Reklama

Reklama

V nadpřirozeném thrilleru One Missed Call obdrží skupina náhodných lidí děsivou sms, která se týká posledních okamžiků jejich života. Ačkoliv jde zprávy vymazat, danému nešťastníkovi jich postupně přichází stále víc a víc. Beth Raymond (Shannyn Sossamon) má hluboké trauma. Zcela nedávno totiž byla svědkem úmrtí svých dvou přátel, kteří zemřeli bezprostředně po sobě. Na celé věci je nejděsivější ta skutečnost, že oběma byla před smrtí doručena děsivá sms s obrazovým záznamem jejich skonu. Jakkoli se to příčí chladnému rozumu, oba následně zesnuli přesně takovým způsobem, jaký sms několik dní předtím předpověděly. Policie se domnívá, že Beth není při smyslech - až na detektiva Jacka Andrewse (Edward Burns), jehož sestra zemřela při podivné shodě náhod, ne nepodobné okolnostem úmrtí přátel vyděšené Beth. Beth a Jack se rozhodnou, že spolu tajemství znepokojivých sms odhalí... Čím blíže jsou pravdě, tím častěji se v mobilu Beth rozezní neznámá melodie a na displayi září slova Zmeškaný hovor... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Původní snímek si už vůbec nepamatuji, ale remake není špatný a hlavně má milosrdnou stopáž, tudíž rychle uteče. Přišel mi nejnapínavější do doby, než se do ohrožení dostane Beth. Ta se chová najednou jako blbka a ztracené napětí se vrací až v samém závěru. Vůbec nejlepší je úvodní scéna s kočkou u jezírka. Nejsympatičtější postavou je detektiv Jack, jenž si bohužel myslí, že jemu se nic stát nemůže. Vizuálně příjemné, škoda, že více nevyužili stonožky, ale jinak halucinace dobré. A dokonce i stopa satanismu...no, ta média. Nejtísnivější scéna - v nemocniční šachtě za zdí.... 3,5* ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Nebyl to zase takový propadák, sice víceméně vykradený nápad z Kruhu s již otřepanou historkou o duchovi, který nemůže v klidu odpočívat, tak se mstí. První hodina byla nic moc, ale poslední půlhodinka se mi docela líbila, zápletka se alespoň trošku rozjela. Shannyn Sossamon bych však přece jen raději uvítal ve filmu, jakými byla třeba Pravidla vášně. ()

Reklama

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

A další remake. Tento film bol pre mňa povinná jazda. Nezaujímal som sa on a mohol len prekvapiť(ale to som teda nečakal). Samotný nápad a dej filmu nie je dva krát originálny. Jasné, je to remake ale myslým aj námet originálu. Niekto ti zavolá a ty za nejaký čas umreš(The Ring). Ludí zabíja "niečo" a postupne padá za obet jedna postava za druhou(Final Destination). Akože nech sa na mňa nik nehnevá ale remakovať takúto neoriginálu ducharčinu? Film je plný sto krát omielaného trápneho klišé, ktoré už nudí. Jednotlivé scény sa dali predvídat a koniec je celkom lol, čiže trápny je aj ten. A to ešte neviem nakolko remake kopíroval originál, ale tuším, že to dopadlo ako väčšina podobných sračkoidných remakov. Takto má film štastie, že som nevidel originál inak by som išiel asi nižšie. 30% ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Tohle je zářný příklad toho, jak udělat špatný remake na dobrý film. Zatímco původní japonská verze drží napětí od začátku do konce, má atmosféru a nápad, tato verze se nemůže chlubit takřka ničím z toho. Dokonce i když odhlédnu od skutečnosti, že se jedná o remake a budu ignorovat existenci originálu, tak pořád nevidím nic co by mě donutilo zvednout filmu hodnocení. Dost jsem se u toho nudila. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Uhrančivá tmavovláska Shannyn Sossamon v lehce strašidelném remaku střiženém ve stylu "j-hororů" se nechá vylekat rychleji, než já - možná proto, že všechny ty groteskní děsy připomínají recesní figurky z videoklipů Marilyna Mansona. Přesto je zajímavé sledovat, jestli přežije a jak se to strašení a vraždění vlastně vyvrbí. Ze závěrečné scény konečně na vteřinku zamrazí, pointa směřující k dalšímu dílu je ale úplně pitomá. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (10)

  • Film se natáčel v Atlantě v Georgii v USA. (rafix)
  • Jack Andrews (Ed Burns) nosí hodinky značky Hamilton Jazzmaster. (dyfur)
  • Režisér Eric Valette nikdy před natáčením původní film neviděl a požádal herce, aby se nedívali taky. (Chatterer)

Reklama

Reklama