Reklama

Reklama

Jericho

(seriál)
USA, (2006–2008), 20 h 39 min (Minutáž: 40–44 min)

Hrají:

Skeet Ulrich, Lennie James, Ashley Scott, Kenneth Mitchell, Brad Beyer, April Parker-Jones, Alicia Coppola, Pamela Reed, Bob Stephenson, Shoshannah Stern (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Dramatický seriál vypráví o tom, co se stane, když se na obzoru náhle objeví atomový hřib a uvede poklidné městečko v Kansasu v chaos. Jeho obyvatelé se ocitnou v naprosté izolaci a mohou se jen dohadovat, zda jsou jediní Američané, kteří zůstali na živu. Když jsou vyřazeny z provozu veškeré zdroje energie a možnosti komunikace, strach z neznámého uvrhne Jericho do všeobecného zmatku. Město se začne hroutit pod náporem teroru a strach i pocit zkázy probouzí v některých obyvatelích města jen to nejhorší. Ale v této době krize, kdy se citlivých jedinců zmocňuje šílenství, a na povrch vyplouvají i ta nejskrytější tajemství, v sobě někteří lidé najdou vnitřní sílu, jíž si dosud nebyli vědomi. A z těch, u nichž je to nejméně pravděpodobné, vzejdou hrdinové. V průběhu děje seriálu se objeví spiklenecké teorie. Jsou obyvatelé malého města pod palbou útoků? Nastal snad konec světa? A pokud byste přežili armagedon, jak by Váš život nejspíš pokračoval? Stálo by vůbec za to dál žit? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele honajz2 k tomuto seriálu (8)

Pilot (2006) (S01E01) 

I přes to, že mě k smrti děsí na předním místě mezi tvůrci (+ u scénáře) vidět toho kýčaře Chboského a že mi krapet vadí ty trochu ploché a až moc klišovité americké postavy, tak mě pilot docela nadchnul. Rozjezd to má opravdu slušný, s dobře vedenou zápletkou, silnou atmosférou, potenciálem do budoucna a i nějakou záhadou k tomu. Takže ano, i přes ty mínusy se mi to líbí, těším se, co z toho vzejde a pevně doufám, že to Chbosky zase nepodělá, protože za poslední dobu jsem rozkoukal seriálů docela dost a tenhle z nich má nejnadanější pilot... 4* ()

Fallout (2006) (S01E02) 

Vadí mi to stejné co u pilotu a taky mi ta epizoda přišla krapet slabší, ale jinak mě to pořád baví. Zatím to stále má co říct a budovat, silná atmosféra v tom pořád je a na to, že mám za sebou jen dva díly, mě tu už zaujal až nezvykle vysoký počet postav. Většinou mě jich totiž zaujme jen pár a ten zbytek mi postupem času buď sedne nebo ne, ale zrovna tady už mě zajímá osud minimálně 10 a jestli mi to vydrží, mohlo by z Jericha vzejít skutečně něco kvalitního... Slabé 4* ()

Four Horsemen (2006) (S01E03) 

Pořád zajímavé, ale začíná mě děsit, že se z toho pomalu začíná stávat telenovela... Naštěstí se tam toho ještě dost děje, ale děsím se toho, aby to časem nebylo jen o (stále více) klišovitých vztazích a celá světová katastrofa nebyla upozaděna tak, až by v tom všem úplně ztratila roli. Zatím ale pořád dobré, tak snad to vydrží. Silné 3* ()

Walls of Jericho (2006) (S01E04) 

Kvalitativně srovnatelné s minulou epizodou, ale soap-operovatí to stále více a opravdu mě to děsí, vzhledem k tomu, jak skvělý to mělo pilot. Naštěstí se tam pořád děje dost zajímavého, ale doufám, že to pak nebude jen o vztazích, které začínají být stále více naivně klišovité, jak z typického průměrného amerického seriálu a bohužel to pomalu začíná platit i o příběhu... Btw, jak je možné, že jim pořád ten bar jede v plném provozu? To za čtyři dny nic nedošlo? Silné 3* ()

Federal Response (2006) (S01E05) 

Opět mám podobné dojmy jako u minulé epizody, akorát tady o něco nižší, jelikož se tu většinu času buď hasí požár a nebo řeší vztahy. A přitom se tu děje tolik zajímavého, zvlášť když už Jake zjistil, že Robert něco velkého tají... 3* ()

9:02 (2006) (S01E06) 

Zatím nejslabší epizoda. A to začne skvěle, rovnou posunem v ději, následovaný posunem o celé dva týdny, ale i když tu fungování města začne dávat konečně větší smysl (jakože třeba v baru už není co k nabídnutí nebo že lidi na sebe nejsou tak hodní jako doposud), je z toho většinu děje telenovela o vztazích a úrodě kukuřice. Objeví se tu sice nějaká zákeřná skupinka, co se ukrývá na nějaké farmě, ale té se to taky skoro nevěnuje, hlavu téhle grupy zatknou, zjistí se, že s ním Josh má nějakou osobní zkušenost a dál to nejde. Většinu času se řeší právě to, co jsem výše vypsal a vše skončí naprosto nedůvěryhodným happy endem, kde i ti zlí ze začátku přijdou pomoct sklidit úrodu... No nevím, obávám se, aby to celé nešlo do háje úplně. Slabé 3* ()

Long Live the Mayor (2006) (S01E07) 

To teda byla nuda. V Jerichu bude brzy Halloween a i přes to, že je většina USA zdevastovaná po pádu atomových bomb, se tu slaví a venku je to samá dýně, u kterých vůbec nechápu, kde je v takové situaci v takovém počtu vzali. Děje se tu ale spousta jiných zajímavých věcí - Dale se snaží sblížit s tou holkou, co po něm už od začátku jede, starosta je stále nemocný, ale snaží se předstírat, že to není tak vážné, Jake s policií musí něco usmlouvávat s vůdcem zákeřné skupiny z minula, který očividně má s Jakem nějakou vlastní zkušenost, Robert rozhodně není táta roku a ještě se teď dozví, že jeho ex měla přítele... No samé zajímavé události, často jak z telenovely. A ještě že to naštěstí neskončilo spokojenou společnou oslavou Halloweenu, protože to bych ani tu druhou hvězdu nedal. Nejzajímavější z celého filmu je moment, kdy se vrátí jeden z členů hlídky a řekne jim o situaci v okolí, ale tohle trvá v epizodě tak tři minuty a pak už se to k tomu ani nevrací. A proč sakra Jake neřeší už Robertovo tajemství? To se na to náhodou zapomnělo nebo co? Jako co vám budu vyprávět, tahle epizoda stojí za prd. Hodně za prd a mrzí mě, jak to po skvělém pilotu je stále horší a horší. Nicméně jsem koukal, že tahle epizoda má být údajně ta ze všech nejhorší a ta příští má být výrazně lepší, tak jí ještě dám šanci. Jestli mě ale zklame i ta, kašlu na celé Jericho. Slabé 2* ()

Rogue River (2006) (S01E08) 

Mě už to nebaví. Oproti předchozímu dílu to sice není až taková telenovela, ale jen vata s trochou akce a náznakem posunu v ději, který se na konci ale zase rozmělní, aby se tam toho náhodou nedělo moc. Místo toho se zachraňuje životy starostovi, který pokud nebude ošetřen do 12 hodin, tak umře, ale nemusíte se bát, zase se to na poslední chvíli stihne a všechno bude zase fajn. Nejspíš. A učitelka vyrábí led podle receptu, který jí předvedl její žák a ona o něm v životě neslyšela a nedaří se jí si na to vzpomenout. No strašně záživné to je, co vám budu povídat. A nějak už nevidím důvod to dál sledovat, když mě tu ze všech postav zajímá už jen jedna jediná. Takový rychlý sešup dolů jsem fakt nečekal, vzhledem k tomu, že první dvě tři epizody vypadaly víceméně skvěle... Lepší 2* ()

Reklama

Reklama