Reklama

Reklama

Pátek třináctého 9

  • USA Jason Goes to Hell: The Final Friday (více)
Trailer 2

V úvodní scéně filmu je Jason rozstřílen komandem FBI na hadry, na kterých si v márnici následně pošmákne černošský koroner a stává se Jasonovým nedobrovolným hostitelem. Jason degradovaný na vetřelcoidního červa, přeskakujícího z těla do těla, se vrací ke Křišťálovému jezeru najít svou sestru, protože aby se mohl znovu zrodit, potřebuje tělo s příbuzenskou krví. V patách má ale lovce odměn a sestřina přítele. Deváté pokračování slavné slasherové série 80. let a mezinárodně srozumitelné synonymum pro hnusnou svatokrádež. (choze)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (193)

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Kdo neví,tak Pátek 13.ého je moje nejoblíbenější série ze všech a Jason můj oblíbenec ze všech nejvíce. Měl bych tedy být tímto dílem zhnusen. Ovšem nejsem. K hudbě se vrátil opět Harry Manfridini,ale i Fred Mollin udělal skvělou hudbu k somiče a k mé srdcové sedmičce. New Line chtěla Jasona celého zničet coby sérii a to se také povedlo,ale. Film mi rychle utekl,vražd bylo dost a dobré. Nemůžu dát filmu,který mě bavil dát špatné hodnocení. Ano. Jak se Jason znovu vrátil k životu a jak se dostal do Crystal Lake a jeho degradovali na obyčejného červa. Taky tenhle díl neberu do série,pro mě pátky skončili osmým nebo i sedmým dílem,někdy se nemůžu pořádně rozhodnout. Ale záptky k devítce. Nijak mě nevadila a ani nenudila. To,že Jason měl sestru neberu,ale zase jsem viděl jeho dům,ikdyž nevím jak by si jeho matka z platu kuchařky v táboře mohla dovolit,zvláště,když Jasnův otec se na ně vykašlal,taky se dozvíme jak se jeho otec vlastně jmenoval. Dohromady to tvoří vykrádačku jiných filmů mě bavící se,ale nepatřící se do série. Rozhodně mě bavila více než průměrný Freddy vs. Jason. ()

JohnnyD odpad!

všechny recenze uživatele

Jasonove srdce putuje z tela do tela a zabiť ho môže len jeho neter so zázračným nožom v jeho rodnom dome, aby išiel do pekla a magické bytosti ho stiahli dole - WTF? Kde je Jason? Kde je Piatok trinásteho? Kde je slasher? Bezkonkurenčne jedno z najhorších pokračovaní, aké kedy uzreli svetlo sveta. PS: môj rebríček série: F4, F1, F2, F3, F6, F5, F7, F8, F10, F9 ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(27%) Po osmém dílu tu máme devátou část o Jasonovi. Bohužel se celkem shoduji s ohlasy ostatních, že se to absolutně nepovedlo. A to se často s názory na CSFD rozcházím (což není někdy na škodu – je super utvořit si vlastní názor). Celá tahle „devítka“ je dost netypická. Na začátku snímku nám tu Jasona rozstřílejí a poté se v pitevně začne pomocí jakéhosi parazitu převtělovat z jednoho člověka do druhého. Nápad to rozhodně není k zahození, ale je to zpracováno režijně tak pitomě, že se na to nedalo skoro ani dívat. Celkově většina scén je zde točena mizerně. Už ta úvodní mi přišla hloupá a to jak Jasona oddělali – to jsem si myslel, že je to jen v tom filmu nějaké natáčení atd. Hlavně ty děsné efekty – to fakt nešlo. Masku našeho vraha tu skoro ani nevidíme, párkrát v odraze zrcadlo nebo krátce ke konci. Herci a jejich postavy – taky žádná sláva. I hudba byla chvílemi v určitých retardovaných scénách divná. Líbila se mi akorát jedna vraždící scéna ve stanu a ve finále bylo pár vyvražďovaček, hezky krvavých, ale bohužel hrozně natočených. Odpad nedávám, jsou mnohem horší braky. Jistá snaha o nějaký odlišný koncept tu byla, nějaký ten nápad apod.ale možná v rukou jiného režiséra a scénáristy by to dopadlo hůř. No co, už těch filmů Pátku třináctého bylo dost, tak je jasný, že se slušná kvalita nebude opakovat v 20 případech. ()

DJ Lonely odpad!

všechny recenze uživatele

Tak to byl opravdu příšerný paskvil. Pochopte, Pátek 13-tého je pro mě (jako hororového fanouška) skvělá série a ani jednomu dílu jsem nedal méně než 3 hvězdičky, ale co má být pro Boha tohle?! Směska odkazů na všechny horory viz. dům vypadající jako Amytiville, v něm Necronomicon ze série Evil Dead, Jessica tvrdící na stanici, že Stevena nechala poblíž "Myersova místa", scéna v bistru vykrádající scénu na policejní stanici z Terminátora a ve finále zjištění, že Freddy vs. Jason byl plánován už deset let předem. Tohle prostě nemá s Pátkem 13-tého co dělat. Ani desátý díl situovaný do daleké budoucnosti mě tak strašně nenakrknul! Doufám, že jako další v řadě půjde remake prvního dílu. Nic jiného už asi nemá cenu. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to slabý horor, ktorý je rozhodne najhorším dielom tejto vydarenej série. Má iba priemerný príbeh o Jasonovi, na ktorého je prichystaná pasca, armáda ho rozstrieľa, jeho telo je zničené a tak si všetci myslia, že už je s ním koniec, ale jedna jeho časť to vydržala a prechádza z človeka na človeka, ktorých ovláda a potrebuje nájsť svoju sestru, ktorá ho ako jediná môže znovuzrodiť. Ale jej priateľ chce tomu zabrániť. Spracovanie je ale dosť slabé, celý tento nápad o zničení Jasona a jeho premenu na červa, ktorý prechádza do ľudí je veľmi zlý a v tejto sérii nemá čo robiť, ale aj napriek tomu sa na to ešte zo začiatku dá pozerať a možno až polovicu filmu si to určitú úroveň udrží, ale potom už je to len nuda, kde až na pár výnimiek ako napríklad úplne poslednú scénu s odkazom na konkurenčnú sériu vôbec nič nezaujme. Hororových scén tu je pomerne dosť a nie som s nimi až tak moc spokojný, ale nie sú najhoršie. Mierne napravujú dojem z nezáživného deja, sú celkom slušne krvavé a páčia sa mi aj masky, teda hlavne jedna z druhej polovice, ale výraznejšie ma zaujala iba likvidácia v stane. Herecké obsadenie ma zaujalo len minimálne, jedine Steven Williams vo vedľajšej úlohe za niečo stojí, zvyšok ani nestojí za reč. A aj Jason v tých pár minútach vyzerá jednoznačne najhoršie z celej série. Réžia je veľmi slabá, ale aspoň technická stránka je bez väčších problémov, hlavne efekty sú celkom slušné. Takéto poníženie si postava Jasona určite nezaslúžila, ale tento film nestojí za pozornosť ani ako samostatný film. Objektívna kvalita filmu- 35%, film sa páči mne na 38%. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (30)

Související novinky

Bayův Pátek třináctého

Bayův Pátek třináctého

15.02.2006

Maskovaný vrah Jason Vorhees se s největší pravděpodobností dočká návratu na filmová plátna. O znovuzrození hororové ikony s hokejovou maskou se postará režisér Michael Bay a jeho produkční firma… (více)

Reklama

Reklama