Reklama

Reklama

V dávných dobách vznikla říše zvaná Persie. Její král byl mocný i moudrý a v místech, která dobyla jeho vojska, vždy nastolil pořádek. Měl dva syny, v očích boha však nebyla jeho královská rodina úplná, proto adoptoval chudého sirotka Dastana, který se stal jeho třetím synem - bez nároku na korunu, protože nebyl vznešeného rodu. O mnoho let později se všichni královi synové účastnili válečného tažení. Přes králův zákaz útočit na posvátné město Alamút princové dají na radu králova bratra a zahájí boj. Město je dobyto, princezna Tamina , strážkyně města, je uvězněna a bratři získávají tajemnou dýku, která může svého majitele přenášet v čase. I když krále útok na posvátné město rozhněvá, nakonec se vydá do Alamútu, aby se syny a bratrem oslavil válečný triumf. Ještě téhož dne je otráven a vina padne na Dastana. Aby princ očistil své jméno a našel skutečného vraha, musí rychle uprchnout. Společně s ním utíká i princezna Tamina... (TV Nova)

(více)

Recenze (1 452)

Sekon 

všechny recenze uživatele

Moc dobré zpodobnění staré herní klasiky, kterou spousta lidí včetně mě hrálo jako jednu ze svých prvních her, na nyní už velmi starém počítači 486 :)) . Bylo to zábavné. Byla tam krásná princezna, sympatický hrdina, spousta skvělých skoků a spousta bojů, přesýpací hodiny :).. Bylo to napjaté a i když to byla víceméně oddychovka, tak jakožto oddychovku jí musím hodnotit pěti. :) Dalo se to natočit i jinak? Dalo. Ale takhle ztvárněné to bylo moc hezky. Výkony herců, grafická stránka a hudba velmi příjemná. (Mohly být i o něco lepší? Nebudu spekulovat, protože celkový dojem z tohoto filmu mi přebije potřebu jakékoliv spekulace..). Já tomu nemám co vytknout. Bavil jsem se a vnořil se do atmosféry, do které jsem se po dlouhé době přesně vnořit chtěl. ()

Jozef.Gancar 

všechny recenze uživatele

Krátke príjemné poučné, dom rád, že som tento film videl. Ďakujem tvorcom, že film má pramálo spoločné s počítačovou hernou predlohou. ()

Oxytocin 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si, když jsem poprvé hrál Prince z Persie na počítači dva-osm-šestce. Velké očekávání skákačky, zahnutých šavlí a krásné princezny bylo naplněno. Relativně jednodušší film okořeněný dobrou hereckou skladbou. Celkový dojem mi kazí pár slabších momentek a hlavně pak závěr s hromadou padajícího písku. ()

Alagaesie 

všechny recenze uživatele

Mám rád příběhy z Východu – i kdyby to měla být třeba trilogie Divokým Kurdistánem, Žut a V říši stříbrného lva. A jsem taky rád, že Newell natočil něco (na můj vkus!) vyspělejšího než HP4. U Prince of Persia mě zaujaly například písečné kulisy. Nasaf mi výzdobou připomínal Istanbulský Grand Bazaar. Glyenhaal aka Dastan mi na začátku přišel jako zlobivý dítko Perského krále, zatímco u Coylea aka Túse se mi zdálo, že touží po moci. Alamútská princezna Tamina (Gemma Arterton) byla docela kus. Dobrá byla scéna se stěnou zdolávanou s pomocí šípů. Dýka byla fakt pěkná. Líbily se mi všezlaté kulisy Perského království. Časová dýka neměla chybu. N´Kbakové byli zajímaví chlápci. Pštrosi pobavili. Souboj s Garcívem (Toby Kebbell) byl dobrej. Dastanův strýc Nizam (Ben Kingsley) byl zmetek jak má být. Dobrý byl příběh o dýce. Kůň s hroty byl cool. Assaíni patřili do cvokárny dr. Chocholouška. Líbilo se mi, jak se dýka dostala od Nizáma k Dastanovi. Velmi efektní bylo Dastanovo obětování se. Časová dýka neméně efektně udělala své a Tus bratra zachránil. Byla škoda, že už toho Tus o moc víc nestihl. Dastanova cesta rozpadajícím se chrámem neměla chybu. Bombovej byl souboj mezi Nizamem a Dastanem u něhož v pravou chvíli zakročil Tús. Závěr byl klasickej odpornej slaďák, ale na ubrání čtvrté hvězdičky to nebylo. ()

Magnomous 

všechny recenze uživatele

Hry maju tak pekne pribehy ... Keby to spravili podla nich. Keby v tom filme bol Dark Prince. Alebo Kaileena. Alebo Farah. Namiesto toho spravia toto. A sice mam Jaka Gyllenhaala ako herca velmi oblubeneho, na tuto rolu sa absolutne nehodil. Ale dobre no, pokial si odmyslim, ze sa to vola prince of persia a predstavim si to ako nejaky uplne iny film tak fajn, nebolo to najhorsie. ()

Denzen 

všechny recenze uživatele

Nemôžem ísť pod štyri. Newell znova neodviedol nejakú ohromnú prácu, no Princ z Perzie má narozdiel od Ohnivej čaše svoje vlastné čaro a tiež výborné dve hlavné postavy. Ešte keby tam nebolo toľko digitálneho bordelu a viacej priestoru pre vedľajšie postavy. ()

macherano 

všechny recenze uživatele

Je to slusne a gemma ano je tiez velmi slusna a hviezda navyse ze dlho som nevidel podobny film zo starych cias od dob Mumie aj ked ta ma viac bavila ()

burg 

všechny recenze uživatele

Díky za vzpomínku na starého Prince of Persia. Neurazí, ale že bych se na to chtěl koukat dobrovolně během sobotního večera? ()

PsenickaR 

všechny recenze uživatele

Opravdu moc dobře se na to kouká a je to mixem mnoha faktorů. Je to poměrně dynamické, triková a výpravná stránka je na velmi dobré úrovni, navíc se povedlo obsadit i zajímavé herce, kde zejména ústřední dvojice Jake a Gemma se na své role hodí a to škádlení mezi nimi je zábavné a ke všemu si přiznejme, že záběry na Gemmu naše oko jen a pouze potěší. Ale přesto tomu nelze udělit více než lepší 3*, což mi vychází tak na 65%. Jako fanoušek původní hry jsem prostě čekal o trochu víc a lepší příběh a pokud bych na to nekoukal jako na herní adaptaci, ale jako na dobrodružný film, tak v porovnání zejména s první Mumií to je prostě slabší a tak to nemůže mít stejné hodnocení. Pořád to ale vychází na solidní koukatelný dobrodružný film a to ne jen jednou. ()

CenturionSik 

všechny recenze uživatele

Veľmi mi film pripomína takú novšiu verziu kráľa Škorpióna, ktorý sa snaží byť jednak vtipný, jednak akčný. Veľkým mínusom pre mňa je prostredie .. viacej piesku, viacej takého arabského prostredia. **** ()

teekanee 

všechny recenze uživatele

Hodně slušná popkornovka. Bavil jsem se od začátku do konce. Film má dost dobrý obsazení, skvělý efekty a dost akce, která je podle mě slušně nasnímaná. Určitě to mohlo být horší. Prostě ideální film, když chcete vypnout a jen se bavit. 78% ()

Nereida18 

všechny recenze uživatele

Předem upozorňuji, že jsem Prince z Persie nehrála. Nikdy mě to nelákalo. Nicméně film zbožňuji. Příběh je poutavý, dynamický, vtipný. ----- Hlavní hrdina je naprosto dokonalý. Jeho opravdu nejde nemilovat. Jak, když se usměje a chytá princeznu za ruku, nebo tak, když zrovna skáče po střechách a zabíjí nepřátele. Herec byl vybrán naprosto perfektně. Aspoň já jsem spokojená byla. :) Hlavní hrdinka je krásná, mladá, sarkastická princezna, kterou jsem si taktéž oblíbila. G. Arterton ladí perfektně k J. Gyllenhaalovi a celkově oba dávají krásný dojem. ----- Hlavní záporák je bohužel představen mým milovaným hercem. Ben Kingsley je naprosto dokonalý herec, ať hraje klaďase, či záporáka. Ostatní postavy dolaďují celý film k dokonalosti (ať obchodník s pštrosy, tak vrhač nožů). ----- Další pozitivní věcí je hudba. Opravdu mistrovské dílo. Miluji tento filmový soundtrack, který naprosto podtrhuje orientální kulturu a obsahuje stopy napětí a mystiky. ----- Celkově film působí velmi dobře. Patří mezi mé topovky, zlatem obalené (jako každé zpracování od společnosti Walt Disney). Věřím, že spousta hráčů může mít k filmu výhrady, mě však film velice potěšil a vždy se na něj ráda kouknu. ----------------------- PS: "Líný princ"??? To je myšleno vážně? Nespletl se tady někdo? Vážně mluvíme o princi, který skáče z nebezpečí do nebezpečí, skáče po trámech, jako pravý assassin... ??? Nechápu... ()

Jirkacek 

všechny recenze uživatele

Snímek Princ z Persie: Písky času jsem si prostě nemohl nechat ujít a měl jsem pro to dva hlavní důvody. Prvním byl fakt, že se v tomto filmu z roku 2010 jednalo o cestování časem, což je můj nejoblíbenější žánr. Druhým bylo pak vynikající herecké obsazení, přičemž dva aktéři patřili mezi mé oblíbence. jedním z nich byl Jake Gyllenhaal, který si zde zahrál hlavní postavu celého snímku, kterým byl perský princ Dastan, původně chudý sirotek, kterého do královského rodiny adoptoval král. Druhým byl Ben Kingsley, králův bratr a strýc našeho prince, kterého si oblíbil jako vlastního. Princ Dastan však měl ještě další dva bratry, se kterými se vydal na vojenskou výpravu, aby dobyl svaté město Alamút, v němž se dle špehů měly nacházet zbraně, vyráběné pro nepřátele říše. Podařilo se, jenže tím teprve začalo pravé dobrodružství, když někdo otrávil krále perské říše Šaramana, z čehož byl obviněn Dastan. Podařilo se mu však uprchnout a to s pomocí alamútské princezny Taminy, kterou si zahrála Gemma Artertonová. Oba pak zažili spoustu nebezpečných situací, které museli podstoupit na útěku před peršany a také při ochraně zázračné dýky, jenž měla v rukojeti zakódovaný symbol písku času a dokázala tak vrátit čas o pár minut zpátky. Princezna chtěla vrátit dýku bohům do chrámu, princ Dastan zase dokázat svou nevinu a také odhalit pravého vraha svého adoptivního otce. Bylo to zajímavé podívání, ale upřímně napsáno, mne film v některých ohledech zklamal. Na můj vkus tam bylo až moc akcí, což lze vysvětlit tím, že snímek vznikl dle staré počítačové hry a v té na nudu není čas. Mně však neustálá změna majitelů dýky, nepřehledné honičky a souboje a také šílený sled událostí docela vadil. Překvapivě mne pobavil ukecaný mafián a majitel závodních pštrosů, jehož si zahrál Alfred Molina a pěkný pohled byl na krásnou tvář a sexy postavu princezny Taminy. Mí oblíbenci opět nezklamali, ač každý stál na jiném pólu, jenže pak už bylo až příliš plno v tom perském světě. Docela jsem se přistihl, aby pět minut byl klid, aby se nic nedělo a já se na chvíli nudil, i když jsem na záchod nemusel. Suma sumárum Princ z Persie: Písky času určitě není špatný film, jenže mně nějak nesedl a tak mu uděluji tři perské hvězdy ***. ()

arieta 

všechny recenze uživatele

Čakala som niečo viac - niečo vzrušujúce, exotické... ale bola to len luxusne zabalená americká nuda... jednu hviezdičku za Gyllenhaala, inak nula bodov. ()

tein 

všechny recenze uživatele

Snažit se udělat film podle počítačových her většinou moc nefunguje ale zde Disney udělal "pohádku" podle počítačové hry a ono to kupodivu funguje líp než z toho udělat bezduchej akčňák. Ano je to princ a tak má i tu svou pohádkovou princeznu a celé je to zasazené do pohádkového prostředí. A proč ne? Námět i samotný název si o to přímo říká. Za mě jedna z nejlépe zpracovaných her na stříbrném plátně. ()

Foofie 

všechny recenze uživatele

Viděno snad už 20 x a stejně se nikdy nenudím, i když tento film znám nazpaměť. Jake a Gemma tomu prostě dodávají řádnou šťávu. Na druhou stranu, mám-li být nostalgický, první hra na pc v 90. letech nebyla žádná jiná, než Prince of Persia. Proto 5 hvězd a intelechtuálové, kteří blahem stříkají u Nymfomanky a podobných srajd, mi můžou bozkat v ric. Nazdar!!! ()

Související novinky

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

22.05.2018

Po Princi z Persie se Jake Gyllenhaal vzdal blockbusterových ambicí a začal hrát v menších filmech. Díky Patrole, Zmizení nebo Slídilovi se z něj však znovu stalo žhavé zboží, po němž touží i drahé… (více)

Jake Gyllenhaal jako nový Batman?

Jake Gyllenhaal jako nový Batman?

16.11.2017

Možná jste zaznamenali, že si Ben Affleck není úplně jistý svým pokračováním v roli Batmana. V červenci sice na Comic-Conu tvrdil, jak je všechno super, všichni ale předpokládali, že chce jen… (více)

The Division verbuje Jakea Gyllenhaala

The Division verbuje Jakea Gyllenhaala

05.06.2016

Herní firma Ubisoft si po vzoru Marvelu založila vlastní filmovou pobočku, v níž hodlá převádět svoje největší značky do celovečerní podoby. Rozjezdem bude letošní Assassin's Creed, jemuž se upsal… (více)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Reklama

Reklama