Reklama

Reklama

Caprica

(seriál)
Kanada / USA, (2009–2010), 13 h 57 min (Minutáž: 43–92 min)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Eric Stoltz, Esai Morales, Paula Malcomson, Alessandra Torresani, Magda Apanowicz, Brian Markinson, Genevieve Buechner, Polly Walker, Panou, Scott Porter (více)
(další profese)

Epizody(18)

Děj se točí kolem rodiny Graystonových a Adamsových, kteří žijí na mírumilovné planetě zvané Caprica. Brzy dojde k průlomu ve vědeckém vývoji a světlo světa spatří první robot s umělou inteligencí - Cylon. Nikdo nemá ani tušení, že by vše mohlo vyústit v nepředvídatelné následky, které mohou ohrozit celé lidstvo. Caprica je spin-offem seriálu Battlestar Galactica a představuje nám dění před 58 lety, než nastal "Pád dvanácti kolonií". (Fallen_One)

(více)

Recenze uživatele bidja k tomuto seriálu (2)

Caprica (2009) 

Oproti nadějnému pilotu, překombinované a moc tlačené k robotizaci (po třetím dílu). po deváté episodě přidávám hvězdici. Začíná to být hodně zvláštní. To propojení filozofie robotismu, náboženství, terorismu, lidských problémů, byznysu, mafie, herního světa avatarů atd. Ani nedokáži domyslet kterými všemi zákoutími nás to ještě provede. Škoda jen, že výkony, herců, režiséra, animátorů, scénáristů, nejsou více vyrovnané. a pak v té deváté epizodě úžasně volená hudba. Další pokračování má bohužel sestupnou tendenci. ()

Pilot (2009) (E01) 

Šel jsem do toho díky kladnému hodnocení. BSG jsem nikdy nesledoval, viděl jsem pár náhodných ukázek, v podstatě ani pořádně nevím o co tam jde, prostě tyto seriály nemusím. Ale doufal jsem, že mi to pomůže najít klíč k BSG. Na pilotu mě uchvátila línie virtuálního světa, duchovenstva, vztahu dítě-rodič, myslím, že toto společně s interiéry je vydařené. Naopak jakmile se začne točit k technologii Cylonům atd. strácí to pro mě kouzlo. uvidíme kam se to posune, ale kdyby to stálo za prd tak alespoň vím jak to bylo před BSG a dělat chytrýho. ()

Související novinky

Reboot Battlestar Galacticy má scenáristu

Reboot Battlestar Galacticy má scenáristu

11.04.2014

Seriálová válka lidí a Cylonů začala už v Battlestar Galactice z roku 1978, její nejpamátnější okamžiky však přišly až po roce 2003. Stejnojmenná televizní minisérie totiž nastartovala temnou… (více)

Reklama

Reklama