Reklama

Reklama

Země mrtvých

  • Kanada Land of the Dead (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Země mrtvých George A. Romera je dlouho očekávaným návratem zakladatele žánru zombie hororu k jeho kořenům. Muž, který před 35 lety hororovým fanouškům naservíroval kultovní Noc oživlých mrtvol, natočil film, při kterém živí umírají hrůzou a mrtví ožívají vzrušením. V Romerově děsivé představivosti se zrodila Země mrtvých, místo, v němž svět, tak jak jsme ho znali, je pouhou vzpomínkou. Pozůstatky lidské civilizace přežívají uvnitř opevněného města, zatímco živí mrtví se potulují pustinou, která ho obklopuje, a hladově hledají známky života. Uvnitř města ale také existují dva oddělené světy. Ti vyvolení obývají mrakodrap Fiddler´s Green, v němž si užívají absolutního luxusu, ti méně šťastní pak živoří na ulicích. Obě dvě skupiny jsou ale závislé na týmu žoldáků, kteří v obrněném transportéru pravidelně vyrážejí z městských bran do země mrtvých, aby v ní doplnili zásoby. V jejich čele stojí dva muži, kteří se navzájem liší jako voda a oheň. Cholo (John Leguizamo) si chce nebezpečnými výpravami zajistit vstupenku do Fiddler´s Green, Riley (Simon Baker) touží najít svět bez zombií a bez plotů. Konflikt, který se mezi nimi rozhoří, ohrozí nejen je samé, ale i poslední baštu lidské civilizace. Armáda mrtvých stojí před jejími branami, připravená využít i sebemenší zaváhání jejích ochránců. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (449)

Stejšn 

všechny recenze uživatele

V podstatě nudné. Atmosféra žádná, strašidelné a napínavé to není, dokonce ani žádné pořádné lekačky. Ústřední námět o třech sortách lidí je dobrý, ale celé to vyzní nějak do prázdna. Masky zombií jsou sice dobré a celkově výprava taky, ale chování zombií není uvěřitelné. Hlavní postavy nejsou sympatické a dohromady dá se říct zbytečný film. Dawn of dead a Shawn of dead daleko lepší. ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Zakladatel žánru se snaží prosadit v době, kdy na "jeho" území vtrhlo spousta mladých a ambiciózních divochů, kteří jeho základ vylepšili/vypilovali/okořenili. Ale Romero se mezi nimi neztratil. Rezignoval na kudrlinky, a soustředil se na vlastní stavbu příběhu, který není rozhodně špatný, má dost odvahy, a najde si dost míst buď přímo na vtip, nebo alespoň na lehké pomrkávání na diváka. A to není málo. 60% ()

Daryl.Dixon 

všechny recenze uživatele

V celku dobře zpracované téma o zombie s tím rozdílem, že tady zombáci, nebo alespoň jejich vůdce, mají nějaké pocity, cítí bolest, ať už fyzickou nebo psychickou, a používají nástroje včetně těch hudebních. Občas mě pobavilo, jak je jednoduché holýma rukama někomu utrhnout hlavu a vytáhnout jí z těla i s páteří, ale to asi k filmům tohoto typu patří. Ve filmu bylo vše, co k tomuto žánru patří, i něco navíc, takže tomu nemám moc co vytknout. ()

DassemUltor 

všechny recenze uživatele

Opět se ukazuje jaká banda prizdisracu český národ je, soudě podle hodnocení zde. Aspoň že Tetsuo, jeden z lokálních top kritiků, tento film docenil ____ Skvělý humor, neotřelé podání zombie světa, luxusní hlásky a gore momenty, stylovy postavy, promakany vedlejší postavy, hlavně Cholo hispanec atd. Za me velké překvapení a zdejšími intosi nedoceneny film. Doporučuji ()

horor2 

všechny recenze uživatele

Taťka se nám vrátil i s pomalými zombíky, ale dal nám zase čuchnout něčemu novému, tím myslím, co se posunu zombie děje filmů týče. Zombík černý vůdce táhne na baráček + scény, které baví :-) Trochu krok zpět, ale stále zábava. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Nedá se popřít velmi dobrý vizuál a má to i nějakou myšlenku. Likvidace zombíků se táhne celým filmem a po čase je to už dost monotónní. Takový nadprůměrný zombie kousek. (45%) ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Lidem zase vládne hrstka nejbohatších a zbytek hnije na ulici. Proto přichází revoluce, která svrhne tuto nadvládu. Revoluci vedou zombíci v čele s náčelníkem Černým automechanikem. Dobře, už dost metafor, ale takhle ten film na mě prostě působí - jako nějaká metafora na naši společnost. Zombíci zde přemýšlí(!!!), plní rozkazy a dokonce umí střílet z pušek. Přesně ví, když se na ně někdo dívá dalekohledem, takže se vždy podívají do objektivu. Čirou náhodou ale nikdo není schopný trefit toho hlavního zombíka. Samozřejmě nechybí klasické scény, kdy se postava nedívá kolem sebe a najednou je překvapená, že jí do ucha funí zombík. Nejvíc mě odrovnalo poslední moudro: "Vždyť oni jenom hledají kam jít, tak jako my." To určitě, taková blbost. 2* ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

I když to sice není žádná světová senzace, film má své kouzlo, kterým si získá nejednoho diváka. Rozdělení společnosti je zajímavý koncept a přestože jsou zombie až moc chytří, než jak by měli být, jedná se o skvěle zpracovaný film, který Romero servíruje. ()

ric 

všechny recenze uživatele

Moc rozdílů tam třeba proti Úsvitu mrtvých není, možná absence humoru, výrazně brutálnější scény a zombík-chytrák-vůdce, ale i přesto je to fakt slušně odvedená práce. Ale ne zase tak, aby jste se báli nebo nějak více lekali. Dávám 4*, stejně jako "DAWNu", ale příště už chci vážně něco originálnějšího. ()

Yin 

všechny recenze uživatele

Přes všechny nepopíratelné klady, výbornou postapokalyptickou atmosféru, přes klasická společenská zrcadla, přes to všechno jde o nejslabší Romerův film/remake. Chci se mrtváků v první řadě bát, nechci je litovat, netoužím být na "jejich straně" ... a to by mělo zůstat základem žánru. V porovnání se Snyderovým Úsvitem mrtvých, film právě na tomhle hodně ztrácí. Pro spravení chutě jsem se musel podívat na původní Noc oživlých mrtvol. ()

ali-n 

všechny recenze uživatele

Osobne som si nemohol vybrať lepšie pre svoj prvý komentár. Prešlo plných 20 rokov od Day of the dead a kráľ a spolutvorca subžánru -ZOMBIE horor- George A. Romero sa vrátil k svojej sérii v plnej paráde. Film má tú správnu dĺžku, pôsobivého prachatého hajzlíka v podobe Dennisa Hoppera a hlavne: plno, plno Walking Dead. Nijak mi nevadí mierne mysliaci zombík, režisér aj tak necháva ich "spomienky" a vnímanie na veľmi primitívnej a skratovitej úrovni ("Vyplo mi zbíjačku ... nuž čo, idem ďalej! :-)). Ono skôr pochopím zbytkové fungovanie mozgu ako perfektne pracujúce prehnité stehenné svaly - napriek tomu mám Snyderových pretekárov z Dawn of the dead neuveriteľne rád. Pre mňa 5 ***** a keby to šlo, tak 6 za upgrady žánru ako vynáranie sa zombies z vody, baterkový pohľad na hodovanie v sklade a najmä chlapík s hlavou visiacou na chrbte a jeho "nadhodené" zahryznutie :-))))) ()

Werick 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film neměl být natočený, protože aby bylo ve světě plných zombii hlavním cílem prachy aby byli uvnitř města hlavní atrakcí zombii, lidi válčej mezi sebou a dělí se ještě na vyšší a menší společnost a ještě k tomu nějaký ohňostroj kdy zombii na to čuměj jak na puk to je magořina..jediný co se mi na to filmu líbilo bylo auto tot vše. Hodně slabý oproti úsvitu. ()

Nekrofil 

všechny recenze uživatele

Dlho som nevedel, ako tento film ohodnotiť. Počas celého trvania filmu som váhal. George Romero ma trochu sklamal čo sa postáv týka. V jeho filmoch som bol zvyknutý na lepšie napísané postavy. Krvavé scény boli tradične veľmi dobré, originálne a uspokojivo zrealizované, ale rozčarovanie mi spôsobili tie, v ktorých bola použitá počítačová technika. Romero a CGI, to nejde príliš dokopy. Lenže príbeh bol veľmi dobrý a pútavý. Dlho som váhal, no potom sa na obrazovke objavil Tom Savini v roli jedného zo zombies a bolo rozhodnuté. Prikláňam sa k lepšiemu hodnoteniu. Aby som to zhrnul, jeden zo slabších Romerových zombie hororov, ale stále o triedu lepší ako konkurencia. Odo mňa 75%. ()

Ygan 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem dostal přesně to, co jsem čekal a nebo lépe řečeno to, co jsem chtěl. Romero se sice v žánru vůbec neposunul, ale v technologii určitě a nutno říct, že mi to vůbec nevadí. Maso! Od první minuty. ()

chrustie 

všechny recenze uživatele

Film sázející na krev a nechutnost. Věci jako příběh, jdou stranou. Bohužel, zombie požírající střeva, okusující lidské kosti a trhající hlavy, jsou velmi málo na utažení celého filmu, i přes jeho krátkou stopáž. Jemně přitroublá jednohubka, bez špetky originality.. ()

gotham 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanda hororů všeobecně a už vůbec zombie hororů, nicméně kult jménem George A. Romero se donesl i ke mě, takže jsem tento film prostě musel vidět. Film to není špatný, na druhou stranu však ani mimořádný. Nemůžu zatím srovnávat s Nocí oživlých mrtvol, tu jsem ještě neviděl, ale v tomto dílku nevidím nic zásadního, co by stálo za zmínku. 60% ()

tremors 

všechny recenze uživatele

Opět Romero zabodoval na plné čáře. Efekty, kdy zombíci vykusují části lidského tělo jsou prostě lahůdka a jsou výborně udělané. Jestliže čekáte od zombie filmu propracovaný příběh, tak jste se s ním asi ještě nesetkali anebo jste snílci. Prostě na příběh se nehraje. Pro mě je Země mrtvých jeden z nejlepších zombie hororů. Doporučuju všem. ()

Související novinky

Nemrtvý, kam se podíváš

Nemrtvý, kam se podíváš

08.10.2008

Chodící shnilotiny jsou pořád v kurzu. Máme pro vás tři projekty, které se zombíky jen hemží. Táta Romero chystá další mozkově-střevní hostinu, Woody Harrelson se musí probojovat skrz Zombieland a 28… (více)

Die House, Grind Smith!

Die House, Grind Smith!

08.01.2007

Pro mnohé jistě nejočekávanější film tohoto roku, režijní spolupráce dvou odchovanců filmu Tarantina a Rodrigueze, Grind House, se vedle Roba Zombieho a Eliho Rotha rozšířila o další jméno spojené v… (více)

Předělaný Romero podruhé

Předělaný Romero podruhé

13.07.2006

Když se nejaký ten čas zpátky začalo proslýchat, že jeden z pionýrů vyvražďovaček Steve Miner rozjíždí natáčení remaku Day of the Dead, mnozí fanoušci originálu byli skeptičtí. A budou asi i nadále,… (více)

Druhá Země mrtvých

Druhá Země mrtvých

02.12.2005

Po našich kinech si právě v Zemi mrtvých vykračují hordy zombies, díky kterým se k tomuto hororovému žánru vrátil jeho praotec George A. Romero. A protože konec filmu zůstal poměrně otevřený, dolary… (více)

Reklama

Reklama