Reklama

Reklama

Před pěti lety prováděl jaderný fyzik Bruce Banner společně se svou přítelkyní a kolegyní Betty Rossovou výzkum pro americkou armádu. Její otec, generál Ross, jim řekl, že jde o experiment, jehož výsledkem bude odolnost člověka vůči záření gama. Bruce si byl výsledky svého výzkumu tak jistý, že sérum aplikoval sám sobě. Látka však zapříčinila, že se změnil v obrovské zelené monstrum, zničil laboratoř a zranil několik lidí. Po návratu do lidské podoby uprchl a generál Ross po něm začal všemi možnými prostředky pátrat. V současnosti se Bruce ukrývá v Brazílii. V Hulka se změní vždy, když jeho srdeční tep překročí hranici 200 úderů, proto se snaží rozvíjet sebeovládání. Zatímco se Bruce snaží vyléčit svůj stav, na obzoru se objeví nepřítel s podobnými schopnostmi, který naopak nevynechá jedinou příležitost k tomu, aby se z člověka přeměnil v monstrum Abomination. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (1 035)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Hulk sice dokáže naškubat čtyřtunové vojenské Hummery na kusy beztvarého plechu, avšak jeho starší klon prováděl totéž s tanky a působilo to... no... velkolepěji. Navíc spousta scén je už viditelně počítačových a ona proklamovaná dlouhatánská závěrečná bitka... sakra... vždyť já si z ní skoro nic nepamatuju... a to jsem to viděl před čtrnácti dny... ne, fakt si vzpomínám jenom matně... asi to nebylo zapamatování si hodné. Hulk 2008 působí o poznání akčněji než Hulk 2003, ale ve výsledku se mi toto přežvýkané sousto zdálo téměř bez chuti. Žádné sympatie, žádné hlášky, nic. Jo, Tim Roth byl vcelku dobrej, Edward... no, ale jo... Liv... cože, ona tam hrála??... jo, asi jo, já ani nevím, cameo Ferrigna - to bylo povinný, Robert Downey v závěru neskutečně charizmatickej,fajn. Celkově: Rozpačité. 50% 150 miliónů dolarů(rozpočet)/259 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, jak se oslovují dva různé typy diváctví a dva různé typy diváků. NEUVĚŘITELNÝ HULK je naprosto ideální oddechový letní blockbuster, kterému nechybí jak romantická linka pro ženy, v které se hodně šeptá, ale rozhodně není vyšeptalá, tak i akční bitky dvou monster s posílenými zvukovými efekty určené pro mužskou část obecenstva. Zároveň si Marvel připravuje půdu pro další komiksová dobrodružství a plánovaný crossover, takže se oslovují zasvěcení fanoušci narážkami nejen na marvelovské universum (úvodní titulkové S.H.I.E.L.D., tak i závěrečné předtitulkové cameo), ale i na hulkovská dobrdoružství let minulých (NEUVĚŘITELNÝ HULK jakoby začal tam, kde HULK před lety skončil, a hlas i malá role pro Lou Ferrigna z původního seriálu pobaví)._____ Leeho psychologická verze byla jednou z nejkomiksovějších adaptací vůbec, protože prostřednictvím důmyslného rámování a rozdělené obrazovky se nabízelo stejné čtení jako při listování strámkami komiksů. Leterrierův "restart" naproti tomu nedodává shakesparovskou hloubku zelenému monstru a záběry nekomponuje jako komiksovou stránku, ale komiksové políčko na té stránce, a tak se jeho film zdá subjektivně delší než Angova verze. Přestože se tak Leterrier - na rozdíl od Leeho - neadaptuje na schopnost mladé generace přijímat četnost informací při sledování, na diváky se nezapomíná: ať již jejich úlohu suplují dva náhodní studenti, kteří se omylem připletou do bitky v parku a vše natáčejí a glosují, nebo vojáci v závěrečné řežbě._____ Zatímco HULKA lze vnímat jako hypertextové dílo, absorbující a přetvářející komiksové vlivy, NEUVĚŘITELNÝ HULK je pojat jako intertext, ve kterém jsou patrné inspirace greengrassovskou akcí v úvodu či matrixovským "Super Burly Brawl" v závěru a celý "flick" je pak variací na Krásku a zvíře, v němž hrdina netrpí oidipáčem. Bavil jsem se. Bluntman smash! 90% ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Leterrier dokázal, že rutinní práci zvládá, ale nic světoborného v novém Hulkovi neukázal. Děj nepůsobí trapně, ale je přesně nalinkovaný, akční scény ujdou, ale ve srovnání s krvelačnými pudly a házení tanky v Leeho verzi je to hodně slabý odvar a herci si až na povedeného záporáka Rotha nějak nevědí rady. V rámci žánru pouhý standard, který Hulka opět uloží na pěkných pár let k ledu (pokud se neobjeví v Avengers). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Existuje zbytečný film, dost dobře známý jako remake, vytvořený Hollywoodem, který je prostě na nic, natáčí se film o něčem, co už se jednou natočilo a důvod je většinou takový, že se to točí pro Americké publikum, jenže už se nepřemýšlí, že stejnak film vlétne do kin i v Evropě, takže je to celkově všecko řádný nesmysl. Jenže ještě existuje jedna várka tipově naprosto zbytečných filmů a tu započal právě Neuvěřitelný Hulk. Než vnikl tento film, Ang Lee natočil oficiálně první díl Hulka, s tím, že zaujme stejně jako tenkrát Spiderman a bude zaděláno na další komiksovou legendu z komiksů od Marvelu, jenže ejhle. Eric Bana v roli Hulka ztroskotal a Ang Lee prodělal co mohl. Hulk byl prostě propadák. Jenže Marvel se svého zeleného netvora nechtěl vzdát a tak několik let na to vydal prohlášení, že se natočí Neuvěřitelný Hulk, což pro každého bylo rozhodně neuvěřitelné, ale později jsem se ujistil že naprosto zbytečné. Edward Norton, i když se snaží i Louis Leterrier, který se troufá o ty nejakčnější scény, prostě v Hulkovi nedokázali najít potenciál, který on prostě nemá. Snaha by možná byla, ale celkově zpracování stojí za hovno, když to tak troufale řeknu. Tři hvězdy jsou průměr, stejně tak jako má Daredevil, jako mají koneckonců třetí díl X-meni, stejně jako má první Hulk s Ericem Banou v hlavní roli. Neuvěřitelný Hulk je neuvěřitelně průměrný. Natočil prostě zbytečný film, přestože věděli, že ten první díl stál za starou belu. Snažili se přemoci něco, co přemoci nelze. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Bylo spatřeno zelené monstrum…. Po zajímavém úvodu, ve kterém se nám představuje hlavně L.Leterrier a kdy je v rychlosti osvěženo to, co by jsme měli vědět, přijdou bohužel pasáže, které mohou nudit. Romantické dialogy (,,alespoň mi dovol, abych Tě doprovodila na nádraží“), povídání, rozkrývání skutečností a pocitů sice ukazují, že HULK je taky ,,jen člověk“, bohužel na tempo snímku mají neblahý dopad. Ale finální bitva je určitě lepší než v IRON MAN ovi. A myslím, že film je i více komiksovější a dobrodružnější. Tak a co bude dál? ,,Co kdybych Vám řekl pane Starku, že dáváme dohromady tým… ()

Galerie (103)

Zajímavosti (105)

  • Podle producentky Gale Anne Hurd je Neuvěřitelný Hulk kombinací rebootu a sequelu snímku Hulk (2003), neboť ignoruje řadu příběhových prvků tohoto filmu a jejich jediným společným jmenovatelem je Bruceovo (Edward Norton) ukrývání se v Jižní Americe. (Danny F.)
  • Při pátrání po Bannerovi (Edward Norton) používá armáda vybavení od organizace S.H.I.E.L.D., která hraje velkou roli v dalších marvelovkách. Loga organizace si lze všimnout na monitorech počítačů. (S.W.A.T)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Liv Tyler se vrací do MCU

Liv Tyler se vrací do MCU

28.03.2023

Vzhledem k blížícímu se datu začátku produkce na čtvrtém Captainovi Americe s podtitulem New World Order začínají přicházet zprávy nejen o možném příběhu, ale i nových příchozích. V následujícím… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Reklama

Reklama