Reklama

Reklama

Avatar: Legenda o Aangovi

(seriál)
  • USA Avatar: The Last Airbender (více)
Animovaný / Dobrodružný / Rodinný / Fantasy / Akční / Mysteriózní
USA, (2005–2008), 26 h 4 min (Minutáž: 23–48 min)

Hrají:

Zach Tyler, Mae Whitman, Jack De Sena, Dante Basco, Jessie Flower, Dee Bradley Baker, Mako, Grey Griffin, Mark Hamill, Jim Meskimen, Jason Isaacs (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(61)

Bezstarostný 12letý Aang musí ovládnout své živelné schopnosti a čelit svému osudu, aby navrátil rovnováhu do světa rozděleného násilným konfliktem. (SkyShowtime)

Recenze (187)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Jak povedená melange tenhle seriál je, svědčí i nároky a srovnávání s opačnou stranou animovaného oceánu. Ač stále Hollywood, výrazně překračuje jeho stín. Avatar je komplexní, akční, zábavný, skvěle animovaný, dětského diváka rozhodně nepodceňuje a neztrácí ani s opakovaným zhlédnutím. Navíc může skvěle suplovat lekce angličtiny. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je víc epic než když mi ráno v mikrovlnce vybouch romadur.... Zcela bezkonkurenčně nejlepší animovaný seriál, který snadno strká do kapsy i hraný vysokorozpočtový blockbustery. Fakt nechápu že od tý doby už nevzniklo nic tak kvalitního – ať už v rámci i mimo rámec fantasy žánru či animovaného média. 10 větrů z 10 ()

Reklama

adamulefa 

všechny recenze uživatele

1.séria 95% 2.séria 97,5% 3.séria 100% Seriál s nápadom, výraznou dejovou líniou, humorom, skvelou animáciou, čo sa kažou jednou sériou zlepšuje a podrobne vykreslenými postavami, ktoré sa narozdiel od väčšiny postáv v seriáloch vyvíjajú a menia. To pravé anime fantasy pre mňa odohrávajúce sa vo svete ovplyvnenom ázijskou kultúrou s podmanivou hudbou a so skvelými súbojmi. Obľúbené postavy: Iroh, Sokka, Momo, potulný predavač hlávkového šalátu. Suki=best girl ! ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Skoro bych nevěřil, že v mém věku mě ještě dokáže tak nadchnout nějaký animovaný seriál, ale stalo se a jsem tomu skutečně velice rád. Poslední vládce vzduchu je totiž nádherným vyprávěním o strastiplné cestě poznání, nacházení vnitřní rovnováhy a naplnění osudu. Příběh se vyvíjí postupně od jednoduchého základu hravých příhod přes pozvolné rozšiřování hlavních i vedlejších dějových linek až k poměrně rozsáhlému a úžasně propojenému celku, v němž do sebe všechno perfektně zapadá a v jehož světle mají prakticky všechny události a činy svůj smysl. Kromě toho se navíc jedná o velmi propracovaný kousek rovněž z hlediska pozadí a mytologie světa, ve kterém se odehrává, a skýtá tak mnohá překvapení i nemálo námětů k užitečnému zamyšlení. Ovládání živlů pomocí pohybových cvičení je velmi nápadité a větší souboje nebo bitvy jsou mnohdy dech-beroucí. Je prostě skvělé nechat se unášet tím rozmanitým světem čtyř národů na hřbetě létajícího bizona a prožívat všechna ta dobrodružství vzbuzující místy opravdu silné emoce všeho druhu. 100 % ()

RichardLev 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších kreslených seriálů. Zpočátku jsem k tomu byl skeptický - americké anime moc nemusím. Slapstick humor orientovaný na malé děti a spousta fillerů mě nenadchla. Pořád mě však u seriálu něco drželo a když jsem se dodíval na první sérii, zamiloval jsem se. Výborné postavy, skvělá hudba, obrovský svět s propracovanou mytologií, fajn souboje, super vtípky, drama... prostě paráda. Tvůrci si dali opravdu záležet. Na Avatarovi je poznat, že je to jejich děťátko a jejich srdcová záležitost. Svět Avatara je obrovský, plný zajímavé asijské mytologie a filozofie a seriál má určitou hloubku. Seriál už jsem celý viděl třikrát a jsem si jistý, že za rok si ho zase pustím znova. Bylo by fajn, kdyby časem vznikly nějaké bonusové epizodky, či celovečerní filmy. Avatar si svůj celosvětový úspěch zaslouží! Pozor! Nedoporučuju dívat se na filmovou verzi od Shyamalana. Je hrozná. A pokud jste ji viděli, nenechte se odradit od tohoto seriálu. ()

Galerie (1 154)

Zajímavosti (185)

  • Postava Balvana byla inspirována profesionálním wrestlerem Dwaynem Johnsonem. Tvůrci se pokoušeli Johnsona přemluvit, aby postavu též nadaboval, ale neuspěli. Dabingu se nakonec chopil další wrestler Mick Foley, Johnsonův dobrý přítel. (Azurovydrak)
  • Sokka měl být původně povahou spíše vážný, ale jeho dabér Jack DeSena si dialogy své postavy častokrát pozměňoval a přidával do nich vlastní nápady, čímž Sokkův charakter více přiblížil vtipálkovi a jízlivému klukovi, jenž se nakonec objevil ve výsledné verzi. V epizodě Divadelní spolek Lávového ostrova (2008) na to dokonce najdeme i parodii, konkrétně když se Sokka rozhodne, že svému herci poradí a vymyslí mu několik nových úderných hlášek. (Azurovydrak)
  • Tak jako vládci ohně získávají nesmírnou sílu za příletu Sozinovy komety a vládci vody výrazně zesilují za úplňku, vládci vzduchu se těší větší moci na podzim. (Azurovydrak)

Související novinky

Duch anime vládne Hollywoodu

Duch anime vládne Hollywoodu

18.04.2008

Šéfové velkých studií očividně věří, že Speed Racer sourozenců Wachowských (Larry a Andy) bude hit (a s přihlédnutím k vynikající trailerové kampani tomu začínáme věřit také). Jinak si nejde… (více)

Reklama

Reklama