Reklama

Reklama

V nadpřirozeném thrilleru One Missed Call obdrží skupina náhodných lidí děsivou sms, která se týká posledních okamžiků jejich života. Ačkoliv jde zprávy vymazat, danému nešťastníkovi jich postupně přichází stále víc a víc. Beth Raymond (Shannyn Sossamon) má hluboké trauma. Zcela nedávno totiž byla svědkem úmrtí svých dvou přátel, kteří zemřeli bezprostředně po sobě. Na celé věci je nejděsivější ta skutečnost, že oběma byla před smrtí doručena děsivá sms s obrazovým záznamem jejich skonu. Jakkoli se to příčí chladnému rozumu, oba následně zesnuli přesně takovým způsobem, jaký sms několik dní předtím předpověděly. Policie se domnívá, že Beth není při smyslech - až na detektiva Jacka Andrewse (Edward Burns), jehož sestra zemřela při podivné shodě náhod, ne nepodobné okolnostem úmrtí přátel vyděšené Beth. Beth a Jack se rozhodnou, že spolu tajemství znepokojivých sms odhalí... Čím blíže jsou pravdě, tím častěji se v mobilu Beth rozezní neznámá melodie a na displayi září slova Zmeškaný hovor... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

tron 

všechny recenze uživatele

„S deťmi to vážne viete, to sa musí nechať.“ Originál kontroverzného ázijského režiséra Takašiho Miikeho sa mi páčil. Nebol to zázrak, japan shocky sa na seba proste veľmi podobajú, akurát sa prekliata VHS (RINGU) vymení za prekliaty dom (JU-ON), prekliaty internet (KAIRO), prekliatu špirálu (UZUMAKI), prekliate noviny (YOGEN), alebo práve prekliaty mobil v ZMEŠKANOM HOVORE. Americký remake stratil čaro ázijskej predlohy, ale našťastie nemá zlých hercov a ak odrátame záverečné titulky, trvá ledva hodinu a štvrť. Plus sa musí uznať, že aspoň zopár scén je príjemne strašidelných, atmosféra je pôsobivá, bonbóny ešte asi nikdy neboli také bizarné a vyzváňanie mobilu by si bolo kultové, keby šlo o kvalitnejší horor. Len (keďže som videl všetky významné ázijské duchariny posledných rokov a ich americké remaky) som sa nudil absenciou čohokoľvek inovatívneho. Som smutný z toho, že niektorí Američania v hororoch používajú počítačové triky, ktoré sú (aspoň na mňa) anti-strašidlené, viď. úplne zbytočné (a nekvalitné) počítačové triky z iného remake japan shocku, NENÁVISTI z produkcie Sama Raimiho. Masky sú oveľa pôsobivejšie, ako CGI. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kdo nečeká hororovou pecku, neměl by být příliš zklamán. Duchové zde nepůsobí přímo děsivě, ale spíše jen tak trochu tajemně, hrdinka je docela sympatická, hlavní pointa sice není překvapivá (použita v x jiných filmech), ale postačí. Kdyby mi už nelezlo na nervy to zažité schéma: "Hrdinka objeví nástroj kletby, načež se vydává na pouť za objevením jejího strůjce, popřípadě jejím zničením", byl bych spokojenější. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Další z nekonečné řady US remaků japonských hororů a zároveň musím jednou větou dodat, že jeden z nejslabších! Od tohoto možná hororu, možná thrilleru neočekávejte vaše strachem podpořené útěky za gauč ani žádné jiné vedlejší efekty, na které jste od žánrově podobných filmu zvyklí. To spíš počítejte s tím, že si ukroutíte hlavu, jak se budete divit, divit a divit. Americké produkce měli po celkem povedeném Kruhu skončit v nejlepším a nesnažit se nadále těžit z práce někoho jiného, žlutějšího. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Co bylo dobré: několik mírně strašidelných záběrů na ty všudypřítommné lidičky v maskách; občas to bylo i celkem napínavé. Co bylo špatné: všechno ostatní. Od nesnesitelně trapných vzdechů hlavní ženské postavy až po debilního policistu, který jí "pomáhal". Asi si přečtu předlohu, protože se mi nechce věřit, že by to tvůrci filmové adaptace tak nesmírně pohnojili. Zmeškaný hovor je typickou ukázkou (hodně) špatného hororu s nulovou atmosférou, ubohými neherci a scénářem k zeblití. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Zazvoní vám telefón, v ktorom počujete smrteľné výkriky - svoje smrteľné výkriky, predzvestujúce blízku budúcnosť. Pri tak zaujímavom námete som čakal, že sa znova jedná o podceňovaný film (čo je na csfd bežná záležitosť). Po zhliadnutí však musím slovo "podceňovaný" zmeniť na "preceňovaný". Veď v One Missed Call nefunguje nič ako má. Horor? Ale prosím pekne! Komédia! Žiadna lakačka nedokáže ani v najmenšom vystrašiť. Strach a atmosféra absolútne v čudu. Zmeškaný hovor môžte pre mňa za mňa sledovať o tretej ráno v prázdnej miestnosti, no garantuje vám, že váš "fear meter" ostane stále pod bodom mrazu. __ Aspoňže ten Edwards Burns pripomínal detektíva Bootha zo seriálu Kosti. A áno, to je asi tak prvý a posledný klad snímku (ocenia minimálne fanúšikovia seriálu), ktorý nebyť ostrej kamery, pripomína skôr televíznu produkciu než niečo "profesionálne". 45%? 20%. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (10)

  • Jack Andrews (Ed Burns) nosí hodinky značky Hamilton Jazzmaster. (dyfur)
  • 508 je předčíslí Brocktonu v Massachusetts. (Chatterer)

Reklama

Reklama