Reklama

Reklama

Annabelle

Trailer 1

Obsahy(1)

John Form našel pro svou nastávající manželku Miu dokonalý dárek – krásnou starou klasikou panenku oděnou do sněhobílých svatebních šatů. Ale Miina radost z Annabelle nemá dlouhého trvání. Jedné hrůzné noci vtrhnou do jejich domu vyznavači satanského kultu a brutálně napadnou mladý pár. Prolitá krev a hrůza nejsou to jediné, co za sebou nechávají. Vyznavači Satana vyvolali bytost tak zlovolnou, že nic z toho, co udělali, nelze ani zdaleka srovnávat se zlem, kterým je nyní posedlá Annabelle. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (621)

tron 

všechny recenze uživatele

V pohode. Ja som spokojný. Dostal som presne to, čo som chcel. Akceptovateľný a znesiteľný rip-off (resp. spin-off). Annabelle nie je vyložene blbá a hoci k strašeniu a znervózňovaniu diváka a postáv používa zastarané metódy, fungujú. Neviem, možno som len proste mal chuť na staromódny horor á la deväťdesiate roky. Je to fajn, atmosféra temná, krv tu takmer vôbec nie je (rozhodne nejde o vyvražďovačku na spôsob šiesteho Chuckyho, ale o komorný horor), kladné postavy sú vcelku sympatické a záporné tu nie sú. Ak pravdaže nerátame Annabelle, ktorá má niečo do seba. Napnuto som čakal, kedy sa pohne oko, kedy žmurkne alebo sa jej nepatrne, o pár milimetrov pohne ruka. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Annabelle byla na "V zajetí démonů" to nejlepší, proto bylo jen otázkou času, kdy dostane vlastní film. Kdyby se ho byl ujal Wan, mohla ho (tak jako oba díly "The Conjuring") zachránit alespoň libová vizuální stránka. Na post režiséra byl však vybrán kameraman (!) Leonetti a hororový fail byl dokonán. Tuctová rodinka, jejíž osud je vám naprosto ukradený, je terorizována duchem "satanistky" Annabelle ("Dětská hra" hadr), který se vždy objeví, udělá BAF! a zase mizí. Proč dělá pí*oviny, místo aby je sejmula, to se zeptejte Ziembickiho.;-) Nechybí klišárny jako kněz nebo na Zlo věřící černoška, nechybí ani rodinný happy-end. Nebýt té jedné dobré scény ve sklepě... P.S.: Poznat, že se film neodehrává v současnosti, by - v případě, že jste prošvihli úvod a neznáte "The Conjuring" - mohl být docela oříšek.xD ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Poviem to stručne. Premárnený čas. Dejová linka nie je ničím výnimočná, skôr ide o takú štandardnú, x-krát videnú frašku, pri ktorej usporiadanú, mladú rodinku terorizuje démon, ktorému sa zachcelo onakvejšieho tela ako len toho umelého v podaní bábiky. Samozrejme hlava rodiny spočiatku ničomu neverí a je ku všetkému nadprirodzenému skeptická... Čo sa týka atmosféry, presne podľa očakávania - nula bodov. Napočítal som dve scény, kde to zaváňa aspoň slabučkým priemerom (scéna pri výťahoch a potom pri konci). Preto tie dve hviezdy, ale to len vďaka tomu, že mám dobrú náladu. Myslím, že jedna by bola ďaleko spravodlivejšia. 30/100 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Navzdory nevalnému obsazení a nezbytnému výskytu klišé se jedná o film s obstojnou atmosférou, který mě osobně bavil (mj. proto, že hlavní bubák nemá chybu). Závěr mi sice přišel stupidní a celý film se mi nejspíš už za pár dní vykouří z hlavy, ale jako celek mi to prostě sedlo a nedivím se, že vznikla pokračování. Btw. postava manžela se zde chová jako naprostý kretén, (nejen) čímž mi Anabelle trochu připomněla můj oblíbený horor Rosemary má děťátko. Btw. filmem jsem původně trochu opovrhoval kvůli jeho plakátu, který mi přijde stupidní - na té panence mi nepřijde absolutně nic strašidelného, podle mě je prostě jen strašně ošklivá, a nechápu, které děcko by si dobrovolně hrálo s takovým hnusem. UPDATE 5.5.2020 - Napodruhé v telce (v mizerném českém dabingu) mě to už vůbec nebavilo a ani jsem to nedokoukal. A strašně mi to splývá v té současné mase amerických hororů, které jsou jeden od druhého v podstatě k nerozeznání a celé je to strašně komerční, popcornově hloupé a určené k jednorázové spotřebě. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Poprvé za osm let co jsem tady, mi byl smazán komentář, ať žije ´´svoboda´´ slova a novodobý internetový fašismus, ten dotyčný, který má tohle na svědomí, by mohl aspoň přes interní poštu oznámit námitku ke komentáři, či z jakého důvodu mi byl komentář smazán.Pravdou je, že smazáno bylo víc komentářů, ve kterých na sebe navzájem útočilo veliké množtví uživatelů, na druhou stránku je opravdu strašně, ale strašně ubohé, že vám je bez milosti a vysvětlení komentář smazán.Nezbývá nic jiného než polknout a napsat komentář znovu, ale s velikou dávkou pohrdání a obrovskou znechuceností ke zdejším praktikám. Annabelle skrývala nebývalý potenciál, děsivá panenka byla tou nejzajímavější a nejstrašidelnější věcí v Zajetí démonů a co si budem povídat, tahle látka utrpěla už velikou ránu obsazením režiséra a scénáristy.Wan si z producentské stoličky zřejmě místy na Leonettiho dohlédl, protože ten bez debat natočil svůj nejlepší film v kariéře a vyloženě překvapil, tudíž v tomhle ohledu by mohla bý spokojenost, největším problémem je scénárista Dauberman.Začátek filmu nabídne pár slušných lekaček a příjemné zapojení historických událostí do děje v době ve které se film odehrává, ale pak atmosféra odpadne a vy sledujete téměř 45 minut rodiné drama s občasným bububu a já si řikal, že to je v prdeli a proč proboha z jednoho z nejlepších hororových námětů udělal Dauberman televizní drama.Díky bohu potom příjde nejlepší hororová půl hodina v dějinách kinematografie a od scény ve sklepě jako by to režíroval sám velký James Wan.Při tý scéně v kině lidi řvali a ten příval brutální atmosféry, strachu a totální bezmoci byl naprostý náhul.Annabelle mohla být jedním z nejlepších hororů světové kinematografie, bohužel rozpočet šel hodně dolů, najalo se pár televizních hvězdiček a hrozní béčkaři, kteří ze sebe ale vytlačili naprosté maximu a nakonec můžeme děkovat bohu, že to dopadlo aspoň takhle.První půlka filmu je unylým rodiným dramatem a ta druhá jedním z nejděsivějších hororů za poslední dekádu a já z tý scény ve sklepě nebudu mít pár dní klidnej spánek.Režírovat to sám Wan, mohlo to být jeho životní dílo, takhle je to aspoň hodně povedená žánrovka a i to se v dnešní době béčkových hororů sakra počítá.70%. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (38)

  • Je zobrazená budova s názvom Barclay. Rodina Barclayovcov je rodina terorizovaná Chuckym vo filme Chuckyho hra (1988). (Pat.Ko)
  • Detská vysielačka visiaca nad postieľkou hrá rovnakú melódiu ako hudobná skrinka V zajatí démonov (2013). (Pat.Ko)

Související novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (více)

Manželé Warrenovi zpět pro třetí Annabelle

Manželé Warrenovi zpět pro třetí Annabelle

18.10.2018

Patrick Wilson (Aquaman) a Vera Farmiga (Zdrojový kód) si zopakují své role Eda a Lorraine Warrenových v třetím dílu spin-offové Annabelle. Příběh třetího filmu se bude točit okolo proslulé panenky,… (více)

Třetí Annabelle má režiséra

Třetí Annabelle má režiséra

24.07.2018

Vražedná panenka Annabelle je k nezastavení a tak studia Warner Bros. spolu s New Line během Comic-Conu oznámila, že její třetí díl dorazí pravděpodobně už v létě příštího roku. Pokračování spin-offu… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama