Reklama

Reklama

Čas na dobrodružství

(seriál)
  • USA Adventure Time with Finn and Jake (více)
Trailer
USA, (2010–2018), 55 h 39 min (Minutáž: 11–44 min)

Tvůrci:

Pendleton Ward

Kamera:

Helder Sun

Hrají:

Jeremy Shada, John DiMaggio, Tom Kenny, Hynden Walch, Niki Yang, Dee Bradley Baker, Pendleton Ward, Maria Bamford, Steve Little, Olivia Olson, Kent Osborne (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(279)

Obsahy(1)

Seriál Čas na dobrodružství animátora Pendletona Warda vznikl na základě krátkého filmu vytvořeného pro televizní program Random! Cartoons televize Nicktoons Network (filmová studia Frederator), fungující jako inkubátor pro animovanou tvorbu. Samotný Ward nazval styl seriálu „černou komedií“ s „krásnými“ okamžiky jako ve filmu Můj soused Totoro japonského režiséra Hajaa Mijazakiho okořeněnými špetkou zvráceného humoru ve stylu komediálních seriálů jako jsou Simpsonovi nebo Pee-Wee's Playhouse (Pee-weeho domeček). Děj seriálu se odehrává v post-apokalyptickém světě, který Ward popisuje jako „zvenku sladký bonbónek, uvnitř temnota.“ (Anifilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

What time is it??? It's Adventure Time!!! To nejde jinak... Už jen kvůli těm písním a celkově všemu ostatnímu... Adventure time! Come on grab your friends, we'll go to very distant la-ands, Jake the dog and Fin the human, fun that never ends, Adventure Time! MEGA 95% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Your mind is the scene of the adventure: http://youtu.be/5awc2j65UWU ____ více k seriálu a celé tvorbě Cartoon Networku v článku pro A2 _____ PS po poslední epizodě: Milník moderní popkultury, který redefinoval nejen oblast televizní animované tvorby, loni skončil velkolepým finále. Závěrečný vír emocí a obrazotvornosti ale také připomněl, že v základu všeho se nejednalo o pouhý fantasmagorický úlet, za nějž řada lidí seriál mylně považuje, ale prostě vyprávění o klukovi, který chce být hrdinou. Jenže zdejší svět cukrových království, kouzelných psů, mystických mágů vypovězených z Marsu a postav jejichž tragédie spočívá v tom, že zapomněly na svou minulost, nebo naopak že si ji pamatují, je ale ve výsledku stejně komplexní a mnohoznačný jako naše realita. A právě cesta kluka Finna napříč takřka třístovkou dílů za pochopením toho, že hrdinové nemají podobu reků z brakové fantasy, ale naopak dokáží řešit konflikty ve svém i cizím nitru, byť je to setsakra těžké, pomohla několika generacím, které spolu s ním dospívaly, se zorientovat v jejich vlastních komplikovaných světech. ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Ano je to tak, ten kdo tohle vymyslel musel být geniální blázen s fantazií co nezná hranic. Co se vizuální stránky týká, je to něco neskutečně ujetého, šíleného a bláznivého a naprosto chápu, proč tady ostatní tak často zmiňují různé omamné látky a přirovnávají tento seriál k veselé halucinaci... Když se podívám na postavy, šílenější sbírku charakterů bych hledal asi těžko a to jsem toho viděl opravdu docela dost... Když vezmu hudební stránku věci, tak už třeba jen ten opening složený asi ze čtyř veršů je na jednu stranu zvláštní, ale když ho slyšíte potřetí, už ho z hlavy nedostanete... No a i kdyby to bylo jenom tohle, tak by to pro hodnocení díla jako něco zajímavého a unikátního naprosto stačilo, jenže... V momentě kdy se do toho člověk ponoří a vidí všechny ty drobné náznaky, zjistí, že tady je něco víc... Prakticky od dílu, kdy se objevily jisté kazety a začala se postupně rozkrývat minulost celého světa a jednotlivých charakterů, dostává tahle veselá zábavná show úplně nový rozměr a citace autora:„Zvenku sladký bonbónek, uvnitř temnota." začíná nabývat reálných kontur. Tajemno a občas i jistá pachuť se objevuje ve veselém království sladkostí a dodává téhle bláznivé jízdě hloubku, jakou bychom u něčeho, co má být určeno pro děti opravdu nečekali... Dalším pozitivem je i fakt, že se některé hlavní postavy pomalu, ale jistě vyvíjí (stárnou) a tím napomáhají dalšímu vývoji děje příběhu, který se ale sám o sobě také pomalu vyvíjí a rozkrývá odpovědi na některé otázky, ale zároveň přináší strašnou spoustu dalších a tím udržuje diváka neustále v pozoru a rozvíjí jeho zájem dál se tímhle světem a vším tím šíleným a tajemným dále zabývat... Když jsem to viděl poprvé, nechápal jsem a první náhled do říše Ooo byl jedním z těch rozpačitějších, ale velice rychle se mi to dostalo pod kůži a momentálně jsem asi ve stádiu závislosti. Jsem zvědavý co to se mnou provede a zda to na mě nechá nějaké negativní následky, ale za sebe to spíš vidím jako dokonalou potravu pro mou představivost, takže "What time is it? It's adventure time." 10/10 ()

Kapikova 

všechny recenze uživatele

To není seriál, to je umělecké dílo! Ale co to není určitě, je seriál pro děti. Ale čím dál se na to koukám, tím víc jsem z toho nadšená. Ten seriál není pouze dětský převyprávěný svět, je to neuvěřitelné retro spektrum fantazie, barev, světů a nápadů. Je to Švankmajerova Alenka, v kombinaci s fantazií Salvadora Dalího. Má to záhadnost a nevysvětlitelnost fenoménu světa za zrcadlem. Nebo tajemnost japonských animovaných filmů. Psychodelické mistrovské dílo. Plus podle mně úžasná kresba, animace, dabing a humor. Kdybych mohla, dám tomu 6 hvězdiček, protože tohle je o MNOHEM víc, než se na první pohled zdá. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Sice se pořád nemůžu srovnat se vzhledem "Finna the Humana", ale faktem je, že takovýhle úlet ze světa fantasy v mém zodpovědném profesně-rodičovském světě chyběl jako praseti drbání:) Mnohem barevnější a živější Charlie The Unicorn, na mnohem víc pokračování:) Čímž budiž zároveň řečeno, že to opravdu není seriál pro děti;) Pro někoho, kdo by se třeba chtěl sjet, ale z nejrůznějších důvodů nemůže, je Čas Na Dobrodružství (který má jen tak BTW v češtině skvěle příšerně zpívanou znělku) ideální volba. 80% ()

Galerie (5 681)

Zajímavosti (24)

  • V epizodě se objeví modrá sojka, odkazující na seriál Normálka (od r. 2009). (bignothing)

Reklama

Reklama