít do kyberpunku.Johnny Mnemonic vlastně plně převedl tento žánr z japonských anime báchorek do hollywoodského formátu jako jeden z prvních. A vůbec to nedopadlo špatně. To si myslí snad jen ta hromada hnidopichů, co tomu dávají po dvou hvězdičkách. Kde jsou fanoušci žánru a konzumenti podobných sci-fi kultů? ()

Biges 

všechny recenze uživatele

Solidní cyberpunkový film s rychlým spádem, řadou cyberpunkových klišé, atmosférou ala Syndicate a menšími dírami ve scénáři. Celkově ale velmi povedené, které je zřejmě obětí nějakého mainstreamového hejtování, čert ví proč. ()

ajaxx 

všechny recenze uživatele

Povídku jsem nečetl, ale nevadí. Pokud to vezmu z hlediska toho, že jsem film viděl před tím, než přišel vůbec nějaký Matrix, líbil se mi. Nemohu soudit film z hlediska dnešního, když nereflektuje požadavky dnešního publika. Reflektoval požadavky tehdejšího publika a jako takový bych řekl obstál minimálně na chvalitebnou. Ovšem stačí si všimnout podoby hodnocení. Ti, kteří hodnotili v atmosféře právě probíhající Matrix mánie, nedokázali docenit dílo tak, jak by si zasluhovalo. Ovšem postupem času získal i lepší hodncení. Jsem si jist, že kdyby csfd.cz existovala již v roce 1995, Johnny by byl trhák.80% ()

Nathaniel8 

všechny recenze uživatele

Pro většinu průměr... Pro mě milé překvapení... Keanu Reevese mam rád a některé jeho filmy bych se nebál zařadit mezi mých TOP... Samozřejmě to není Matrix, ani efekty plný Constantine, ale na rok 95 je to stále velmi pěkná podívaná... Atmosférou a prostředím trošku Blade Runner, trošku Šílený Max, ale jako celek to funguje... Alespoň v mých očích. Jediné co bych vytknul je delfín na konci... ale i tak dobrá akce, slušný příbeh, dobré efekty a Dolph Lundgren... ()

Související novinky

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

21.05.2007

Konec světa je na spadnutí. Všechna proroctví totiž tvrdí, že krátce před armageddonem svět ovládne Zlo. A k tomu už došlo. Jinak by se nemohlo stát, že dlouho očekávanou filmovou adaptaci slavného… (více)

Reklama

Reklama