Reklama

Reklama

Naruto

(seriál)
  • Japonsko Naruto (více)
Japonsko, (2002–2007), 84 h 20 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Masaši Kišimoto (komiks)

Kamera:

Acuho Macumoto

Hudba:

Tošio Masuda

Hrají:

Džunko Takeuči, Noriaki Sugijama, Nana Mizuki, Romi Paku, Tošihiko Seki, Akeno Watanabe, Akihiko Išizumi, Bin Šimada, Daisuke Namikawa, Džun'iči Suwabe (více)
(další profese)

Epizody(220)

Naruto, zdánlivě obyčejný chlapec, který však disponuje několika výjimečnými a nezvyklými schopnostmi. Za prvé je neskutečně zbrklý a také mnohdy velice otravný, za druhé v sobě třímá moc devítiocasé lišky, která v době jeho zrození ohrožovala jeho vesnici. Obě tyto vlastnosti z něj dělají hrdinu stejnojmenného seriálu, ze kterého se stala mánie o jedenácti řadách, třech filmech a dalším seriálem NARUTO: SHIPPÛDEN. Jeho popularita má ale své stinné stránky - stanice Jetix o něj dostala zájem, nicméně jelikož se jedná o stanici s pořady pro děti, musely být z Naruta vystřihnuty mnohdy i celé scény, což ho znehodnocuje. (raelz)

(více)

Diskuze

Hrus

Hrus (hodnocení, recenze)

K anime jsem hodně skeptický, přesto mám občas snahu (jako velký fanoušek všech seriálů) se na nějaké podívat... Nyní sem zkouknul asi 13 dílů Naruta. Není to úplně špatné, ale dost mi vadí, že to je vlastně o dětech, mega souboje a akce se mi sice líbí, ale nemohli byste mi doporučit jiné akční anime podobného žánru ale víc zaměřené na dospělé?

Naslund

Naslund (hodnocení, recenze)

Že jsou někde nadsazená hodnocení bych odsouhlasil u anime, které mají zhruba pod 70%. Jinak mi přijde úroveň odpovídající. Většina lidí tady se nedívá vyloženě na anime, ale zvládají i jiné seriály, a pochybuju, že by jen kvůli příslušenství přidali něco navrch u těch top. Spíš jen z lítosti u slabších. Mě to přijde dost často naopak. Když se mrkneš po ostatních profilech, tak většina lidí viděla jen Prison Break, Heroes, Lost, Dextra a není divu, že je hodnotí tak vysoko, když nejsou tolik namlsaní. Nechci říct, že tyhle seriály nejsou tak dobré, ale jde tu jen o pobavení na dobu seriálu a nemají žádnou přidanou hodnotu, co zůstane i po dokoukání. Ať už je to melancholická nálada, něco k zamyšlení nad sebou nebo světem. To si dovolím tvrdit, že mají všechna lepší anime.

TaanStari

TaanStari (hodnocení, recenze)

Genryuusai: K první části: Ano, ale myslel jsem to tak, že ze všichni lidi co jsou tu registrovaní koukají na filmy + nejaká malá část na anime. Jasně, kdyby tu byli registrovaní i burani, co za vrchol zábavy považují Manuelu, Esmeraldu a další, tak by hodnocení těhlech ehmehm seriálů vypadalo taky trochu jinak. K té druhé části: S tímhle přesně souhlasím, jen že pokud člověk chce srovnávat anime s normálním hraným seriálem, tak musí většinou u anime ubrat tak 10%, samozřejmě to neplatí u všech. :)

Naslund

Naslund (hodnocení, recenze)

Není špatné srovnat hodnocení na několika žebříčcích. Anime fanoušci jsou ke "svým" seriálům daleko tvrdší, než ostatní. Tak například hranej Firefly(imho průměrnej) má na imdb 95% od 25k lidí. Takové hodnocení tam má kdejakej seriál. Na myanimelist.net má top! anime jen 90% od 26k lidí. To podle mě platí i na csfd a anime tu nejsou nijak nadhodnocená vůči jiným seriálům. Kdyby zde začali hodnotit příznivci telenovel a estrád, tak by se propadlo hluboko vše.

Genryuusai

Genryuusai (hodnocení, recenze)

TaanStari: To je trefený hřebíček na hlavičku. Ovšem dalo by se namítnout, že na to, aby si člověk udělal účet na čsfd a začal hodnotit filmy, musí být taky alespoň trochu fanouškem filmů. Takže i filmy tu maj neobjektivně vysoké hodnocení :P Anime tu sice maj vyšší procenta, než by měly třeba s tisícovkou hodnocení, ale rozdíl mezi jednotlivými seriály by při více hodnocení imho zůstal proporčně stejný (aspoň u těch co maj víc jak 100 hodnocení). Takže rozdíl v kvalitě se dá poznat i teď - a to je snad hlavní důvod existence čsfd. Teda aspoň podle mě ;-)

TaanStari

TaanStari (hodnocení, recenze)

Podle mě je problém hlavně v tom, že anime sledují pouze fanoušci anime, zatímco na filmy se dívá každý... proto ta neobjektivita v hodnocení anime...

Naslund

Naslund (hodnocení, recenze)

GreenK: Jasně, jsme tu všichni fanoušci anime, ale to je většina lidí, která je ochotna snést animované věci. Když ti to nevadí, otevře se ti novej svět filmu. Něco jako kdyby jsi objevil barevné filmy. Nicméně si nemyslím, že bychom je nadhodnocovali, jen protože jsou anime. Jen jim nesrážíme hodnocení za animovanost a dobře hodnotíme, protože si vybíráme to lepší z ohromného kvanta. Třeba teď jsem zkoušel náhodně Samurai Girl a ani na třetí pokus se mi nepovedlo dokoukat první díl. Fakt děs. Každopádně pokud něčemu ubližuje dabing, jsou to právě anime... myslím, že japonská artikulace je výraznější, než jiné a dabing ji úplně otupí.

Toyotomi

Toyotomi (hodnocení, recenze)

GreenK: Trochu jsi mě nepochopil, napsal jsem že: "Člověka, který Naruta hodnotí PODLE PRVNÍHO DÍLU Z JETIXU, považuji za blbce." Tím jsem chtěl říct, že není možné hodnotit Naruta podle jednoho dílu a to navíc v jetixem cenzurované verzi. Každý, kdo shlédne první díl seriálu, který má 220 epizod a po shlédnutí tohoto prvního dílu prohlásí, že je to blbost a ohodnotí to "odpad!", JE blbec. A to se týká všech seriálů, nejen Naruta.

Genryuusai

Genryuusai (hodnocení, recenze)

Trochu se vám do toho taky vmísim. Jasně, že všichni bráněj Naruto proti srovnání s Pokemonem, je to sice stejnej žánr, ale to provedení... Ale anime bych se neodvažoval házet do jednoho pytle co se týče žánru. Nejsou to jen shoneny typu Naruta, "hrdinský mlátičky". Existujou i anime bez soubojů, dramata, sci-fi, komedie, krimi, thrillery, romance - neexistuje snad žánr, pro který by nebylo anime. Jediné co maj společnýho seriály jako Hikaru no Go, Ouran High School Host Club, Monster, Requiem From the Darkness atd.atd. s Narutem, je styl nakreslení (a někdy ani to ne). Navíc existuje celá řáda akčních seriálů zaměřených na staršího diváka jako třeba Shigurui. Ty taky imho s Narutem moc srovnávat nejde. Musim se ale teda nakonec přiznat, že já osobně těm akčním mlátičkám typu Naruta docela holduju. I když právě Narutu sem dal 3*, což ale nepovažuju za tak strašný hodnocení.

GreenK

GreenK (hodnocení, recenze)

Tak se do třetice ozvu: Co jsem se koukal na vaše profily, jste značně zaujeti Asií a anime a stejně tak jako ty nazýváš blbcem toho komu se anime po 1. dílu nelíbí mohu já nazývat blbcem toho, kdo kouká na hromadu anime "hrdinských" mlátiček - jedná se jen o otázku vkusu, ale nebavilo by mě to, ani kdyby se jednalo o hraný seriál (pokud chcete věďet, co považuji za výborné seriály, se mi mrkněte na profil). Jen sděluji svůj názor a nemyslím si, že je něco špatného na tom, že pro někoho je anime největší zábavou a pro někoho nuda ;) Lidé jsou různí.

Toyotomi

Toyotomi (hodnocení, recenze)

Pokemon bych za Anime žumpu nepovažoval, koneckonců to byl, a možná i je, fenomén. Jen když si vzpomenu jak si uz nás na škole kluci rozbíjeli huby kvůli jedné kartičce ^^ Každopádně, člověka, který Naruta hodnotí podle prvního dílu z Jetixu, považuji za blbce... A že jich je na tomhle webu proklatě dost. A opravdu, jediné co má Naruto společného s Pokémony je: Je to animované, je to z Japonska, je to fenomén. Toť vše...

Marius

Marius (hodnocení, recenze)

Ehm, POKEMON je anime žumpa. To je ako pozrieť Anakondu 3 a zanevrieť na akčné thrillery.

Naslund

Naslund (hodnocení, recenze)

Vtip je v tom, že v Pokemonech byly souboje základ a co si vzpomínám, tak tam snad ani o nic dalšího nešlo. Proto jsou dost stereotypní. Tady jde hodně o postavy a vysvětlování technik, takže tě pak různě překvapůjí novými výmysly a hlavně se o ně můžeš slušně bát, protože se sem tam může stát, že ti odpravěj tvou oblíbenou postavu.

GreenK

GreenK (hodnocení, recenze)

Tak já se ještě znova ozvu jo:) Podobnost s Pokémony jsem sice jen tak nadhodil, ale je tomu tak (souboje, ale hlavně odhodlaný hlavní hrdina- počítám, že takových budou mít v japonských anime spousty). Máte pravdu, že se nesluší hodnotit něco předem, viděl jsme tedy jen 1. díl + souboje na youtube. Asi je to otázka vkusu, ale mě od doby co jsem koukal na Pokémony anime nic neříká.

Naslund

Naslund (hodnocení, recenze)

První díl je podle mě dost ilustrativní. To jest, že tam je všchno, co je pak v seriálu. Humor, nápaditá akce a dobré hlášky. Každopádně vidím spíš problém, že za 20 minut se nedá nasát atmosféra ničeho. Navíc jako největší přínos vidím, že se na to dá v okruhu přátel neustále nějak vtipně narážet... třeba jiuken v narvaném vlaku se opravdu hodí. A pak ještě ta hlavní výhoda... od doby Naruta nic nevzdávám pro nedostatek síly. Vždy se najde nějaká další :-) Jinak jediná podobná věc pokemonům je japonština a že to je kreslené. To je jako kdybych dával na stejnou úroveň Občana Kana a Sin City :-)

mi0

mi0 (hodnocení, recenze)

"viděl jsem 1. díl a uznávám, že je to docela zajímavé, ale nebaví mě..." - nejak mi to pripomína jedno hodnotenie Andromedy, kedy dotyčný napísal komentár "Kevin Sorbo je debil" a automaticky priradil hodnotenie Odpad!, pričom seriál pravdepodobne vôbec nevidel.... Takže zhodnotiť celý, 220-dielný seriál na základe úvodnej časti (v ktorej pozorovateľ vôbec netuší, o čom to vlastne je, čo sa tam bude diať a kto tam bude vystupovať) je dosť heroický výkon. IMO :)

Kesidy

Kesidy (hodnocení, recenze)

Anime to ano, ale stejných prvků... pravda pokémony jsem viděla když jsem byla snad ještě na prvním stupni:-) takže si toho opravdu moc nepamatuju, ale neházela bych do stejného pytle Pokémony a Naruta:-)

GreenK

GreenK (hodnocení, recenze)

Kesidy: vím jak to myslíš, jasně že je to o něčem jiném, ale má to hodně podobných prvků a samozřejmě je obojí anime:)

Kesidy

Kesidy (hodnocení, recenze)

Naruto jako lepší pokemoni?? He?! Pokémoni a Naruto???? He?! Dyť Naruto je úplně něco jiného a je to hlavně úplně o něčem jiném...

GreenK

GreenK (hodnocení, recenze)

Takoví lepší Pokémoni...viděl jsem 1. díl a uznávám, že je to docela zajímavé, ale nebaví mě... ale pořád ještě dávám za 3*

Naslund

Naslund (hodnocení, recenze)

Mě se třeba líbily všechny díly hned od začátku :-) Nutno podotknout, že jsem je viděl v originále. Sice Jetix stáhl hodnocení tak o 10%, ale zase je tu díky němu tak o 200 hodnocení víc. Těmi odpaďáky bych se být tebou radši netrápil. Většinou je to jen zbytečné rozčilování nad někým, kdo si to ani nezaslouží. Ti kdo však viděli alespoň ten díl jsou daleko lepší, než ti kteří tu jen systematicky ubližují na hodnocení všemu anime... je jich tu překvapivě dost.

TaanStari

TaanStari (hodnocení, recenze)

Taky nechápu jak někdo může hodnotit po shlédnutí 1 dílu na Jetixu. Nebo ještě lépe, anime = odpad... Btw prvních 15 dílů (dokud nepotkají Zabuzu) je opravdu dost slabých (tak na 2*)...

Toyotomi

Toyotomi (hodnocení, recenze)

No, je to zklamání, ale aspoň to není cenzurovaný...Možná by to chtělo petici proti dabingu na Animaxu, jsou to, podle mě, zbytečný výdaje...

jurama525

jurama525 (hodnocení, recenze)

Tak sem naruta zkouknul 1 dil z animaxu a kdybych si musel vybrat jestli dabovanou verzi z jetixu nebo animaxu tak bych zvolil jetix.

Toyotomi

Toyotomi (hodnocení, recenze)

Ono ta skurvijetixová verze je taková dětská. Ta originální se mi moc líbí ^__^ (omlouvám se za sprosté slovo ale jetix není televizní stanice vhodná k okomentování bez vulgarismů!)

mi0

mi0 (hodnocení, recenze)

No... Naruto: Shippûden je o dosť lepší :) Naruto už nie je zasran takže to už nie je také "detinské" :)

Toyotomi

Toyotomi (hodnocení, recenze)

No, já nechápu jak můžou mít třeba Simpsonovi lepší hodnocení než Naruto, a co už vůbec nechápu, proč jsou Simpsonovi nejlíp hodnocený seriál...Asi pro to, že jsou tak jednoduchý.....Pcha! Naruto by je zašlapal do země!

mi0

mi0 (hodnocení, recenze)

Toyotomi: Hodnotenie na CSFD neber vážne. Je veľa pekných príkladov, kedy sa ľudia správajú "stádovito" prípadne hodnotia podľa náhodou zhliadnutých 10 minút. Porovnaj napríklad hodnotenie seriálov Andromeda a Farscape :)

Toyotomi

Toyotomi (hodnocení, recenze)

Ti pokrytečtí retardi co tomu dávají tak malý hodnocení asi viděli jen jeden díl a navíc na jetixu... Coooooooo?!

Související novinky

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

10.07.2010

Za posledních deset let japonská animovaná tvorba zažila neuvěřitelný boom a její vliv se promítl i do jiných sfér kinematografie a popkultury, jako například do videoklipů Linkin Park nebo filmu… (více)

Reklama

Reklama