Reklama

Reklama

Již mnoho desetiletí panuje ve vesnici Daggerhorn nelehké příměří s tamním vlkodlakem, kterému při každém úplňku místní lidé nabízejí zvířecí oběť. Obě strany dohodu dodržují, ale přesto ve vesnici panuje všudypřítomný strach. Dcera místního dřevorubce Valerie je zamilovaná do samotáře Petera, avšak její rodiče dohodli sňatek se zámožným Henrym. Milenci nechtějí ztratit jeden druhého, proto se rozhodnou pro útěk. Když se to chystají udělat, dojde k útoku vlkodlaka. Obětí je Valeriina starší sestra. Vesničané touží po pomstě, a tak povolají známého lovce vlkodlaků Solomona. Od něj se dozvídají, že nebezpečné zvíře žije celou dobu mezi nimi a může to být kdokoliv. Pátrání po jeho lidské identitě vrhá temný stín podezření na několik Valeriiných blízkých. Ona postupně zjišťuje, že má s nestvůrou zvláštní spojení, které je táhne k sobě. Vlkodlak k ní promlouvá a Valerie se mu musí vzdát, nebo každý, koho miluje, bude zabit. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (671)

Ainy 

všechny recenze uživatele

U filmů, kdy se děj odehrává v zapadlé, chudé vesnici někde uprostřed tajemného hvozdu, člověk očekává, že i vzhled filmových postav bude tomuto přizpůsoben. Chápu, že se my ženy chceme líbit a obzvlášť, když je na blízku Gary Oldman, ale přece jen ... Dokonale nalíčené oči, řasy, make up, to sem prostě nepatří. Rovněž nagelované vlasy milence krásné Valérie. Jindřich byl s tou vizáží tak na hraně, na rozdíl od Petra nevypadal, že by vypadl z reklamy na Head and schoulders. Příběh se mi zdál vcelku temný a přiměřeně napínavý. Zajímavá vize Červené Karkulky, jenž je úplně odlišná od známé klasiky, které se dotkne jen co by vánek větérku. Můj oblíbenec Gary, byl jako mírně záporná postava k nakousnutí, čehož si ve filmu všimli i jiní a já se jim ani nedivím. Hlavně díky němu měla i tato mysteriózní pohádka své kouzlo. Pardon, chtěla jsem říct "mysteriózní horror". ()

tron 

všechny recenze uživatele

Červená čiapočka ako film? Dočerta, to ma zaujíma! Bohužiaľ, filmové spracovanie mojim očakávaniam neodpovedá. Chvíľu sa to ešte dá. Len čo príjemne štylizovaná výprava (malebná dedina uprostred zasnežených hôr so spomalene padajúcimi vločkami) začne nudiť, príde Gary Oldman a príjemne hrôzostrašný pocit ohrozenia z tajomnej príšery, záhadne 20 rokov žijúcej v okolitých lesoch. I táto atmosféra sa ale už čoskoro vyparí a na jej miesto prichádza záverečná hodina, plná tupých dialógov, banálnych zvratov a otravne spracovanej nevierohodnej romantickej línie, v ktorej mladí a nepoškvrnení hovoria veci ako „nie som pre teba dobrý, láska“ a ona „na tom mi nezáleží“. A vrcholí to hlbokým bozkom na dobrú noc. Viem, že hodnotenie 20% môže vyzerať prehnane prísne, ale ten film je proste tak strašne nudne napísaný a zahraný (Oldman je zďaleka najlepší a aj on je totálne nezaujímavý), že som ho dopozeral fakt len z posledných síl. ()

Reklama

LihO 

všechny recenze uživatele

Ak čakáte rozprávku bratov Grimmovcov o červenej Karkulke, tak vás sklamem, uvidíte mix filmov The Village a Underworld :D. Zmierený s tým, že jediná spoločná vec s touto rozprávkou bude názov, som to pozeral už od začiatku a musím povedať, že som to celé zožral aj s navijakom. Scenár bol až na pár psycho úletov celkom prijateľný, celková atmosféra filmu napínavá, soundtrack na úrovni. Tiež sa mi páčil aj strih, "krajinkové" zábery a efekty, ktoré prekvapivo pôsobili celkom prirodzene. Čakal som, že to bude ďaleko horšie, ale kľudne by som si to pozrel znova. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Strašná šulovina, sterilní variace na nám známej kult, opět nepřirozený prostředí s napomádovanejma a vymydlenejma lidma, kde se nějakou náhodou zjevil Gary Oldman, a je opravdu lepší dělat, že ho člověk ani nevidí. Pro jeho šášulovský sáčko to platí dvojnásob. Koho v týhle době vůbec ještě může zajímat vlkodlak, nebo mu snad nahánět strach (krom Twilight-fans), netuším. Jedinej film, kde pro mě fungovalo spojení historickýho prostředí a moderní hudby, byl Příběh rytíře. U Karkulky a jejich "zábavy" by se jeden potrhal smíchy. Až na Seyfried jsou všichni herci otřesně nesympatický, obzvlášť hlavní "love interest" = nagelovanej model s rozhalenkou a nadřazeným úsměvem. Nechápu, že jsem vydržela až do hořkého konce a bohužel musím říct, že snad i to (první) Twilight bylo lepší, než takhle dementní splácanina. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Po premiéře se z berlínské hrobky bratří Grimmů linuly podivné, šustivé zvuky. To si Jacob s Wilhelmem ošoupávali vystýlku rakví hysterickým obracením. Ani se jim, chudákům, nedivím. Mně udělat nějaká americká kráva z mého životního díla silikonovou MTV frašku pro nezletilé homosexuály, nenaleznu klid, dokud ji neumlátím svou ztrouchnivělou stehenní kostí. Ale popořadě. Karkulka je odpudivá blondýna, kterou by ani vlk nežral. Ale srát na vlka, ten není podstatný! Karkulka je totiž rozpolcena mezi dvěma slizkými Patyzóny. Jeden má obličejovou obrnu, druhý downa. Jako na potvoru ji hormonální bouře zastihne uprostřed krvavého týdne. A tak na vesnické diskotéce jen experimentuje lehkým pettingem s gayem 1. Prevence je důležitá, a tak si ten "fešák" pro jistotu přetáhne přes hlavu kondom. Aha, tak prý ne! Kondom prý neměl, rebel! On tak vypadá od přirození. Gay 2 je při tom nachytá a je z toho smutný. Tedy alespoň myslím, že to byl smutek v tom jeho retardovaném, konstantním obličeji. Ale je taky možné, že byl smutný už od začátku. A tak se všichni tři zmítají. Bloumají po vesnici a trousí tklivé, romantické dialogy, až se z toho Karkulce začne zahřívat pekáč. Na buchty. Pro babičku, samozřejmě. Z toho pečení se holka zapařila a konečně chytla toho vlka. Proto má tak vykulené oči. No zkuste běhat po lese s opruzeným konečníkem a tvářit se přirozeně! Jo, a taky v tom hrál Gary Oldman!!! Asi v Azkabanu strádal a došly mu prachy. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (15)

  • Podle traileru se tento příběh odehrává ve 14. století. V samotném filmu se však datum neobjeví. (PVi)
  • Film produkuje i Leonardo DiCaprio, a to kvůli účasti Lucase Haase, Dicapriova nejlepšího přítele, který si ve filmu zahrál jednu z hlavních rolí. (Lauri)

Související novinky

Twilightovitá Saoirse Ronan?

Twilightovitá Saoirse Ronan?

05.05.2011

Twilight sága spěje k závěru a je načase něčím navázat. Pokusy typu Červená Karkulka a Beastly pohořely, možná ale pomůže jméno samotné „matky“ Stmívání Stephenie Meyerové. I její román The Host je… (více)

Reklama

Reklama