Reklama

Reklama

Naruto

(seriál)
  • Japonsko Naruto (více)
Japonsko, (2002–2007), 84 h 20 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Masaši Kišimoto (komiks)

Kamera:

Acuho Macumoto

Hudba:

Tošio Masuda

Hrají:

Džunko Takeuči, Noriaki Sugijama, Nana Mizuki, Romi Paku, Tošihiko Seki, Akeno Watanabe, Akihiko Išizumi, Bin Šimada, Daisuke Namikawa, Džun'iči Suwabe (více)
(další profese)

Epizody(220)

Naruto, zdánlivě obyčejný chlapec, který však disponuje několika výjimečnými a nezvyklými schopnostmi. Za prvé je neskutečně zbrklý a také mnohdy velice otravný, za druhé v sobě třímá moc devítiocasé lišky, která v době jeho zrození ohrožovala jeho vesnici. Obě tyto vlastnosti z něj dělají hrdinu stejnojmenného seriálu, ze kterého se stala mánie o jedenácti řadách, třech filmech a dalším seriálem NARUTO: SHIPPÛDEN. Jeho popularita má ale své stinné stránky - stanice Jetix o něj dostala zájem, nicméně jelikož se jedná o stanici s pořady pro děti, musely být z Naruta vystřihnuty mnohdy i celé scény, což ho znehodnocuje. (raelz)

(více)

Recenze (222)

Grimlok odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad jak vyšitej. Nedokázal jsem zkouknout ani jeden díl celej. Viděl jsem jich asi deset a v půlce dílů už jsem přepínal s ohlodanejma nehtama do krve. To se prostě nedá. A teď si představte mé muka, když mě vytáhne ven kámoš a hodinu kecá o tom, co se stalo za posledních milion dílů Naruta. Nakonec mě dostal smíchy do kolen, když přišel s tetováním. A to s tetováním ne ledajakým. Tři kapky na předloktí (ještě okolo toho chce udělat nějaký kolečko, nebo co). Když jsem tu kérku viděl, smál jsem se jak šílenej (a nebyl jsem sám) a když řekl, že to je z Naruta, tak mi málem prasklo srdce. Asi si nechám na čelo vytetovat jitrnici. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Ještě ne tak vyspělé, propracované, v dramatických rovinách vyčerpávající, hudebně dokonalé a v mnoha dalších ohledech přitažlivé jako jeho novější bratříček Shippuden, nicméně stále stejně neodolatelné po stránce postav, jejich motivací a charakterů, detailně zpracovaných osudů a pomalu se odhalujících temných tajemství.. Jako rozdání karet více než funkční, nejvíce mi tady vadila právě ta nevyvinutá, podle mně se nehodící a atmosféru ničící hudba (čest výjimkám) a dětinskost.. A pak tu jsou i další problémy, které ale přetrvali i dále, takže o těch se možná vyjádřím v dalším komentu. Nicméně, nikdy bych neřekl, že mně tohle široce rozšířené hype vtáhne taky. Dlouhou dobu mi to lezlo na nervy. No, stačilo zkusit a chvíli vydržet a byl jsem v tom.. ()

Reklama

Gonzi 

všechny recenze uživatele

Seriál má relativně solidní linky, s gradujícím dějem a vývojem postav, navíc je celé dění velmi konzistentní (je vidět že v 1. díle autoři moc dobře věděli, co se bude dít v díle 130, bez ohledu na velikost detailu). V neposlední řadě jsou tam velmi kvalitní souboje, které gradují napříč několik dílů, mají několik zvratů a přesto dávají smysl. Nevýhodou pak je občasné přílišné vysvětlování divákovi. Pro mě zatím seriál vyvrcholil u souboje "nad řekou, mezi dvěma sochami" (abych nespoileroval), ale celkově už trochu ztrácí dech. Z počátku velmi čitelné schopnosti a slabiny hrdinů sem tam fungují jako scénáristické berličky (Speciálně Narutův powerball je jednou A+ skill pomalu schopný zničit planetu zemi a příště zas jen nějaká blikající kulička, se kterou nic nezmůže, případně se objevují fráze typu "z tohoto se nikdo nikdy nedostal" ale zrovna naši hrdinové to zvládnou "jen tak" jakoby se nechumelilo (útěk záporáka z žabího žaludku). Bohužel tyto jevy snižují "willing suspension of disbelief" a o seriál jako takový proto lehce ztrácím zájem, zatím ale obstojné 4*. ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Po 136 epizodách jsem se na to na po doporučení místních komentářu vybodl. Pokémoni se nekonají, humbuk (kultovnost) kolem toho chápu (propracovanost světa se dá srovnat s Harry Potterem). Nicméně zdlouhavost, nekonečnost a natahování děje, přemíru flashbacků a (ob)časnou nelogičnost tomu může odpustit jen zapálený fanoušek, což já nejsem. PS: Souboj Lee vs. Kimimaro (někdy kolem 123, 124. epizody) si užijete. - 70 % ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Naruto. Seriál, o kterém jsem vždycky jen zaslechla, ale nikdy víc se o něj nezajímala, dokud mi ho přítel nepředstavil. Myslela jsem, že je to jenom nějakej animáč pro děti, ale že si získá srdce i 16ti leté puberťačky.. Kdo by to byl čekal. Postavy jsou prostě naprosto boží a promyšlené. Často se stane, že záporáka máte radši, než jakéhokoliv klaďase. Tady prostě nejde některé záporáky nemít rád. A pokud na to koukáte v Japonštině (kdo ne, nechť neprodleně napraví!) tak se ještě naučíte pár nových slovíček a můžete dělat před ostatními machry. :D Naruto se stal pro mě jedním z fanouškovských světů, o kterých se chci dozvídat víc a kde je pořád se co učit. Třeba pečetě jsou fakt zábava. Jediný, co mi vadí, je neuvěřitelné protahování některých bitev, které jsou pak až nudné. Proto o jednu hvězdičku bohužel méně. Seriál, který má super hlášky, vtipnou animaci, nezapomenutelné scény a všeobecně je velice fajn. Dattebayo! ()

Galerie (86)

Zajímavosti (50)

  • Seriál má 220 epizod, ale posledních 70 je tzv. fillerových (události těchto epizod se nevyskytují v manze a nemají žádný vliv na hlavní dějovou linii). (Claude Speed)
  • V epizodě je fotka Týmu 7, na které se Naruto a Sasuke smějí namísto mračení a Sakura je zde s krátkými vlasy, ačkoliv by měla mít dlouhé. Fotka byla správně opravena v epizodě An Invitation from the Sound (2004). (Kubaaa97)

Související novinky

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

10.07.2010

Za posledních deset let japonská animovaná tvorba zažila neuvěřitelný boom a její vliv se promítl i do jiných sfér kinematografie a popkultury, jako například do videoklipů Linkin Park nebo filmu… (více)

Reklama

Reklama