Reklama

Reklama

Iron Man 2

  • USA Iron Man 2
Trailer 1

Tony Stark, majitel velké zbrojařské firmy a vynálezce speciálního obleku Iron Mana, odmítá snahy vlády o vydání své technologie pro potřeby armády a tvrdí, že nepřátelé státu jsou ve vývoji o mnoho let pozadu. K jeho velkému překvapení se na závodech v Monze objeví podivný muž, který ve velmi podobném obleku vyvolá nejdříve autonehodu závodních formulí a následně napadne Starka. Útočníkem je Ivan Vanko, zneuznaný potomek ruského vědce, který kdysi pomáhal Tonyho otci založit Stark Technologies. Z vězení ho unese Tonyho konkurent Hammer, který chce, aby mu tajně vyrobil obleky Iron Mana. Jenže Vanko začne pracovat na takzvaných drondech - válečných robotech. Pro sebe si vyrobí svůj vlastní oblek Iron Mana a na výstavě technologických válečných novinek pomocí svého tajného softwaru a robotů napadne diváky a Tonyho... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 555)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Iron Man 2 je pouhým předobrazem dalšího pokračování a snaha o akční pecku jako v prvním dílu Iron Mana, hodně kazí ukecanost a nesrovnalosti v příběhu. U mě film celkem vyzvedla hudba asi stejně jako v jedničce, AC/DC se prostě do Iron Mana hodí. Akce i triků bylo dost, stejně tak i robotů, jen mě trošku zklamal Stark vyvíjející nedokončenou technologii od které jsem čekal prostě něco lepšího, než jen Double Ultimate Laser Sword na jedno použití a myslím si že tvůrci mohly tohoto potenciálu využít víc. Celkově je Iron Man 2 menším zklamáním, které doufám diváka pouze mělo připravit na pokračování a více rozvinout příběh, z velké většiny se v IR M2 opakují ty nejlepší věci z jedničky, jen jsou trošku okořeněny, aby to divákům nebylo líto a přidáno trošku vtipu, . . . herecké i hudební stránce není co vytknout, jen by mohli vypustit do kin i Anglickou verzi s titulky. Spoiler U filmu jsem se rozhodně nenudil a akce bylo dost, jen jsem čekal na konci monstrózní bitku mezi Starkem a Whiplashem, u které Stark předvede nové vymoženosti jak obleku tak vylepšeného pohonu, ale toho jsem se nedočkal a i když scéna, kdy dva Iron Mani kosí hordu robotů v Japonské zahradě jako APU Tanky likvidovali Sentinely v Matrixu neměla chybu, tak si Iron Man 2 vysloužil Slabší 4 *. Výborná Popcornová zábava. 70 % ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Hlahôdka očúm skrze azurových farieb led svietidiel hi-tech sveta. Výborné tváre v každej roli, ale k čomu to slúži, keĎ človek po deji túži... a tak Človek pre gradáciu smúti. Update 27.5.2012: Teraz keď som už v obraze, a chápem všetky súvislosti, je Iron Man 2 rýdzim štvorhviezdičkovým počinom. Už sa teším na Phase 2 - Iron man 3, Thor 2, Captain America 2, AntMan a z nich vyplývajúce finále Avengers 2 :) ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Favreau umí navodit takovou tu party atmosféru ve které se Tony Stark pohybuje. To mě totiž v Iron Manovi vždycky hrozně baví. Tony Stark co přiletí na expo a má hafo tancujících kundiček v pozadí, nebo nakalenej Tony Stark co scratchuje v obleku Iron Mana a rozstřeluje melouny. A že je film hodně o dialozích mi neva, protože se tak děje v podání velmi dobrých herců, kteří jsou ještě navíc velmi cool. Nové vedlejší postavy jsou taky super. Klidně bych ruskýmu Mickey Rourkeovi dal víc prostoru a Scarlett Johansson ještě nikdy nebyla tak sexy. Ale nejlepší jsou zase ty bitky. Mě se strašně líbí, že Iron Man je s protivníkama vždycky hned hotovej, jelikož je to logický, když má takovejhle arzenál. Fakt ten jeho oblek je jedna z nejlepších filmovejch rekvizit. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Favreau má do Nolana daleko, takže mě nálepka "konverzačky za 200 mega" odrazovala, ale dvojka mě nakonec bavila o něco víc než přeceňovaná jednička. Tony nám tu (opět) umírá, takže má dle mého nárok na nějaké ty boty, které ho nečiní nesympatickým, ale naopak lidštějším, obzvlášť když nezapomíná hláškovat a prďácky sklápět helmu přes obličej. Rourkeho charizma by mohlo podpírat věž v Pise a Scarlett Johansson září, ač potupně nucena stepovat za vyšeptalou Gwyneth Paltrow, takže nezbývá než se modlit, ať se brzy dočkáme spinoffu s její Black Widow. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.9/10] | me: Výborná zábava. Pokračovanie, ktoré sa nestalo iba superakčnou naháňačkou. Celkový náboj a spirit filmu ostal nepokazený. Áno, viac akcie so sebou síce prináša viac nelogických brejkov, ale toto je komixovka a preto to až tak neprekáža. Dôležité je, že celkový balans medzi akciou, dejom a humorom je dokonalý a tak sa jedná o parádnu dvojhodinovú zábavu. Robert Downey je jednoznačne opäť hlavným faktorom a korením filmu. Ostatné herecké obsadenie mu výborne sekunduje a tak je celková atmosféra príjemná. Je to proste film, ktorý baví svojským humorom a výbornou akciou v presne kalibrovanom pomere. ()

Galerie (155)

Zajímavosti (173)

  • Nedlouho poté, co byla Scarlett Johansson odmítnuta pro roli Black Widow, si obarvila vlasy narudo. Chtěla ve svém životě nějakou změnu a zároveň nechtěla, aby se na ni pohlíželo jako na „tu blonďatou herečku“. Když se po nějaké době znovu potkala s režisérem Jonem Favreauem, tak si mylně myslel, že se tak obarvila pro roli Black Widow, kterou ji chtěl znovu nabídnout. Scarlett mu ovšem elegantně řekla, že šlo pouze o shodu náhod. (Kubaaa97)

Související novinky

Spectacular Music of Hollywood

Spectacular Music of Hollywood

07.12.2023

Zahajovací koncert třetího ročníku Composers Summit Prague představí světové skladatele filmové hudby na jednom pódiu, kde osobně oddirigují svá nejznámější díla. Mezi významné osobnosti patří… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Olivia Munn u X-Menů

Olivia Munn u X-Menů

15.04.2015

V Iron Manovi 2 se mihly hned dvě herečky, které čeká superhrdinská budoucnost u konkurence. Nejdřív se studiu 20th Century Fox zalíbila Kate Mara, která poslala Tonyho Starka na slyšení do… (více)

Reklama

Reklama