Reklama

Reklama

Ostré jako břitva

(seriál)
  • Austrálie Underbelly
Drama / Krimi / Mysteriózní
Austrálie, (2008–2022), 55 h 56 min (Minutáž: 39–74 min)

Předloha:

Andrew Rule (kniha)

Hrají:

Caroline Craig, Rodger Corser, Peter O'Brien, Ian Bliss, Callan Mulvey, Alex Dimitriades, Kestie Morassi, Vince Colosimo, Emma Moore, Simon Lyndon (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(70)

Australský seriál Ostré jako břitva vypráví málo známý příběh rozmachu organizovaného zločinu v australském Sydney na přelomu dvacátých a třicátých let. Třináctidílný seriál byl natočen podle skutečných událostí. Hospodářská krize a prohibiční zákony přinesly sydneyskému podsvětí zlaté časy. Nejviditelnějším projevem vzestupu zločinnosti v ulicích města byly takzvané razor gangs. Protože nošení zbraní na veřejnosti bylo přísně trestáno, utkávaly se tyto bandy s břitvami v rukou. Levný a všednodenní nástroj mnohdy dokázal způsobit strašlivější zranění než palné zbraně. Sydneyskému podsvětí vládly Tilly Devine a Kate Leigh, které organizovaly prodej kokainu, provozovaly nelegální nálevny a prostituci. Zároveň proti sobě vedly nesmiřitelnou válku všemi prostředky. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Vesman

Vesman (hodnocení, recenze)

a po shlédnutí Land Of The Long Green Cloud mohu prohlásit, že nejlepší jsou série ze 70.let...

Vesman

Vesman (hodnocení, recenze)

po třech sériích mohu s jistotou prohlásit, že se jedná o výjimečnou záležitost...

6thSun

6thSun (hodnocení, recenze)

Luckyboy: Sopránovi nejsou nikdy osobní, vždy to je jenom byznys! :-)

Luckyboy

Luckyboy (hodnocení, recenze)

6thSun: Jo, ze Sopranos to má hledisko zločinců. Ale Sopranos mi připadá v lecčems moc osobní. Underbelly je skoro až dokumentární, přičemž z The Wire jsem ten pocit občas měl taky, i když The Wire byl spíš naturalistický než dokumentární :)

6thSun

6thSun (hodnocení, recenze)

Luckyboy: daleko víc než k The Wire bych to přirovnal k Sopránovým, každopádně děkuju za odpověď, dám na tvoji radu a rozjedu II. sérii :-)

Luckyboy

Luckyboy (hodnocení, recenze)

6thSun: Řekl bych že jo. Každá série je o něčem jiném, společné mají jen Austrálii a podsvětí. Seriál se mi líbil natolik, že jsem překládal některé díly... Jak jsem psal níže, je to podobné snahou o autentičnost seriálu The Wire. Sice se mu Underbelly nevyrovná komplexností a hlavně charaktery, stojí to podle mne ale za to. Záleží ale, jestli Tě zločin a podsvětí celkově zajímá.

6thSun

6thSun (hodnocení, recenze)

Dokoukal jsem první sérii, celkem mě to bavilo, i když ne tolik, abych měl chuť na ty další. Takže se ptám: mohl by mi někdo prozradit, zda-li jsou další série, počínaje druhou, lepší než první a stojí za to je rozjíždět? :-)

TomStrom

TomStrom (hodnocení, recenze)

Skutečně špičkový seriál, první dvě série jsou na 5 hvězdiček, na třetí sérii se chystám tento týden.

Luckyboy

Luckyboy (hodnocení, recenze)

Trochu podobné The Wire, ale je to více zaměřené na stranu zločinu, než na stranu policie. Každopádně se v Austrálii nenudí...

Prod1gy

Prod1gy (hodnocení, recenze)

jedno velke australske prekvapeni :) kdyby nebylo jednoho dilu zcela o howne kde se nic nedelo, akorat jeden pichal s druhym a nekterym hercum nehercum tak dam pet hvezdicek, jinak za 4. BTW proc musi zakonite kazdymu po/zastrelenymu cloveku tect krev z huby i kdyz kulka nezasahne plice?

Uživatel Redi smazal svůj příspěvek.

Reklama

Reklama