Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pro Angelu Bennettovou jsou počítače celý svět. Živí se jako odbornice na počítačové viry, s okolím komunikuje pouze pomocí počítače a jediné přátele má na internetu. Před odletem na dovolenou do Mexika dostane od programátora Dalea disketu s neobvyklým programem. S jeho pomocí se lze dostat k jakýmkoliv tajným záznamům. Její život se však mění v noční můru, když se z náhodné prázdninové známosti vyklube najatý vrah, který ji má odstranit a získat disketu. Angele se sice podaří uniknout, když se však vrátí z nemocnice, zjistí, že přestala existovat. Její kreditní karta byla zrušena stejně jako rezervace v hotelu, protože prý z Mexika odletěla. Její dům byl vystěhován a prodán s tím, že se odstěhovala. Podle záznamů v policejní databázi je z ní Ruth Marksová, obviněná z řady přestupků a zločinů. Přestože ji pronásledují policie i zabiják Devlin, podaří se jí zjistit, že za vším jsou počítačoví teroristé Pretoriáni. V jejich čele stojí Jeff Gregg, majitel firmy na zabezpečovací systémy, které obsahují program, jenž umožňuje Greggovi proniknout do jakéhokoli systému. Přestože každý, kdo se pokusí Angele pomoci, je Devlinem zabit, dál bojuje o svůj život i ukradenou identitu. (TV Nova)

(více)

Recenze (267)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mám moc rád... sice to není bůhvíjaký majstrštyk, zestárl on sám i počítačové postupy zde použité, ale hned jakmile začne Angela Bennetová pařit Wolfensteina 3D, tak zapomenu na vše a jdu si užívat... ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jeden z thrillerů, kterému s ubíhajícími roky postupně upadávají hvězdičky. Příběh už zdaleka není tak strhující jak se mi zdál před patnácti lety, žánrová klišé jsou s uběhlým časem až příliš okatá, lapsy stále patrnější a konec děsivě nezvládnutý. Přesto je to stále koukatelná zábava a taky je tu Sandra Bullock, na kterou je stále radost pohledět a ani její herecký výkon mě coby diváka nijak neuráží. Možná si tedy občas na Síť nostalgicky vzpomenu, ale nemyslím, že bych se k ní ještě někdy chtěl vracet. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Net" bol asi vo svojej dobe zaujímavejším filmom, ako keď som to mal možnosť vidieť v roku 2023. Pôsobilo to na mňa občas ako slabšia verzia filmu "The Pelican Brief". Na druhú stranu je však zaujímavé vidieť ako sa zloduchom doslova podarilo zmeniť jednému človeku identitu, ukradnúť mu život, a že im to prejde. Na svoju dobu to bolo možno trošku sci-fi, dnes by som povedal, že so správnymi možnostami si to človek už aj vie predstaviť. Všetko už totiž je niekde online. Okey, možno by to nebolo úplne možné vo väčšine prípadov, pretože narozdiel od Angely má väčšina z nás úplne iný, v podstate normálny život, kde sa stretávame s ľudmi, poznajú nás a bolo by možné, aby nás dokázali identifikovať. Ale ... potenciál by tam na niečo bol. Čo sa ostatného týka, nie je toho veľa čo sa dá povedať, pretože film ide a funguje vyslovene ako 90s film. Vieme kto prežije, vieme kto umrie, vieme ako to dopadne... v princípe sa drží šablón, ktoré vtedy fungovali a idú s nimi až do samotného záveru. Ak budem ale úprimný, tak záverečné vybabranie so zloduchmi považujem za veľmi solídne spracované a jediné čo sa dá povedať je - "good riddance". Vo všeobecnosti veľmi neškodný, no rovnako málo zaujímavý film. V 90s to boli asi viac herci, ktorí mali viesť film, než samotný príbeh. Tam sme sa vždy držali určitej formy klišé, ktorá si našla svojich divákov. A toto rozhodne spadá do tej kategórie. Hodnotenie: C+ ()

Tomco odpad!

všechny recenze uživatele

neviem ci to bolo tym otrasnym dabingom alebo preafektovanou sanrdou bullock, proste nemohol som to ani dopozerat. jedno klise nasleduje dalsie..trapna scenaristicka schema, slabo nakrutena... ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Populárny hi-tech thriller o sympatickej počítačovej závisláčke Sandre Bullockovej, ktorá sa zapletie s tými, s ktorými by sa určite zapliesť nechcela. Film Sieť mám rád, takisto ako Sandru pre ktorú mám určitú slabosť. Je to síce "len taká oddychovka", ale veľmi zábavná a svižná. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

No áno, kedysi ten internet, mobily a počítače boli o niečom inon. V každom prípade spád tohto niečo ako thrilleru ide super rýchlo, lenže od polovice som začal mať pocit, že čím bližšie som ku koncu, tým som k nemu vlastne ďalej. A tak to aj bolo, tempo aj zápletka strašne upadli. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Jde o takový průměrný thriller, který má slabej scénář, ale dobrou myšlenku, která je však hodně přitažená za vlasy. Sandra Bullock je sice fajn, ale díky blbosti producentů je její počínání v tomto filmu dost divné, ikdyž hraje věrohodně, tak mi to prostě nedává úplně smysl. 5/10 ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

"Kdo jsi?" Northam: "Ten, co umí hrát na piáno a sem tam zachraňuje lidi. Něco mezi Albertem Schweitzerem a kapitánem Amerikou." ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Takhle po letech znovu viděno a jo, fakt tomu napařím pět hvězd. Dokonale splněná pravidla žánru, spousta subscén, kdy žádná netrvá zbytečně dlouho a jde se dál, je tu další problém k řešení. Navíc to zcela splňuje Hitchcockovu úlitbu v nespravedlivě odsouzených nebo pronásledovaných, kteří musí očistit své jméno. Pravda, čekal jsem vychytanější finále (přece jen Hitch alespoň třeba pohaněl sochy amerických prezidentů nebo jsme čekali netrpělivě na činely), ale celkově to nenudí, zvraty se objevují tak akorát a tak akorát dávají smysl, a v té souvislosti je mi skutečně jedno, jestli někdo získá heslo přes telnet (což by mu v reálu asi moc nešlo) nebo disketou zaviruje vzdálený počítač přes velmi pravděpodobný firewall - logické nesmysly měl i ten Htichcock a bylo mu to jedno, protože chtěl lidi bavit a napínat. Z dnešního pohledu je navíc ten film nadčasový - tehdy šlo o prd, ale dnes vládnou všude nejen počítače, ale mobilní technologie obecně, a Velký bratr si čte pohodlně věci, o kterých se tehdy pretoriánům ani nesnilo, z FB nebo TW. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Kvalitní thriller režiséra Irwina Winklera se sympatickými hereckými výkony a ucházející zápletkou. Tak takhle bych to napsal v roce 1995. A dnes? Roztomile ujetá bejkovina se zápletkou, při níž musí počítačový mágové dostávat hromadně infarkty;). Ten nápad je skoro až dobrý, ale v polovině devadesátých let působí jeho rozpracování jako neslýchaný výsměch. Jinak slušný. ()

fleker 

všechny recenze uživatele

další pohádka se sandrou bolákovou,,,,pro mě je dost těžký uvěřit v její technickou zručnost, proto opět jenom za tři,, i když,,,mě samotnýho nedávno taky potkala jedna zdánlivě neuvěřitelná příhoda technického věku, která mě v první chvíli doslova vytlačila oči z důlků,,,,,napsala mi kamarádka že ji blbnou windows, jestli bych se na to nemoch podívat, že jí to furt padá, tak ji říkám že je to normálka, že tohle je už vceně,,,nakonec sem se na to ale přeci jen šel podívat,,,,vejdu , sednu k tomu a přemítám.... "chceš něco nabídnout" říká ona , "bodla by svíčková" povídám já, .."já měla na mysli čaj", ona nato ..."a dáš mi ktomu knedlík?" ptám se směle "knedlíky došly"......."cukr by nebyl?", škemrám... "patnáct kostek, pomatuju si to dobře?"...."jojo" přiznávám svou závislost...a najednou ...zničeho nic,,,ozve se "o ou" a na obrazovce něco blikne "píše ti ňáká Marýna"..volám na ní do kuchyně...."to je bába, napiš jí něco hezkýho" povídá ona, a tak vodevřu ICQ a píšu .. NAZDAR BABKO, CO DĚLÁŠ ?....marýna chvíli typing a cca po minutě se zobrazí nezajímavější oou , který sem kdy dostal: HACKUJU VAM VISTY, HA HA HA......to me popad záchvat smíchu, ale co přišlo potom sem fakt nečekal,, ,visty hodily čtyři modrý ,, pak zežloutnul monitor,,, zespod stolu se vyvalil kouř a v nose mi uvíznul závan cínu, chvíli na to hoříme..."CO TO DĚLÁÁÁÁÁÁŠ!!!!", řve,ta co mě tehdy o pomoc prosila ..."CO JÁ, JÁ NIC, TO TVOJE BÁBA , CHCE NÁS VŠECKY ZABÍT"...."CO TO SAKRA MELEŠ" prej ,," no coby, nějakse ti nahekovala do kompu a vodpálila ti zdroj, bestie "......"dyť je jí vosumdesát a sotva si nazuje boty.."..............přátelé to je detektivka co?.....mě se z toho motala palice eště pul dne,,,, vypadá to jako klasika,,,,,, stará dáma vede dvojí život, navenek hloupá a zapomětlivá stařenka s lehkou demencí, a ve skutečnosti protřelej počítačovej mág...pravda je ale nekde jinde a rozmotáme si to hned teď......nakonec se totiž zjistilo, že nevyhořel zdroj ale vypálila se stará dobrá integrovaná grafika, a ten škodolibý vzkaz od staré máti ala fantomas byla ve skutecnosti slabina české diakritiky a jeden nepatrný překlep...."VISTY" totiž měly bejt vesty a HACKOVANIM bylo ve skutečnosti myšleno háčkování ...stále velice oblíbený sport českých stařen...ale v danou chvíli, bych přísahal na ufo, poněvač není nic podivnějšího, než když se ozve džesika flečrová s tím že se ti právě vrtá ve woknech, a hned na to skolabuje systém ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Svojho času to bol celkom podarený thriller. Videl som to ešte niekedy na základnej škole. Dnes už by bol dojem asi slabší. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Uživatel kOCOUR, kdysi před 12 lety napsal: "Skoro to tak vypadá, že se přes Internet dá ovládat i pračka a myčka na nádobí, o mikrovlnce ani nemluvě..." No a dnes už to opravdu jde.. :-) Pěkný thriller, na který se i dnes (i když už to není takový odvaz jako před lety) dá pěkně koukat (nejen na třicítku Sandru). Takovéto špionážní thrillery můžu... ()

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama