Reklama

Reklama

Mocná čarodějnice Ravenna (Charlize Theron) se lstí vetřela do přízně krále prosperující a mocné říše, který z ní záhy udělá královnu a pak zemře. Ravenně ale podle proroctví kouzelného zrcadla stojí ve štěstí nevlastní dcera Sněhurka (Kristen Stewart) a posedlost vlastní krásou, kterou by si ráda uchovala navěky. Všechny problémy by vyřešila Sněhurčina smrt, jenže dívka právě uprchla z domácího vězení do Temného lesa, odkud se ještě nikdo živý nevrátil. Ale královna potřebuje mít jistotu, a tak si najme odvážného lovce (Chris Hemsworth), který dostane za úkol ji vystopovat a přivést zpátky. Jeho sebevražednou misi komplikují nejen podivuhodní obyvatelé, kteří les obývají, ale také to, že Sněhurka není jen tak obyčejná holka. Klidu na práci lovci nepřidává ani statečný princ (Sam Claflin), jenž pro ni má slabost už od dětství, a hlavně partička sedmi trpaslíků, kteří sice nejsou tak roztomilí jako Prófa a Stydlín, zato se umí náramně ohánět se sekyrou a vědí, že se Sněhurkou jim svitla naděje na záchranu temnotou zmítané říše. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 647)

Rusallka 

všechny recenze uživatele

Ano, byly v tom scény z Pána prstenů, Nekonečného příběhu, Princezny Mononoke a možná i jiných filmů, ale dalo to docela milý pohádkový celek, u kterého jsem se opravdu příjemně odreagovala :) ()

wesker 

všechny recenze uživatele

Krásně zpracovaná fantasy pohádka do nového kabátu při zachování stěžejních momentů příběhu (jablko,temný les atd.) výborně jsem se bavil i když chvilkama to bylo zdlouhavé.Každopádně si tento film zaslouží pozornost a nadprůměrné hodnocení. ()

Cvachetka 

všechny recenze uživatele

Teda Kristen je snad nejhorší Sněhurka jaká mohla být. Není hezká a neumí se smát (v žádnem filmu ve kterém hrála) a když už tak je to křečovité. Vždy jsem tvrdil, že nevěřím lidém co se neumí usmát ... a od doby co jsem viděl Zemi ztracených tak i lidem v pláštěnce :-) Zajímalo by mě jestli umí i jiný výraz tváře než ten, že každou chvíli hodí tyčku. Délka filmu přes dvě hodiny je lehce přehnaná, vzhledém k tomu, že dost pasáži je zbytečně natažených a velmi nudných. Od začátku to na mě působí, že se film snaží tvářit hrozně epicky a přitom je to děsná slátanina. Velké zklamání a to musím přiznat, že jsem to vůbec neodsuzoval předem, ba naopak. Co bylo podle mě dobré, byl výkon Charlize, ale to je snad vše. Za mě slabých 40% a to ještě trpím výčitkami zda nedávám moc. ()

halberdier 

všechny recenze uživatele

Celkem povedené převedení klasické pohádky na dobrodružnou fantasy, která místy až moc připomíná Pána prstenů. Vyzdvihnout lze určitě výkon Charlize Theron v roli zlé královny, Chris Hemsworth je sympaťák. Naopak Kristen Stewart v hlavní roli je nevýrazná a dává vzpomenout na své "nejlepší" chvilky ze série Twilight a je hlavní slabinou snímku. (7/10) ()

Pepi74 

všechny recenze uživatele

Odborová organizace amerických trpaslíků musela asi nějak zalobovat když ted máme jednu Sněhurku za druhou.. Ale jedna je větší slátanina než druhá. Ne ne a ne!!!! ()

Evbad 

všechny recenze uživatele

Kde člověk nic nečeká, nemůže být ani moc zklamán. Toť můj dojem ze Sněhurky a lovce, podivné zkříženiny Jany z Arku a Pána prstenů. Dialogy, za která bych rovnou shazoval z cimbuří hradu (který byl asi nejpěknějším zážitkem z filmu) příběh, který držel pohromadě asi jen silou vůle a vrcholem všeho "herectví" malé upírky Stewartové. Tohle že má být ta nejkrásnější žena podle zrcadla? Ta unylá osoba hrající jak po obrně mimických svalů? Proč celý film kouká jak kdyby právě dostala čípek? A když má konečně na konci šanci vyjádřit aspoň minimální emoce, zvednou se jí teda koutky asi o milimetr. Jediný důvod, proč byl tenhle fim natočený, je asi ten, aby se pan režisér Howard mohl se svou upírkou vyspat. ()

misul96 

všechny recenze uživatele

Sněhurka, krásná, hodná. Královna zlá, krutá. Sněhurka uteče, královna ji hledá, otráví se jablkem, polibek ji vysvobodí a je z toho happy end. Bla bla bla. Každý film o sněhurce je stejný a už ani ničím nepřekvapí. Stará dobrá klasika. Takže dvě hvězdičky za efekty, nebo něco takovýho. ()

mouzi 

všechny recenze uživatele

Slabemu deji jeste ubrala tezce prestrelena stopaz. Charlize zahrala skvele, ostatne jako vzdy, co jsem mel moznost ji videt. Mile me prekvapila Kristen Stewart, kterou jsem mel zatim moznost videt jen v Twilight. Moc jsem nepochopil tu pricmrndavajici roli Chrise Hemswortha, ktery mel podle me dostat vice prostoru, uz z toho duvodu, ze se nejedna o film Snehurka, ale Snehurka a lovec. Potesily zname britske herecke osobnosti v podani trpasliku, ackoliv jsem v teto casti cekal vice humoru, jak u trpasliku byva zvykem. Takze celkove takovych 2,6 *. ()

RyxiraAmy 

všechny recenze uživatele

Nechci opakovat, co už tady bylo řečeno, ale prostě mi to nedá; je to směska všeho možného od Pána prstenů (temný les, typické "putovní" scény), Avataru (houby s očima, rozvíjející se muchomůrky), přes všechny možné válečné/historické filmy (scéna, kdy se Sněhurka se zástupem svých věrných řítí ke hradu, mi připomněla Robina Hooda), až po Bambiho a dokumenty z Galapág. Scénář si prostě vypomohl, kde se dalo, ale to se dá překonat a výsledný dojem to ani tak moc nezkazí. Klasický námět je opravdu zachován jen v těch nejzákladnějších faktech, zbytek je tak moderní, až to místy není hezký. Myslím, že pro diváka je prospěšné zapomenout na Sněhurku, jak ji známe od Walta Disneyho a brát tohle dílko jako úplnou novinku, protože v žánru akční/fantasy to není ani zdaleka taková hrůza, jak se dalo očekávat. Kirsten Stewart ve Stmívání ráda nemám (ale když už jsme u toho, já nemám ráda ani Stmívání), ale tady se mi vcelku líbí. Chris Hemsworth je výborný, jen princ Wiliam je trochu trouba. Cekově: solidních 60%. ()

Paserak 

všechny recenze uživatele

Sněhurčina road movie pohádkovým světem by se dala, s jistou nadsázkou, nazvat klonem LOTRa a Letopisů Narnie. A jelikož mám obé rád, jsem spokojen i s tímto kouskem. A zlá královna je ...ehm...krásná...teda vlastně fakt zlá.....neee, božská. Mužstí hrdinové jsou charismatičtí. Akorát se Sněhurkou jsem měl trochu problém. Byla víc Johankou z Arku než stvořením nejněžnějším a na světě nejkrásnějším. ()

furrec 

všechny recenze uživatele

Tak pre mňa to bolo sklamaním, síce nie až tak veľkým ako v prípade Hunger Games, ale i tak ma to veru nenadchlo. Vyzdvihnúť by sa dal ale napríklad výkon a obsadenie Charlize Theron,svojej role sa zhostila skutočne kráľovsky. Ale účinkovanie tej večne vyšklebenej Kristen Stewart mi išlo riadne na nervy. Aspoň že v závere filmu dostala do tej vycivenej držky - málo ale predsa: ) Ak by tam obsadili iné, príjemnejšie dievča, bolo by to podľa mňa ku prospechu snímky. Ale i tak tento fantasy zlepenec pôsobil celkovo ako obrovská galéria vykradnutých nápadov iných snímok... ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

No, tuším, že na Štědrý den to v televizi nepoběží (ne proto, že by stála televizní práva "hříšnou" sumu peněz). Charlize Theron vypadá fantasticky, Kristen Stewart také, takže po téhle stránce tomu není co vytknout. Ale z Ravenny bratra , který mi svým fanatismem a zjevem hodně připomínal Silase ze Šifry mistra Leonarda (teda až na střih vlasů, ten je očividně podle princezny Fantaghiró), mě těžce bolel zrak. Příroda mimo moc královny byla kouzelná, právě tak jako příroda v moci královny. Jo, podívaná moc hezká. Ale. Mám-li hodnotit příběh, ve kterém sice nechybí tradiční pasáže Sněhurky ( kouzelné zrcadlo, otrávené jablko, trpaslíci, polibek,... ), už to neni 90 ze 100. Ona snaha o to podat divákovi co možná nejvíce efektní zábavu, nasadit zaručeně hezké tváře, podpořit příběh nezlomnou vůlí mladé dívky (Sněhurky) apod., by možná došla cíle, kdyby nešlo o námět čerpající z takové klasiky. Neměl bych problém dát tomu plné hodnocení, ale to by mi nesměli "zprznit" jednu z oblíbených dětských pohádek. ()

girasollle 

všechny recenze uživatele

Pěkný začátek příběhu, démonicky krásná Charlize Theron, minuty ubíhaly velmi pomalu a já se nemohla dočkat konce... ()

Hookins86 

všechny recenze uživatele

Jediný co bych filmu vytknul, je výběr hlavní postavy. Tím myslím Stevartku, co měla skoro celej film otevřenou hubu, z tý jí koukaly ty její orbitky a navíc je ještě ušatá (hadáš dobře, nelíbí se mi a nemám jí rád). Jinak film perfekt, hlavně ta banda trpaslíků. To byli borci! ()

pan_ponozka 

všechny recenze uživatele

Nene. U mě to nezafungovalo. Nevýrazný Chris, prkenná Kristen a vztah studený jak psí čumák. Když už to vypadá, že teď, ano TEĎ! se to rozjede a já zjihnu pod silou a mocí dobra, objeví se Kristen se slzama v očích a já mám zase prázdno. Charlize mě naopak zaujala mnohem víc a chvilkama jsem jí přál, aby to zkrátila. Dovedu si představit mnohem zajímavější průběh s jiným hereckým obsazením. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Pohádkový začátek a pohádkový konec, ale to vprostřed je vcelku zajímavé. Příběh odsýpá správným tempem a kanonické scény jsou zachovány, byť občas s trochu jiným vyzněním. Temný les se stahuje kolem hrdel a je škoda, že tohoto prostředí nebylo využito výrazněji ve jménu kontrastu s jakýmsi zelenkavým rájem přírodní sounáležitosti. Hemsworth si většinu času dělá legraci sám ze sebe (vždyť jen vyměnil sekeru za kladivo) a největším minusem se tak stává K. Stewart, která si vystačí s jediným obligátním výrazem postřelené laně s jemně vyšpulenými rtíky. Když ji nakonec prohlásili za vyvolenou a oblékli i do přiléhavého brnění, propukl jsem bohužel v smích, ač jisté militantní dámy se zcela jistě radovaly z pošlapaných archetypů klasické pohádky. Inu po visuální stránce líbivé, akčně i pohádkově uspokojivě mírné, ale myšlenku abyste pohledali, přestože se mi neodbytně vkrádaly znepokojivě zelené konotace ohledně matky/královny Země. Ale to snad byla jen náhoda. ()

sankacoffee 

všechny recenze uživatele

Nefungující, utahaný a hloupě napsaný. Všechny motivační nebo osudové monology či dialogy tak kurevs*y šustí papírem, že bych tomu, kdo je za ně zodpovědný, dal facana, až by se zaryl do země. Film, kde obsah zabíjí formu. Film, ve kterém Stewartová opět dokazuje, ne že neumí hrát, ale kvůli nedostatku výrazových prostředků toho vlastně ani nemůže být schopná. U toho jejího krutopřísného proslovu a potom i u bitvy ve stylu Johanky z Arku řízlém Vojínem Ryanem jsem se už opravdu smál. Chris Hemsworth asi dobře věděl, proč se filmem prochlastat. ()

Mistle_ 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší na celém snímku je epilogová píseň od Florence + The Machine - "Breath Of Life". Výprava a muzika výborné. Příběh čerpá z původní pohádky. Ale dál asi nic. Možná se to od moderních adaptací očekává, možná ne, já jsem zde čekala nějaký nový rozměr, nebo "poselství". Nic. Příběh mne nenadchnul, ani trochu. Mohla jsem se podívat na klip k výše zmíněné písni a stačilo by mi to. ()

Související novinky

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Jason Bourne vs. Aragorn?

Jason Bourne vs. Aragorn?

20.06.2015

V Universalu letos slaví jako o život. Z Padesáti odstínů šedi, Rychle a zběsile 7 a Jurského světa se vyklubaly neskutečné hity a nadcházející animák s Mimoni dopadne stejně. Na příští rok pak… (více)

Star Wars hledají režiséra

Star Wars hledají režiséra

02.05.2015

Rozchody režiséra a studia nejsou zas tak neobvyklé. V nedávné době potkaly třeba Ant-Mana (Marvel a Edgar Wright) nebo spin-off Sněhurky a lovce (Universal a Frank Darabont), nejnověji pak ztratil… (více)

Lovec bez Darabonta

Lovec bez Darabonta

17.01.2015

A další krásný příběh s ponurým koncem. Prequel Sněhurky a lovce nazvaný The Huntsman měl režírovat věhlasný Frank Darabont (Vykoupení z věznice Shawshank, Zelená míle), pár týdnů před natáčením jej… (více)

Reklama

Reklama