Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vypravěčem událostí z roku 922 je arabský cestovatel Ahmed Ibn Fadlán, setkávající se ve střední Asii s bájnými Vikingy. Proti své vůli se stane jedním ze třinácti bojovníků, kteří se musí na dalekém severu utkat s tajemnými nepřáteli, sužujícími zemi krále Hrothgara. Děsiví netvoři Wendolové jsou ve skutečnosti kanibalové v medvědích kůžích, kteří útočí pod příkrovem mlhy a kteří nikoho nešetří. Vzdělaný Ahmed jen zvolna nachází vztah k drsným, neurvalým a věčně popíjejícím Vikingům. Záhy však objevuje jejich kladné vlastnosti a postupně se s nimi sbližuje. Díky nim vyspívá i on v neohroženého bojovníka. V krutém boji, kdy mají Vikingové první ztráty, se od jednoho místního starce dozvědí, že mohou zvítězit, jen když zabijí dobře ukrytou "matku" a jejich vojevůdce. (TV Nova)

(více)

Recenze (558)

jarhead 

všechny recenze uživatele

Ať si kdo chce co chce... mně se to docela líbilo. Rozhodně mě upoutal více naž připitomělý Gladiator a kdo ví, jaký další historický spektákl. Leif Ericson se sice určtě musí obracet v hrobě, ale nezapomeňme, že to není "based on true story". Banderas nic moc, ale ti obrovští vikingové byli skvělí všichni. A kdo si myslí něco jiného, ve Valhale mu to spočítají...Když se chci dívat na akčně-historický film, neočekávám přece žáden myšlenkový orgasmus,ne??? takže asi tak, howgh ()

majklfly 

všechny recenze uživatele

Při koukání na tento film se mi stala zvláštní příhoda. Určitě všichni znáte autobusy StudentAgency. Tak to bylo přesně místo, kde jsem shlédl tento film. V polovině lokálně vypadl zvuk (lokálně znamená moje sedadlo...ano pouze moje sedadlo :) ) a zbytek času jsem strávil čtením titulků a domýšlením si zvuků. Takže si asi hodnocení budu muset nechat na druhé promítání, ale z toho, co jsem viděl mu opravdu dávám šanci... :) ()

Fixa 

všechny recenze uživatele

Tolik špatné kritiky si tenhle snímek opravdu nezaslouží. Jakože prodělal rychlokurz vikingštiny u ohně? A co? Náhodou, to se mi právě líbilo. V mnoha filmech si povídají cizinci, jako kdyby na světě existoval jen jeden jazyk a nikdo se nad tím nepozastaví. Historická slátanina? Já tady vidím: Akční / Dobrodružný / Fantasy , ale nikde HISTORICKÝ ! Takže jestli chcete poučit z dějin, otevřete si učebnici a nedívejte se na FANTASY ;-) ()

Sasquatch 

všechny recenze uživatele

No chápu všeobecné špatné hodnocení, jistě to má své mouchy a nedostatky, logické nesmysly, některé postavy a načaté dějové příběhy se tam ztrácí...ale, mě se ten film prostě líbil, a to tak, že jsem ho viděl hned v roce 1999 3x po sobě v kině. A určitě se na něj rád podívám znovu a rád. Navíc jsou tam i dost vtipné okamžiky, což u filmů podobného ražení moc zvykem nebývá. ()

Fujin 

všechny recenze uživatele

Výborná dobrodružná akce z vikingského prostředí. Banděros sednul do role araba, jak prdel na hrnec. Nevím je-li to tím, že mě tahle kultura fascinuje. Ač je to příběh nevkusně polepený a historická fakta tu nemají své místo, oblíbil jsem si ho. ()

victy 

všechny recenze uživatele

Film ktorý je o histórii ale aj nie je, Ahmed je skutočná historická postava a mal aj s Vikingami čo dočinenia , no inak si príbeh s históriou ruku nepodaval . Je to klasický dobrodružný príbeh, ktorý hlavne vo svojich bojových scénach pôsobí veľmi efektne. Má mnoho silných momentov. Grandiózna hudba od Jerryho Goldsmitha doplňuje hrdinské činy Bulwaja (Vladimir Kulich) a jeho bojovníkov. Vikingovia bez Banderasa by nebolo to pravé orechové a myslím že tento film patrí k tým najlepším od Banderasa. Jednoducho aj v rámci výčitiek je ten príbeh uveriteľný a má niečo do seba ! Určite doporučujem ! ()

dede666 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho, že se většina nejzajímavějších akcí odehrává potmě, dala bych i 4 a to Banderase nemusím. Samozřejmě neočekávejte historickou věrnost reálií ani lidí (Vikingové byli prý tmavovlasí a ne nijak velcí, to mám od jednoho Švéda) ()

menzel 

všechny recenze uživatele

Od tohto filmu (ešte v tom 99-00 keď som prvýkrát videl), po tom čo som čítal na neho recenzie a aj tie problémy medzi McTiernanom a Crichtonom som čakal len to najhoršia a napokon som sa ozaj prekvapil. Celá tá brutálna atmosféra filmu človeka držala v napätí až do konca. Od v tedy som ho už videl niekoľko krát ale stále je to bomba. V tom roku nejako išiel ďalší historický veľko(propagovaný)film Gladiator ale podľa môjho názoru na Vikingov nemá, raz som ho videl a stačilo. ()

metalmaus 

všechny recenze uživatele

Crichtonem strašlivě zpatlané Fadlánovy Zápisky. Ztvárnění Vikingů, Banderas neustále čistý, oholený a ty indiáni nebo co to má být....nicméně, něco mě na tom filmu baví a proto ho dycky kupodivu dokoukám. ()

Dante16 

všechny recenze uživatele

Keď som bol malý tento film som pozeral snáď každý deň, vedel som dialógy skoro naspamäť a bol som filmom unesený. No teraz keď som starší, tak ten film stále milujem a má pre mňa obrovskú sentimentálnu hodnotu. Film si vždycky rád pozriem a dám voľnosť svojmu detskému JA :) ()

derris 

všechny recenze uživatele

Na tom filmu něco je. Asi to bude tou tajemnou atmosférou chladného a v mlze věčně zahaleného severu, pro kterou mám očividně slabost. Jinak si nedokážu vysvětlit, že průměrnému filmu, který v podstatě nemá ani pořádný konec dávám za čtyři. ()

obrobr 

všechny recenze uživatele

Mám moc rád tento film a vůbec nechápu okolo takové nizoučké hodnocení.Tento filmový skvost hodnotím plným počtem bodů. ()

Legonard1 

všechny recenze uživatele

Film môjho detstva, ktorý ma neustále baví pozerať. Podľa mňa dobrá akčná podívana od starých vikingov. Ale na film s tak veľkým rozpočtom to moc dobre spravené nebolo. Podľa mňa. Ale aj tak film ktorý poteší človeka keď si ho pozrie maximálne 2 krát. Potom už stráca to svoje kúzlo. ()

billcarson 

všechny recenze uživatele

Vynikající dobrodružný film s excelentní hudbou Jerryho Goldsmitha. Ano to, že ho místní pseudoodborníci nemají v lásce mě nijak zvlášť nepřekvapilo, film má svoje mouchy, hlavně Crichtonova umatost je patrná, ale má taky McTiermanovo kouzlo a Banderasův šarm. ()

Související novinky

Šerif Kurt Russell versus kanibalové

Šerif Kurt Russell versus kanibalové

04.11.2012

Z Nespoutaného Djanga, kde měl hrát DiCapriova sadistického poskoka, se na poslední chvíli vyvlekl, ale na Divoký západ přece jen vyrazí. Zahraje si totiž šerifa v údajně extrémně brutálním… (více)

Zemřel autor Jurského parku

Zemřel autor Jurského parku

05.11.2008

Je tomu tak – rok 2008 je mimořádně „bohatý“ na pády hvězd z filmového nebe. Ledger, Heston, Newman, Minghella... a teď Michael Crichton. Ten se proslavil hlavně jako bestsellerový spisovatel, ale… (více)

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

11.09.2007

Dávnověcí skandinávští bojovníci se vrací na plátna kin. V posledních letech se jim tam kdovíjak nedařilo. Adaptace Crichtonových Pojídačů mrtvých pod tuzemským názvem Vikingové dopadla tuze neslavně… (více)

Návrat akčního machra

Návrat akčního machra

27.05.2007

Kdysi byl považován za jednoho z nejlepších akčních režisérů. Filmy jako Predátor či Smrtonosná past ho vynesly do pozice žánrové špičky. Pak přišly propadáky jako Vikingové, Rollerball a Zelené… (více)

Reklama

Reklama