Reklama

Reklama

Batman a fantom

  • Česko Batman a Fantóm (více)
Trailer

VOD (1)

Batman bojuje proti temnému přízraku, aby očistil své jméno. Když jsou v městečku Gotham systematicky likvidováni nejobávanější lupiči, všichni se bojí toho nejhoršího: že za to může křižácký rytíř oděný pláštěnkou. Nocí se plíží temný násilník - fantom s komplikovaným vztahem k Batmanově minulosti. Podaří se skutečnému Batmanovi vyhnout se policiii, zajmout přízrak, sejmout jeho masku a očistit své jméno? (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

..tomuto animovanému dílku mohu přiřknout směle čtyři hvězdy za perfektní navození gothamské atmosféry temna až zrůdna a díky skvělé hudbě Shirley Walker je pozadí dobře dokresleno. Snad jen mi trochu vadí konec filmu a občasné nepřesnosti v animacích avšak celistvost na mě budí velice slušný dojem.. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Celovečerná porcia ( pre mňa ) najlepšieho animovaného seriálu 90. rokov sa vydarila...tak ako samotný zdroj. Dark Deco štýl bol vo svojej dobe prevratný už v spomínanej sérii a prevratne sa s ním narába aj tu. A čo je naozaj hutným motívom kvalít tohto snímku, je jeho dospelácke poňatie, doslova ignorujúce mladistvých divákov vo svojich témach a motívoch. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné, dokonce i ze stránky animační, která kupodivu mému nezastarala a zub času nezahlodal. Děj filmu je fajn a i díky zasazení do výborné nečasnosti nevadí, že je místy až moc klasický a skoro působí jako retroBatman (vážně, udělejte někdo konečně batmaní film, který by se odehrával před druhou světovou, nebo pár let po ní, obrovský potenciál je v těch vodách skryt). Škoda závěru, který mě, čert ví proč skoro až místy nudil, stejně jako Joker (ano, Hamill je výborný, ale postava jako taková mě tady nebavila, přesto mám nutkání dát si repete s cz dabingem, kde je dabován herr Přeučilem). Solidní komiksárna se slušivou porcí tmavého vizuálna. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Musím dát 5, skvělá atmosféra, zajimavý příběh prosycený zajímavými flashbacky (občas sice trochu příliš se podobající normálnímu ději, ale naštěstí je to vždycky nakonec odděleno a ukončeno tak, aby byl vidět ten přechod), dobré akční scény, zajimavá dilemata a super soundtrack ve stylu Elfmana - to vše funguje v zobrazení Gothamu perfektně. Má to přídech tajemna ve scénách se smrtí, ale hlavně - má to Jokera. Sice samotné finále se mi tak úplně nezamlouvalo, Hamillovo ztvárnění maniaka s věčným úsměvem (hlavně tedy hlas) je však něco neuvěřitelného. To je také jediný důležitý bod, který pak chyběl v Batman vs Red Hood. John DiMagio má bezesporu taky šílený hlas, ale na Marka prostě nemá nikdo. Díky němu bych přidal i dva hvězdy, což by ve výsledku asi bylo spíše 6 než 5 :) PS: takhle nějak bych si představoval Gotham pasoucí po Batmanovi.. Uvidíme ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Paráda, krásný Batmaní animák s naprosto skvělou a místy dost temnou atmosférou, fascinujícím novým záporákem jménem Fantom, nějakou tou novou láskou pro Bruce Wayna, která možná je a možná není záporačka, skvělý příběh, dost psychologický a ke konci také skvěle a nijak přehnaně akční, vynikající dabing a hlavně neskutečně fantastická dvojice - velký pan J (pro naprosté pitomce Joker) a jeho dabér, Jan Přeučil, který k němu přímo geniálně padnul a který si ho navíc ještě neskutečně užil. Kresba klasická devadesátková, ale to je právě ta, která se mi strašně líbí a která navíc v tomhle animáku ještě upevňuje už tak skvělou atmosféru. Za mě rozhodně všechny palce nahoru, v rámci Bat animáků rozhodně jeden z těch nejlepších, což je pravděpodobně dáno i rokem vzniku. Doporučuju, fakt pecka, chtělo by to někde odvysílat, rozhodně by to nebyla žádná tragédie. 85%. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (10)

  • Původně se mělo jednat o závěrečný film animovaného seriálu Batman. (liquido26)
  • Navzdory názvu není Fantom ve filmu vůbec zmíněn jménem. (liquido26)
  • Závěrečná píseň "I Never Even Told You" je jedna za vzácných příležitostí, kde uslyšíte zpívat Tiu Carrere. (liquido26)

Reklama

Reklama