Reklama

Reklama

Batman a fantom

  • Česko Batman a Fantóm (více)
Trailer

VOD (1)

Batman bojuje proti temnému přízraku, aby očistil své jméno. Když jsou v městečku Gotham systematicky likvidováni nejobávanější lupiči, všichni se bojí toho nejhoršího: že za to může křižácký rytíř oděný pláštěnkou. Nocí se plíží temný násilník - fantom s komplikovaným vztahem k Batmanově minulosti. Podaří se skutečnému Batmanovi vyhnout se policiii, zajmout přízrak, sejmout jeho masku a očistit své jméno? (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Joe321 

všechny recenze uživatele

Tohle by klidně mohl být třetí Batman od Burtona. Opravdu povedený příběh totiž s přehledem má na hrané díly. Zároveň i zacházení s charaktery. Akce a drama jsou vyváženy akorát narozdíl od novějších animáků a nutno podotknout, že Batman tady ještě má charisma. Se Superman: Doomsday asi nejpovedenější nehraný komikosový filmek. Navíc Joker válí... -"Don't touch me, old man! I don't know where you've been." ()

Vesman 

všechny recenze uživatele

Můj první animovaný Batman, pokud nepočítám pár dílů seriálu před pár lety, atmosféra je správně temná a skutečně se podobá prvním dvoum filmům, příběh o maskovaném mstiteli není nijak originální, ale budiž, celý film se odehrává ve dvou rovinách, v současnosti a ve vzpomínkách hlavních postav, které osvětlují jejich konání, abych to zkrátil, film se mi docela líbil, ale celé to správné "batmanovské" pojetí mi prostě nějak nesedne, nejspíš jsem černá ovce. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Výborný příběh s neustálými skoky do minulosti, které objasňují Batmanův vznik a jeho lásku k Andree Beaumont, spolehlivě zabaví i přes dnes už poněkud zastaralou animaci. Film také oplývá skutečně komiksovou atmosférou, což hodně oceňuju. Příběh není moc originální, ale to přece nevadí ne? Mně teda ne:) Jeden z nejlepších animovaných komiksových filmů. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Jeden z, ne-li vůbec nejlepší z Batmanovských animáků/filmů dodnes. Atmosféra hustá jako bramboračka. Temná pochmurná (na tzv.dětský animák, rozhodně) stylizace, ovlivněná jednoznačně dvojicí mistrovských filmů od Tima Burtona. Perfektní scénář, skvělá hudba na které spolupracoval, pozdější gigant Hans Zimmer:) a pokud někomu připomíná Elfmanova Batmana není to náhoda. Shirley Walkerová totiž jeho score dirigovala;) Dokonalé obsazení, co se týče herců, potažmo jejich hlasů (Kevin Conroy JE BATMAN jasný?! a Mark ´kdysi jsem byl Skywalker´ Hamill ve své nejzásadnější roli svého života, démonického vtipálka Jokera!) atd. Zkrátka, pro mě za posl. 20 let, jeden z 10 the best DC anim.filmů všech dob. A závěr, který dosahuje až Shakespearovských rozměrů, je nepopsatelný. Příběh 200% Hudba 100% Obsazení 300%  ,,Your Angel of death, awaits´´. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pokud chovám nějaký respekt k DC komiksovým postavám, pak je to Batman. A jestliže si ho získal především díky Nolanovi, pak úplně klidně postavím na stejnou úroveň i tento animák. Atmosféra vynikající, skvěle poskládané a zrežírované, připraveno bez jakýchkoliv větších změn na přepracování na živák. Z Batman: Mask of the Phantasm dýchlo to staré dobré, čím dřív komixový film býval. Přestože nebyl prostor jít víc do hloubky postav a příběh je vlastně klasicky šablonovitý, nějak se povedlo vytvořit kompaktní celek, který vás přiměje uznale pokývat hlavou a připlácnout o hvězdu navíc. PS: většinou mi flashbacky vadí, ale tady to bylo našroubováno s citem pro příběh, takže ok. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (10)

  • Navzdory názvu není Fantom ve filmu vůbec zmíněn jménem. (liquido26)
  • Snímek měl být původně uveden rovnou na video, avšak studio Warner Bros. se rozhodlo poslat jej do kin a rozpočet navýšit na 6 milionů amerických dolarů, nicméně zanedbaná reklamní kampaň způsobila, že film v pokladnách kin pohořel a vydělal pouhých 5,8 milionů dolarů – snímek se zaplatil až z prodejů na video. (fiLLthe3DD)
  • Počítačově vytvořená verze Gotham City, která se objeví v úvodních titulcích, měla být původně použita i v seriálu. Záměrem bylo vytvořit "virtuální scénu", která by nahradila ručně malovaná pozadí, čímž by se výrazně zrychlila produkce seriálu. Nikdy k tomu však nedošlo. (liquido26)

Reklama

Reklama