Reklama

Reklama

Luke vezme na plavbu na krásný ostrov staré přátele: Matta, jeho přítelkyni Suzie a Mattovu sestru Kate, bývalou přítelkyni Lukeho. Poslední člen posádky je Warren. Vládne naprostá idylka. Vztah mezi Lukem a Kate opět ožívá. Požádá ji, aby na chvilku podržela kormidlo, a jde do podpalubí. Vtom však obrovský náraz převrátí loď dnem vzhůru. Po delší panice se všichni vynoří na hladinu a vylezou na trup. Přemýšlejí, co budou dělat. Luke navrhne, aby doplavali na ostrov vzdálený několik kilometrů. Obléknou se do neoprenů, jediný Warren se rozhodne zůstat. Bojí se plavat tak daleko, a hlavně v těchto vodách, kde je dost žraloků. Kate se nakonec rozhodne také zůstat. Luke je zklamaný, ale respektuje její přání. Když však Kate vidí, jak se Luke, Matt a Suzie vzdalují, rozhodne se je následovat a plave za nimi. Suzie je velmi vystrašená, ale Matt ji uklidňuje, že to zvládnou. Mezitím osamocený Warern zpozoruje žraloka… (TV Prima)

(více)

Recenze (349)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Snad jedinej žraločí film, kde se žralok chová jako žralok, má normální velikost, neni zmutovanej nějakym virem, kterej mu dává telepatický schopnosti a neni zkříženej s krokodýlem. Naopak napadení se chovaj jako napadení, nesnažej se žralokovi strčit do huby kabel pod napětím, v celym širym moři nenajdou ani nohu od židle, kterou by mu mohli vrazit do oka a vůbec panikařej jako normální lidi. Celkem slušná práce. 60% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době konečně obstojný žraločí thriller. Čtveřice kamarádů se před potopení lodi rozhodnou doplavat na 12 mil vzdálený ostrov. Samozřejmě nebudou sami, o nevítanou společnost se jim postará zatraceně hladový mořský dravec, a delfín to rozhodně neni! Alespoň malou šanci na přežití jim poskytne pár atolových útesů, kterých je po cestě bohužel minimum... Režisér Traucki nám po Krvavé laguně naservíroval podobnou zápletku, jen lagunu, stromy a krodokýla vyměnil za moře, útesy a žraloka. Nevim, jestli je přísloví "opakování matka moudrosti" zcela na místě, každopádně jsem měl po celou dobu dost sevřenou prdel. Žralok vypadal fakt dobře, ještě aby ne, když byl v drtivém počtu záběrů použito živé zvíře. Jedinou výtku bych směroval na občasnou tupost hlavních postav, ale za tu zábavu a napětí budiž odpuštěno. ()

Reklama

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Velmi napínavé a reálné. Pro mne nejlepší film o boji člověka o přežití před žralokem. Film nabízí až dechberoucí reálné záběry žraloka oťukávajícího si svou oběť. Scény, kdy se hrdina dívá pod hladinu a hledá tak možné nebezpečí a přítomnost Bílého jsou mrazivě autentické. Nejlepší scéna kdy žralok vyskočí nad hladinu ihned vedle 4 osob je nezapomenutelná. Filmu chybí jen větší dávka tempa, ale jde asi o záměr celou plavbu nešťastníků natáhnout a tím ukázat stísněnost celé situace. Také některé nesmysly, např. když hlavní hrdina podle všech zná moře nejvíce a přitom neví, že ryby vyskakující nad hladinu jsou znamením o blízkosti predátora. Všichni plavou k pokousanému, když je kolem něj sposta krve aj. Celkově hodnotím třemi hvězdami, protože jak říkám, lepší film tohoto ražení jsem asi neviděl, ale na čtyři to už nestačí. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Parádička, toto som si naplno užil. Síce sa krvi nedočkáme, ale je to napinák ako má byť. Najviac sa mi páčili zábery pod vodou, keď žralok okolo nich krúžil, a krúžil, a krúžil... a chňap! (Dalo sa niekedy aj zľaknúť). Námetom podobné ako Open Water, ale toto sa mi páčilo viac, pretože žraloka ukazovali oveľa častejšie (nie až na konci) a nebolo to točené takým dokumentárnym štýlom s roztrasenou kamerou. Naopak, celkové prostredie a kamera boli prekrásne. Okrem toho v Open Water nemali hlavní hrdinovia veľkú nádej na záchranu, tu však áno, a o to to bolo lepšie. Film však vyniká predovšetkým atmosférou, a aj napriek poriadne predvídateľnému záveru je napínavý až do poslednej minúty. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Útes smrti se mi hodně dlouho ohříval na disku, ale nějak jsem se nemohl donutit si jej pustit. Mám rád horory se žraločí tématikou, ale přednost dostávali jiné kousky a jak se ukázalo byla to docela chyba. Filmy „podle skutečné události“ beru dost s rezervou, ale tady bych tomu možná i věřil. Zatímco hodně lidí velebí režiséra za jeho minulý kousek, tak mě Andrew Traucki se svým Black Water zrovna moc neokouzlil. Proto jsem očekával stejné chyby i zde, ale naštěstí to zas až taková přehlídka nelogických situací nebyla. Takže jsem si otevřel lahváče a pořádně se kochal děním na monitoru. V první řadě bych chtěl pochválit nádherné prostředí (moře a potápění miluju), takže u mě jasně vedli záběry pod vodou. Ovšem musím tvůrce pochválit i za solidní atmosféru, stupňující se napětí a slušné herecké výkony. Tady je jasný důkaz toho, že i za pět dní se dá natočit dobrý film s minimem herců a ani se u něj divák moc nenudí. Hlavně se mi líbilo, že to tvůrci nepojali jen jako další krvavou lázeň, ale především se soustředili na psychologickou stránku filmu a přiznám se, že i já občas cítil lehké mrazení na zádech. I díky tomu si tento film zařadím mezi TOP 4 filmy se žraloky, které jsem prozatím viděl. Docela se dokážu vcítit do jejich pocitů beznaděje, když kolem vás krouží žralok. Jednou jsem to při potápění zažil a i když nás ujišťoval instruktor, že tam lidožraví žraloci nejsou, stejně sem byl pěkně připosraný. Takže dokážu pochopit i některé „nelogické blikance“ – rozhodnutí postav. 65% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Snímek byl natočen během pěti týdnů. (Stanislaus)
  • Jeden podmořský záběr se ve filmu třikrát opakuje, a pokaždé je to v jiném místě nebo čase. Jedná se o záběr z potápění u ostrova, tam je hned dvakrát nesmyslně za sebou a tento záběr je i v 62. minutě. Jedná se o pohled ve vodě, kdy přes korálový útes přeplouvají ryby a mizí někde za kamerou. (Terva)
  • Damian Walshe-Howling, představitel Luka, během třetího dne natáčení šlápnul na tzv. "kamennou rybu" (rod Synanceia, česky odranec), jejíž jed může být smrtelný i pro člověka. (Stanislaus)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno