Reklama

Reklama

UnREAL

(seriál)
  • Austrálie UnREAL
Trailer
USA, (2015–2018), 26 h 33 min (Minutáž: 40–45 min)

Kamera:

David Pelletier

Hudba:

Fil Eisler

Hrají:

Shiri Appleby, Constance Zimmer, Craig Bierko, Jeffrey Bowyer-Chapman, Amy Hill, Brennan Elliott, Genevieve Buechner, Freddie Stroma, Johanna Braddy (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(38)

Obsahy(1)

Děj seriálu Un-Real se točí kolem příprav a realizace randící reality show. A o mladé produkční, která je schopná ledacos poupravit tak, aby to bylo pro diváka co nejatraktivnější. 
Za projektem stanice Lifetime stojí Marti Noxon, režisérka a scénáristka seriálů Buffy, přemožitelka upírů (1997) a Angel (1999). (geklon)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

MoiJe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S04e08, komplet: V poslednej sezone alebo aj dvoch uz to bolo obohrane, ta potrebuje tu, ta ju odbije, ta sa pomsti, vzapati to lutuje, do toho praca s obocim a nepoucitelni sutaziaci a znicene reputacie a zdravie... Ale vedomie poslednej serie a cakanie, ako to s nimi skonci napatie drzalo do konca. A tiez novy sympaticko-psychopaticky producent... // S02e01: Uiii. Mam z nich radost, zenske su pekne uderne. Chet a network line je trochu otravna, ale asi musi byt aby sa malo co dial na pozadi no. Kazdopadne sa tesim dalej. // Zatial S1: Bavi. Povedala by som, ze je to pritiahnute za vlasy, ze dospele zeny by sa nedali par slovami zmanipulovat do hysterickych hlupani, ale tych par realnych reality show, o ktorych existencii viem, by mi to hned vyvratilo. Stupidna reality show A jej pozadie? Come oon, guilty pleasure ako vysite. Necakali ste snad dalsiu Newsroom, alebo ano? PS: Pustila som si nahodny diel Bachelorette a OMG, to je taka sranda presne vidiet nie len producentov a snahu zachovat si tvar (logika situacii vo vile nie je nijak komplikovana), ale konkretne Rachel, Quinn a Adama za polkou veci. Kazdopadne, unReal ma samozrejme svoje muchy, ale v letnej sezone 2015 obavam sa nic lepsie nebezi. ()

haluska11 

všechny recenze uživatele

Výborné první dvě série, zbytek jako by neexistoval. Tvůrkyně to vymyslela skvěle: díky dvojímu napětí (z dění na place a z dění v samotné reality show) se těžko odolává bingewatchingu. Odrážejíc se od skutečných základů ukazuje silně "přikrášlenou" psychickou náročnost práce produkčního. Postavy jsou tudíž: a) labilní, b) psychopati, c) obojí; téměř jako by vypadly z Bojacka Horsemana. Občasný plot-twist potěší, ačkoliv se někdy zdá, že byl scénář psaný na koleni po cestě do střižny. ()

Reklama

moudnik 

všechny recenze uživatele

Stejně, jak reality show nesnáším a nikdy jsem žádnou neviděl ani nesledoval, tak tento seriál mi vlastně ukazuje, že můj instinkt byl správný. Špína, lži , ovlivňování, intriky a chamtivost se střetávají s náznaky fair play, kterou by někteří možná rádi hráli, ale není jim to umožněno. Hluboký úpadek mravů je zde prezentován jako umění jednotlivců manipulovat s ostatními a udržovat si kontrolu za každou cenu. Hlavně za prachy, které jsou stále potřeba na dluhy a hříchy minulosti. Hnus těchto show je zde probrána vskutku dokonale, doslova se všichni svlékají do naha. Není to hezký pohled. A před bednami celé Ameriky jim to baští s pytlem popkornu v ruce jedné a s lahví zteplalého piva v ruce druhé nadšení diváci. Snad se jim podaří při sledování těchto rádoby "reálných" show zapomenout na vlastní hříchy i starosti. A o to přece tvůrcům show jde, ať už je výsledek jakýkoliv a cesta k němu posetá třeba mrtvolami. Show must go on. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Americká zlatíčka z tak trochu jiného úhlu. Studio 60, jenom sluttier. Bez dlouhých řečí, ubohého předstírání nebo sebemenší úcty k tomu, kdo si o nás co myslí. Čistokrevné drama v té nejprimitivnější lidské podobě. Plus UNREAL Shiri Appleby. Everyone will be exposed. První řada: 8/10 Začátek druhé: Náběh na další homerun. Uvidíme. Uvidíme všechno. (zvedám na 9*) Edit:// Druhá řada: 10/10, EXPOSED. ()

erased 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od kritiky falešných dramat ve vysílaných reality show kruhem zpátky k možným skutečným dramatům v jejich zákulisí. Je mi sice trochu líto, že se UnREAL příliš nedrželo kousavého humoru na úkor soutěžících nanynek zjevného v pilotním díle, ale i přesto jsem se nakonec do neustálých manipulací s aktéry a neočekávaných důsledků ponořil naplno. Jen těch zvratů klidně mohlo být o něco méně, nebo by alespoň některé z nich nemusely zacházet až do tak neuvěřitelných extrémů. Wake up, this place is a vortex of evil and disfunction turning everything it touches to shit, how do you not see that? ()

Galerie (204)

Zajímavosti (5)

  • Tato epizoda byla natočena ještě před obnovením seriálu na 4. sérii, což vysvětluje ukončení některých dějových linek a happy endy pro mnohé z postav. (hansel97)
  • Čtvrtá série byla vypuštěna jako překvapení jediná celkově na streamovacím kanálu Hulu, načež bylo oznámeno, že s ní seriál končí. Pravděpodobně kvůli slabým číslům 3. série, která ztratila 60 % diváků. (hansel97)
  • Herec Freddie Stroma (Adam Cromwell) se v květnu roku 2016 zasnoubil se svojí kolegyní z 1. série herečkou Johanna Braddy (Anna Martin), se kterou začal chodit při natáčení. (Streeper)

Reklama

Reklama