Reklama

Reklama

Přešlapy

(seriál)
Česko, (2009–2010), 32 h 33 min (Minutáž: 48–53 min)

Hrají:

Filip Blažek, Zuzana Norisová, David Novotný, Jitka Schneiderová, David Matásek, Soňa Norisová, Miroslav Šimůnek, Daniel Svoboda, Betka Stanková (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Nový třináctidílný seriál Televize Prima, který sleduje životní kotrmelce tří párů ve věku okolo 30 let. Jsou vzájemně propojeni láskou a přátelstvím. Adam a Radka se teprve poznali a jejich vztah začíná. Petr a Jana mají po svatbě a snaží se o první dítě. David s Karolínou už dítě mají a uvažují o dalším. Jsou to vaši sousedé nebo kolegové z práce – mají zaměstnání, koníčky, chodí se bavit i sportovat. Seriál je o tom, co všichni prožíváme. O tom, co řešíme, nebo o tom co budeme dělat, až dorazíme domů. Může to být rozhodování mezi mateřstvím a kariérou, můžete mít pocit, že vám manžel doma nepomáhá, řešit partnerské neshody, sexuální problémy, rodinné finance, žárlivost, nevěru. Že byste šli raději na pivo než hlídat… Nebo naopak, že byste raději hlídali, ale nemáte koho. Stejně jako v životě se i v seriálu vážnější soukromé tragédie dají přežít jen díky humoru. Důležité je, že ty nejhorší rány osudu berou naši hrdinové s nadhledem, takže pak máte i vy pocit, že je všechno o něco jednodušší. Život po třicítce přece občas každému připomíná komedii plnou omylů. (TV Prima)

(více)

Recenze (173)

Yardie 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že já jsem celkem spokojen. Alespoň co se týká české seriálové tvorby a vůbec české tvorby z poslední doby všeobecně. Seriál "6 v tom" znám, sledoval jsem ho pravidelně a rád. Samozřejmeˇčeská "verze" se tomu nevyrovná, ale jak je výše - na české poměry výborné. Sem tma se fakt velice zasměju, celkově to rychle ubíhá a je to takové svěží a uvolňující. Některé zápletky, či rozhovory jsou podivné, ale zase to vynahrazuje skvělý Matásek, který je fakt pekelný. Ani ostatní herci mají své velice dobré chvilky, ale MAtásek - to je fakt skvost. Rád se na to ve středu vždycky juknu, mě se to prostě zamlouvá. Žáden zázrak, ale tak zlé to také není. Howgh! ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Víte co vám řeknu? Mně se tenhle seriál zkrátka líbí (a to ani nejsem v požadovaném věku okolo třiceti let). Možná je to tím, že neznám originální britskou verzi "Šest v tom", možná, ale řešit to fakt nehodlám. Pro mne je důležité, že v záplavě všech těch českých novodobých seriálů (namátkou Ordinace, VKV, RP, Cesty domů, Ulice,...) se na ně Přešlapy dívají z výšky několika pater a mají něco, co těm ostatním chybí - jakýsi pokus o realitu, absence oblíbené berličky "každý s každým a hlavně několikrát", divát si může říct: "jo, to se mi taky stalo" a také osobitý styl, při kterém začnete sympatizovat s hlavními postavami (které naoplátku nejsou trapné). Třeba budu vybočovat z řady, ale já se každý týden na pondělí večer (kdy Přešlapy teď v říjnu 2010 dávají) těším. Můžu se totiž podívat na nový díl seriálu, který alespoň za něco stojí a nepřipadám si u něj jak totální blbec (nebo jak u telenovely, nehodící se škrtněte). ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Normálně bych dal 3*, protože Přešlapy nejsou víc než průměrné. Ale po přečtení si všech těch nasraných kritik (viz. např. Tosim), mám potřebu zareagovat. Nevím jak ostatní, ale já hodnotím film, seriál, divadlo...podle více kritérií, než originalitu námětu. Podotýkám, že mám tu výhodu, že Šest v tom neznám, takže nemám tendence srovnávat s originálem. A nemám potřebu srovnávat Přešlapy ani s Ordinací v růžové zahradě, či VKV. Vždyť to je úplně jiný žánr, který má s Přešlapy společný pouze to, že je to seriál. Přešlapy disponují sympatickými postavami a často vtipnými dialogy, takže mě a lidi v mém okolí baví. A to je luxus, který si u českého seriálu moc často neužiju. Výkřiky o vykrádání zahraničních seriálů považuji za hloupé, protože originální nebyl z 80% ani sám Shakespeare. A pokud by i byl, tak by asi byla škoda, kdyby se hrál jen v jednom divadle se stejnými herci, aby nedošlo k vykrádánií originálu. Že do toho Prima nevložila nic nového, svého a obšlehla to se vším všudy? No a proč by něco měnila, když je originál tak super, jak píší rozezlení fanoušci? Pro mě je to vcelku jednoduché hodnocení. Herci jsou dobří, někteří jako je Matásek a Novotný, jsou dokonce výborní. Scénář je průměrný, až špatný. Vtípky většinou fungují na cílovou skupinu třicátníků, ale nepochybuji že i brzotřicátníky pobaví pohled na problémy, které je teprve čekají. Přešlapy jsou v pohodě. PS: Nejsem zaměstnancem TV Prima ()

dainio 

všechny recenze uživatele

Absolutně nerozumím tomu nízkému hodnocení ! Vždyť tohle je někde úplně jinde než VKV, Ordinace a spol. Lidi co dávaj odpad nebo jednu hvězdu jsou snad smyslu zbavení protože jinak si nedovedu vysvětlit to neskutečně slabé hodnocení....jasně, není to mistrovské dílo ale je to přeci to, co to je...příjemná hořko-komediální sonda do vztahové problematiky dnešní doby a dnešních problémů. Po pilotním díle nemůžu jinak než vysolit 4 hvězdy.... ()

Paznechta odpad!

všechny recenze uživatele

No, když jsem viděla první díl Přešlapů, tak jsem byla vcelku mile překvapena. Žádná sláva, ale dalo se na to koukat bez nutkání útěku z místnosti jako při Ordinace a podobných příbězích života. Ale! Včera jsem bohužel přepnula na TV Prima v moment, kdy běžel nevím kolikátý díl další série a musím říct, že už dlouho mě nic tak neparalyzovalo jako tento HNUS. Stupidní a předvídatelné zápletky, urážlivě laciné dialogy - vlastně se jednalo jen o výměnu těch nejohranějších frází, které když náhodou někdy sami řeknete, tak se sami sobě zasmějete, že jste trapní. Zoufalost díla ve mě vyvolala myšlenku, zdali se nejedná o nějakou parodii, ale podle všeho tohle někdo myslel vážně. Jak bych řekla našemu psu, když chce olíznout exkrement: "Prcku, ffffuj je to!!!!!!!!!!!!" -100% ()

Galerie (126)

Zajímavosti (5)

  • Po 29 letech se ve filmu objevila dětská hvězda Michal Dymek, známý z filmu Páni kluci (1975). (M.B)
  • V Přešlapech se setkají Soňa a Zuzana Norisovy, které si spolu zahrají teprve podruhé. Nebudou hrát sestry, ale kamarádky. (Bart)
  • Herečka Stanislava Bartošová se před kamerou objevila po 16leté pauze. (M.B)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno