Reklama

Reklama

Captain America: Občanská válka

  • USA Captain America: Civil War (více)
Trailer 1
USA / Německo, 2016, 147 min

Film studia Marvel Captain America: Občanská válka se odehrává v době, kdy Steve Rogers převzal vedení nově zformovaného týmu Avengers, který se nadále snaží chránit lidstvo. Dojde však k dalšímu incidentu, ve kterém sehrají Avengers nešťastnou roli. Politické tlaky vyústí ve vytvoření systému zodpovědnosti vedenému vládní organizací, jež na tým super-hrdinů dohlíží a řídí ho. Nová skutečnost Avengers rozdělí na dva tábory. Jeden vede Steve Rogers, jež hájí svobodu Avengers, aby mohli bránit lidstvo bez vládních zásahů. Druhý vede Tony Stark, který překvapivě zastává myšlenku vládního dohledu a zodpovědnosti. Připravte se vybrat si svou stranu a přidat se k non-stop akci na dvou frontách. (Falcon)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (1 239)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $250miliónovTržby USA $408,084,349Tržby Celosvetovo $1,153,304,495Tržby za predaj Blu-ray v USA $57,921,059Tržby za predaj DVD v USA $22,295,812║ akcia priam delikátna, účelová dravá kamera, výborná choreografia súbojov, má to proste šťavu, nuž na škodu je nastrelený príbeh - spor, ktorý pripomenie banálnu jednoduchosť práve dosť kritizovaného Batmana vs Supermana, tam sa veru malo viac popracovať na tom,... možno ešte tak ubrať cca 20 minút tých zbytočne naťahovaných kecov ale súboje tieto neduhy ďaleko prestrelia, vynahradia, Spider-Man a Black Panther fajn, celkom dobre tu fungoval aj zbytok osadenstva Black Widow opäť na zakúsnutie, zábavnosť opäť trefná, dramatizácia väčšinou sadne okrem záveru /videl v kine 3D verziu: 95%/ ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tak konečně vím, proč byl hned od počátku pan Pym s Tauriel tak nasraný a proč byl Scott jako Ant-man zajat na dva roky ve svém vlastním domě s náramkem na noze. Pořád jsem nechápala o jakém průseru v Německu to mluví, tak teď už to vím. A zase všechno zavinila něčí pošramocená duše. Avengeři se snaží spasit svět před globálním zničením nějakého zlouna, občas někdo zaplatí životem, ale důležité je, že lidstvo díky nim přežije, né? Stále se najdou mstitelé, kteří kují pikle, aby američtí ochránci našich životů zaplatili za ten bordel při půtkách o planetu svými životy. Hezky se mezi sebou mydlili. Bylo mi jich líto. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VŽDY SE SNAŽÍME ZACHRÁNIT CO NEJVÍC LIDÍ. NĚKDY SE TO ALE NEPOVEDE. A KDYŽ SE S TÍM NENAUČÍME ŽÍT, TAK PŘÍŠTĚ NEZACHRÁNÍME UŽ NIKOHO…“ /// Avangers ve stropách X-Menů (Batmana, Supermana…). Jenže tenhle boj se škatulkou „masoví vrazi“ mě moc nebere. Bitky (mezi nima) postrádaj emoce (prostě jim fandím fšem!) a tak je tohle nabušený superhrdinský obsazení vlastně přítěží. Když k tomu přidám ty prokecaný pasáže, vyjde mi z nabubřelý stopáže Marvelovská kvantita, která brzo přestane bavit. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem rád, když Tony Stark nehláškuje. 2.) Mým snem vidět mrtvý Avangers. 3.) Thx za titule „pablo_almaro“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ ne ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Rovnou řeknu, že se mi dvojka Kapitána Ameriky líbila víc, ale Russovci si z ní do Občanské války naštěstí přenesli spoustu věcí. Akce je pořád stejně drsná a plná chytrých momentů a dost prostoru pro své schopnosti tu dostávají i další hrdinové, ať už nováčci, nebo ti z jiných filmů. Když se to řeže, přijdou si na své fandové Capa, Iron Mana, Ant-Mana, Hawkeye i nováčků, Spidey s Black Patherem jsou výteční. Problém ale nastává, když se to řezat přestane. Russovci pořád umí s postavami skvěle zacházet a jednou větou definovat jejich pohled na celou situaci, díky čemuž pochopíte, proč Black Widow nejde s Kapitánem a proč je na jeho straně Scarlet Witch. Ale je toho moc. Hrdinů je zkrátka příliš, takže i když tu zkratka funguje, málokdo dostane prostor zaujmout nějak víc. Nakonec je to film, ve kterém v centru dění stojí ústřední hrdina, Tony Stark a Bucky a ostatní jsou více či méně navíc. Každý má sice šanci nějak zaujmout, ale kdyby se půlka z vedlejších postav jednoduše vystřihla, vůbec by to nevadilo. Neškodí tady, nešlapou jedna přes druhou, ale prostě tu není čas na to, aby se konflikty těch druhořadých hrdinů řešily tak, aby to člověka nějak extra zajímalo. Na druhou stranu i dvě věty prohozené Visionem v dementním svetru jsou pořád zajímavější než blábolení Batmana se Supermanem, kteří zjistili, že se jejich maminky jmenují stejně. Třetí Kapitán je dobrý, ale trochu se projevilo to, čeho jsme se báli. Marvelovské universum nabobtnalo tak moc, že sebelepší filmaři zkrátka nezvládnou z té hromady postav, charakterů a motivů udělat film, ve kterém by všichni dostali adekvátní prostor. A je to trochu škoda. Sólovky téhle sérii sluší víc než týmovky. Na druhou stranu pokud ty týmovky budou vypadat jako Občanská válka, vždycky u toho rád budu. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Najväčšiou devízou Civil War je prítomnosť veľkého množsva hrdinských charakterov, nakoľko doteraz to bolo výsadou tímoviek, a v sólovkách sa na postavách šetrilo. Nakoľko sa komixový trh totálne prehustil, Marvel vie, že si ďalšieho Winter Soldiera nemôže dovoliť, a tak dovoluje scenáristom aplikovať figury, ktoré sú nedávno odpremierované alebo dokonca majú debut priamu v tretiom kapitánovy. Najsilenjšímy scénami boli pre mňa pasáže vtipného rázu, čo ma viac, než prekvapilo, pretože Guardians of the Galaxy ma napríklad zďaleka tak neoslovilo práve kôli ľahkosti - naopak, tu ma to vedelo upútať od začiatku do konca - je to pravdepodobne postavami, ktoré už poznáme roky. Čo sa týka samotného scenára, zápletka vyzerá byť plytká, a už sa behom premietania schylovalo k tomu, že sa hlavný konflikt vyrieši za 20 minút, jak tomu bolo v Dawn of Justice. Našťastie tvrdší zvrat prišiel, a ja som bol veľmi milo prekvapený. Pravdu povediac ma šokovalo, že film ubeho napriek dlhej metráže tak rýchlo, a to je práve jediná, a najväčšia výčitka: nemal som pocit, že by ten film mal uspokojujúci koniec. A s tým pocitom polovyriešenosti naozaj nerád odchádzam. Hlavne po 2 a pól hodinách... Inak skvelá zábava a asi správny smer, kam na zahustenom komixovom trhu ísť ďalej. 80% | Cinestar Anděl Praha, 4.5.2016 | ()

Galerie (267)

Zajímavosti (122)

  • V roce 2023 nabízel slavný aukční dům Julien's masku Iron Mana (Robert Downey Jr.). O tuto rekvizitu byl neuvěřitelný zájem a výsledná suma dvojnásobně překonala původní odhady. Nový majitel si ji odnesl za neuvěřitelných 127 000 amerických dolarů. (Jimmy15)

Související novinky

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

04.08.2022

Chad Stahelski (John Wick, 2, 3) má – jak vidíte – plné ruce práce s řízením jedné velmi populární akční série, to ale neznamená, že se mu mezitím v Hollywoodu nehrnou další projekty. Zejména po… (více)

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Black Widow nabírá starého známého?

Black Widow nabírá starého známého?

18.09.2019

Následující článek obsahuje spoilery k Avengers: Endgame, pokračujte tedy na vlastní nebezpečí. Už příští rok se dočkáme první sólovky pro postavu Black Widow v hlavní roli se Scarlett Johansson. Ve… (více)

Reklama

Reklama