Reklama

Reklama

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) je velmi zkušený zloděj a jeho největší mistrovství je v krádeži nejcennějších tajemství. Ovšem není to jen tak obyčejný zloděj. Dom krade myšlenky z lidského podvědomí v době, kdy lidská mysl je nejzranitelnější – když člověk spí. Cobbova nevšední dovednost z něj dělá nejen velmi vyhledávaného experta, ale také ohroženého uprchlíka. Musel obětovat vše, co kdy miloval. Nyní se mu však nabízí šance na vykoupení. Může získat zpět svůj život. Tato poslední zakázka je nejen velmi riskantní, ale zdá se, že i nemožná. Tentokrát nemá za úkol myšlenku ukrást, ale naopak ji zasadit do něčí mysli. Pokud uspěje, bude to dokonalý zločin. (Cinemax)

(více)

Diskuze

JOKERHAHAH

JOKERHAHAH (hodnocení, recenze)

Potřeboval bych vysvětlení, proč si Fisher nepamatuje nikoho v letadle po probuzení? Sice je možné, že všechno zapomnel, ale oni si tohle nemohli dovolit, nevíte jak si to pojistili? Mám pocit, že mu něco dávali na první urovní, ale nejsem si jistej.

Kaka

Kaka (hodnocení, recenze)

Co znamena ze pezenenka ma hodnotu 500 USD ? No asi ze ma hodnotu 500 USD :) necekane

JirKrato

JirKrato (hodnocení, recenze)

Klidně mi to prozraďte :D film uvidím až za cca měsíc znovu dřív ne... :D

H34D

H34D (hodnocení, recenze)

JirKrato: Předpokládám, že to znamenalo, že ta peněženka měla hodnotu 500 USD :)

TheRaven

TheRaven (hodnocení, recenze)

podívej se na film ještě jednou a možná se i svému dotazu zasměješ

JirKrato

JirKrato (hodnocení, recenze)

Zdravím, mám dotaz . Pochopil někdo co ve filmu znamená jak pořád dokola říkali ta peněženka má hodnotu maximálně 500 USD? Díky

Tony.cs

Tony.cs (hodnocení, recenze)

Až za dva týdny. Teď do výplaty budu pouze přežívat, ale potom si to nenechám ujít.

Tony.cs

Tony.cs (hodnocení, recenze)

Pěkná diskuse. Nakonec jen druhé Dark City ...tudíž lehce nadprůměrný thriller ?!

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

TheRaven: Když nějací blbci můžou hodnotit film, aniž by věděli o čem je, proč bych já nemohl rozebírat detaily? :P
Já to narozdíl od některých chci pochopit. Jen v málo filmech je myšlenka. A pokud už si někdo dal práaci ve vytvoření hádanky, tak ji chci rozluštit, obzvláště, když pro mě je to nejlepší film za posledních 5, 6 let... :)

pepo: Ano, to už se tu probíralo. Ta baba ten film asi neviděla. Nebo spíš v půlce usnula a na konci se probrala a protože potřebovala článek tak něco načmárala pět minut před uzávěrkou :)

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

xxmartinxx: Já sem tu například také napsal, že otevřený není, ale i přesto nemáš pravdu...
Káča se přestane točit, k tomu máš vodítka v celém filmu. Přesto je konec "useknutý" z důvodu, aby si člověk položil otázku: Opravdu jsme to pochopili dobře?
 Kdo si myslí, že to pochopil, tak nepochopil.Inception má mnoho variant jak si jej lze vyložit. Teď jse o to která varianta je ta správná, a to ví jen Nolan, pokud to tedy ví...
Protože i přesto, že káča spadne neznamená to automaticky, že je Cobb v realitě, ostatně tomu nasvědčuje i zvolený konec, kde je přesně ta samá sitace jako v Cobbových vzpomínkách a touhách...
Takže káča se zastaví, ale v realitě není. To je pro mě stoprocentní fakt...
Ovšem teď jde o to, kde byla realita a kde ne. Byl sen všechno? Pak čí. Mal? Saita? Cobba?
Pokud byla realita úroveň, ve které je Saito "najmul", pak kde se Cobb ztratil a ve které rovině uvíznul? Opět se můžem ptát. Zůstal v Pustině? Zůstal někde ve třetí rovině kde si vybásnil happyend? Zůstal v "realitě", kterou si vytvořil? Tahá ho někdo za fusekli a vytvořil mu takový konec?

Většina z těchto teorií je reálná, žádný důkaz který by to vyvrátil sem zatím nenašel, proto na to jdu znova a přesvědčím se o důležitosti totemu, který je podle mne jen Cobbův symbol, jak si udržet pocit reality bez Mal.

Rozhodně je tento film geniální v tom, že pokud má řešení, musíme ho najít...

BTW: Já si po odchodu z kina také myslel, že to skončilo happyendem, že to byl jen plynoucí děj a rádoby useknutý konec jen značil zbytečnou otázku, aby to nevypadalo jako klišé...
Ale pak sem se zamyslel, a tak to rozhodně není. Film má mnohem hlubší význam...

xxmartinxx

xxmartinxx (hodnocení, recenze)

nightm4re : Přesně tak. A nejvíc mě dostal ten rádoby otevřený konec. Pokud se nad ním člověk zamyslí, tak totiž vůbec není otevřený...

Geniální to prostě není. Jen hodně dobrý.

Arachneuss

Arachneuss (hodnocení, recenze)

nigtm4are: Ty to ještě nevíš? Všichni, co nedali pět a nenapsali že je to geniální dílo, tak film správně nepochopili! (Ve všech níže zmíněných bodech máš pravdu, mimochodem)

Kimble

Kimble (hodnocení, recenze)

Jenom takovou ochutnávku teda: Motivace postav jsou naprosto mimo mísu (krom DiCapria a číňánka), nesoudržný obraz světa, obyčejné dialogy, dovysvětlování detailů aby to pochopil i největší tupec, chybějící zvraty, předvídatelnost ( zvlášť v závěru), myšlenkově nijak originální, herci nemají co hrát tudíž nevyužitý potenciál atd. atd. ...to že se film odehrává v několika rovinách neznamená že je geniální ba ani originální (neboť čerpá z literatury, ve filmu to časté není) Jinak genialita se může jenom dokazovat.

javak810i

javak810i (hodnocení, recenze)

Nehulím ani nechlastám :) Dík za optání. Ale pokud si tu jen jako vyvračeč našich tvrzení, které ti mají dokázat, že jde o geniální film, tak to jse omlouvám. Já jsem myslel, že máš svůj názor, proč ten film není tak geniální, jako si myslíme my, a že tenhle tvůj názor je asi stejně "objektivní", jako ten náš. Co třeba zkusit dokázat nám, že ten film zase není tak dobrý?

Kimble

Kimble (hodnocení, recenze)

Proč moje?:D Ty si snad hulil ne?:D Vy máte dokázat genialitu díla a ne já:D Jak mám vyvracet něco co není?:D

Kimble

Kimble (hodnocení, recenze)

Pokud neumíte vyslovit KONKRÉTNÍ teoretický znak filmu, který je geniální, je vaše plkání o genialitě filmu pseudointelektuální:)

javak810i

javak810i (hodnocení, recenze)

Protože je to tak geniální, že není v našich silách, abychom napsali všechny unikáty, skvělé nápady, promyšlenosti, záhady, subpříběhy a sny, který tenhle film obsahuje. Na to nestačíme my a je jedním shlédnutím už vůbec ne ;).

Kimble

Kimble (hodnocení, recenze)

xxmartinxx: Pleteš si názor a poučování JOKERHAHAH: Pobavil sem tě? Tak proč sakra neřekneš ty geniální znaky a myšlenky Počátku? (teď nemyslim že napíšeš: má to geniální děj, geniální mnohovrstevnatost, geniální akce atd., to nejsou konkrétní znaky) Proč vždycky řekneš, že tě někdo pobavil nebo, že nemá cenu se o tom bavit? Protože to nevíš a jenom si myslíš, že to je geniální aneb čemu nerozumíš nebo nechápeš to se ti zdá geniální:D

JOKERHAHAH

JOKERHAHAH (hodnocení, recenze)

javak810i: S těmi emocemi stoprocentně souhlasím, už jsem to tu párkrát napsal nightm4re: Kdy zas napíšeš, že jsem šašek? :D

javak810i

javak810i (hodnocení, recenze)

Tak emoce tam byly a ne ze ne, jen je tam mozna nekdo nevidi, protoze byly naprosto prirozene a procitene, proste nebyly nucene a proto nebyly tolik videt. Kazdopadne kazdy film bude mit sve odpurce a fandy, zazil jsem to u Avatara (nekteri vedi) a zaziju to i tady.

JOKERHAHAH

JOKERHAHAH (hodnocení, recenze)

xxmartinxx : kdyby jsi viděl, co jsem o Inception napsal na Facebooku, to chválení s mírou rozhodně není.

xxmartinxx

xxmartinxx (hodnocení, recenze)

JOKERHAHAH : Já jen reaguju na "my si tu chceme povídat, ty si jdi s jiným názorem na pískoviště". Musíš uznat, že to nezní moc košer." Jinak proti chválení Inception (s mírou) nic nemám... ;-D

 (hodnocení, recenze)

je zajimave ze i samotny Nolan mluvi o tom ze role coba ma silny emocni pribeh .

Související novinky

Nolan nevyloučil možnost natočení Star Wars

Nolan nevyloučil možnost natočení Star Wars

19.07.2023

Režisér Christopher Nolan si za ty roky v Hollywoodu vypěstoval pověst tvůrce, který má pevnou vizi, přesně ví, čeho a jak dosáhnout, a málokdy se co se kvality týče splete. Navíc se mu několik let… (více)

Cillian Murphy potvrzen jako hvězda nové nolanovky

Cillian Murphy potvrzen jako hvězda nové nolanovky

08.10.2021

Přibližně před měsícem jste se zde mohli dočíst, že režisér Christopher Nolan (Dunkerk, Tenet) po neshodách se svým domovským studiem Warner Bros. nakonec přesídlil ke konkurenčnímu Universalu, u… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Tenet znovu odložen

Tenet znovu odložen

26.06.2020

Studio Warner Bros. opět odložilo nadcházející snímek Christophera Nolana Tenet. Tentokrát se z původního 31. července (kam byl film přeložen ze 14. července) odkládá na 12. srpna, tedy znovu o dva… (více)

Reklama

Reklama