Reklama

Reklama

Neutečeš

  • USA It Follows (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Devatenáctiletá Jay se po příjemné chvilce na zadní sedačce auta se sympatickým mladíkem ocitne svázaná v opuštěné továrně. A mladík ji zpovzdálí opatrně pozoruje. Čeká na okamžik, kdy se objeví démoni. Na okamžik, kdy to pro něj celé skončí a pro ni naopak začne. Nekonečná noční můra. Tyto až příliš reálné přízraky jsou součástí prokletí, které si jeho oběti předávají sexem jako štafetový kolík. A pro Jay původně slibný večer nakonec skončí tím nejhorším možným způsobem. Její milenec ji uprostřed ulice vyhodí svázanou a polonahou z auta a navíc od něj převzala kletbu spojenou s pronásledováním a útoky přízraků, které s ní od této chvíle budou na každém kroku. Její život se smrskne na nekonečný a všudypřítomný strach, před kterým nemá kam uniknout. Jay se svých zjevení může zbavit jedině tak, že je předá někomu dalšímu. Podaří se jí uniknout? (CinemArt)

(více)

Recenze (636)

Illy 

všechny recenze uživatele

Já jsem taky (verbale) před sbou viděl stařičkou Ikarii s Pecinovského povídkou "Házím ti laso, kamaráde", kterou jsem četl minimálně třikrát. Ale ta měla jasně daná pravidla, našláplý děj a parádní závěr. Škoda že to všechno v tomhle, jinak solidně natočeném, film chybí. I když to zpočátku vypadalo jako nekompromisně nadprůměrná záležitost, postupem času zájem upadal a po scéně v bazéně a její zbytečnosti jsme na 55%. ()

toi-toi 

všechny recenze uživatele

Akoze horor. Ked uz som ani ja nebal, tak to bolo asi fakt slabe. Skor mysteriozna hipstercina s velmi zlou hudbou a velmi peknou kamerou. Detaily sukacky necakajte, kozy zvacsa nic moc - male a ovisnute.. ()

M1k9 

všechny recenze uživatele

Pokud si člověk neklade větší nároky a stačí mu na chvíli rozproudit adrenalin, It Follows nezklame. Co se týče napětí, jsme tam kde by jsme u thrilleru měli být. Dojem z filmu však díky IQ50 námětu kolísá, až někdy připomíná reklamu na kondomy. 4/10 ()

Blue.Shark 

všechny recenze uživatele

It follows je ve svém žánru něčím dlouho neviděným. Tenhle horor nepotřebuje příšeru ani laciné lekačky. Tady hraje prim atmosféra, která se opravdu dá krájet. Přitom k tomu stačí vzít noční můru, kterou zažil snad každý z nás; ona je totiž představa, že vás pronásleduje něco, co sice jde pomalu, zato ale neúnavně a bez přestávky, poměrně zneklidňující. Vlastně dost silně zneklidňující, a to se ani bubák nemusí tvářit nijak ošklivě. Trochu mě mrzí, že nevíme, co to vlastně nebohé laškující teenagery stíhá. Soundtrack obstaral Michal David toho času v depresi ze svých přebytečných kil, takže se můžeme těšit na táhlé syntetizátorové akordy, který napínají divákovy nervy až na hranici únosnosti. A že to kolikrát vážně stojí za to. Velké plus dávám za kameru a dlouhé záběry. Velké mínus ovšem tohle stalkovací dobrodružství obdrží za dost nevýrazné finále. Film ale rozhodně mohu doporučit jako instruktážní video pro začínající kněze toužící po celibátu. ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Základním kamenem pro úspěch hororu je to, že musí dokázat diváka něčím překvapit. V tomhle případě je to originální námět, který tu ještě nikdy nebyl, o čemž svědčí hned úvodní scéna, která je správně tajemná a pěkně navnadí na zbytek filmu. Bohužel však navnadí na něco trošku jiného, než čeho jsme poté svědky. Řeč je o úplné absenci gore, které je poprvé a také naposledy právě v té úvodní scéně. Strašidelných scén také není extra hodně, jestli 2, maximálně 3.. Všechno je to ale kompenzováno silným pocitem úzkosti, když ,,věc" pronásleduje svou oběť, a té nezbývá než utíkat a nezastavovat. Hudba se hodí velice dobře a herecké obsazení je sympatické. Paradoxem však je, že nejslabším článkem je pro mě hlavní hrdinka. Že by to byla krasavice se říct nedá, ale především mě zaráželo její nepochopitelné chování. Maskéři tu rozhodně moc práce neměli, vzhledem k tomu, že gore bylo nulové a ,,pronásledovatelé" byli obyčejní lidé s nějakým tím vyraženým zubem nebo menším monoklem. Na nějaké epičtější finále asi došly nápady, ale myslím, že zakončení jaké tu je, je důstojné. Lehčí chybičky se najdou, ale více převládá pocit radosti z originality, která se poslední dobou často nevidí a já nevidím problém vlepit tomu silné čtyři hvězdy. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý nápad ktorému chýbalo troška desivejšie prevedenie. Myšlienka že vás prenasleduje nejaký démon, ktorý proste len kráča ale aj tak vás dostane niekedy sa mi páčila. Podoby démona neboli strašidelné, skôr nepríjemné (dalo sa spraviť viacej) . Postavy sympatické, hlavná hrdinka , ako povedal chlapec ktorý jej to predal, nemala by mať žiadny problém predať to ďalej. Samozrejme celý problém sa dal vyriešiť sexom s nejakým prostitútom. Troška mi chýbalo nejaké predstavenie démona , kto to je , čo to je , prečo to robí to sa nedozvieme. Celkovo ma to však viac menej bavilo no viac ako 3* tomu dať nemôžem. ()

JM87 

všechny recenze uživatele

Takový slabší tři hvězdičky. Scénář je originální, líbí se mi. Dobrá je i atmosféra a soundtrack. Líbí se mi casting, ale chvílama je to prostě nudný. ()

no2 

všechny recenze uživatele

5/10 - Trochu netypický mysteriózní horor o teenagerech a pro teenagery, který nenadchne, ale neurazí. Atmosféra je super, přesně takovou očekávám od tohoto žánru. Zpočátku mně to připomínalo starého Lynche, posléze Carpentera. Herečtí představitelé jakž takž sympatičtí, hudba mrazivá. Na druhou stranu to, že It Follows evokuje první Halloween, je proklatě málo. V roce 2014 se ohánět podobností s hororovou klasikou z roku 1978 nestačí. Konec připomíná amatérské studentské filmy. Času stráveného u tohoto filmu ale nelituji. Slabé tři hvězdičky. ()

Muel 

všechny recenze uživatele

| Two Flints | Ponuré pohyby kamery, super soundtrack a absencia jumpscarov. Čo sa môže pokaziť? Veľa vecí. Nápad je výborný a pravidelne som sa tešil, čo nastane v ďalšej scéne, ale všetko sa to vyparilo maximálnym spôsobom. A ešte aj na prvý pohľad chytrá pseudozáverečná konfontácia v bazéne je tupá jak poleno. Prečo vlastne bola v tom bazéne? Neviem. Viem iba to, že funguje to dovtedy, kým si divák uvedomí, že tam vlastne nič viac nie je. Čiže ok film. Viac TU. | Hodnotenie: 6/10 | ()

bolan 

všechny recenze uživatele

V rámci kinematografie to stojí za starou belu. V rámci hororového subžánru tomu můžu ledacos odpustit, ale průměrně průměrných hororů jsem viděl už tolik, že mě již odpouštět unavuje. Vlastně mi tam nejvíce vadí naprostá absence dospělých postav a abych jenom neremcal, tak ten audio podkres je skvělej. ()

Druury 

všechny recenze uživatele

na horory jsem ja pes.. tenhle je zajimavej, napaditej... a proste me bavil. je pravda že zpusob predani mohl byt jiny ale pro me celkovy dojem kladny! ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Strasna sprostost. Mam tento zaner velmi rad, a preto ma vzdy velmi irituje, ked to niekto zmrsi a nedoruci ani len strasidelnu atmosferu. A ked nadovazok pocujete tie deticky "hadzat" tie kecy po tom, ako sa s niekym vyspali, len preto, aby na seba "vzali niekoho prekliatie", chce sa vam bud smiat alebo niekoho sfackovat. Strasny blud. Podla hodnoteni (69%) som v silnej mensine, zariadte sa podla seba. Neodporucam. ()

sebo9629 

všechny recenze uživatele

Tak tento horor nie je pre široké publikum, na to je tu až príliš málo jumpscares. Dokonca by som povedal, že je to skôr thriller ako horor, pretože neviem či som sa vôbec aspoň raz zľakol, ale film mal veľmi solídnu atmosféru. Najviac sa mi na filme pozdávala réžia, podľa mňa je to skvelo natočený film a a taktiež výkon Maiky Monroe bol skvelý. Hodnotenie: 8.0/10 ()

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Jak zas začít..Ani se mi nechtělo to komentovat, ale musím..pokusit se někoho odradit. Film v kterém se celou dobu nic neděje, ale opravdu NIC! Holka s kamarády a sestrou při nekonečné seznamovačce. Má nového kluka, kterému dá v autu, ten jí poté unese a sdělí jí, že na ní tím sexem přenesl kletbu a že po ní někdo půjde a zbaví se toho, když sama někoho "pomiluje". Ano neustále jí někdo pomaličku pronásleduje, tu stařenka, tu chlapec, tu pán...bez lekaček, bez nějakých masek či čehokoliv strašícího. Horor přes hodinu a půl tímto vždy zavání...bezbřehou nudou, ale toto nebylo jen subjektivní, tohle prostě bylo k nevydržení. Herecké výkony jak z dokumentu..prostě neherci. Úplně mě dostávala hudba..pazvuky, sem tam tón a zas klid..zas nějaké pazvuky a zas klid. Zpomalené záběry, už jsem se jen smál..zpomalte film v kterém se nic neděje a udělejte z toho "cool" záležitost..debilita. Zabitý hlavní hrdina, zabití "démona" v bazénu, happy end a jde to po nich zase..aaaa..zatmívačka, konec, otevřený, k zblití. Nestahovat, nevěřit místnímu hodnocení. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Prázdny svet je veľmi desivé miesto, táto krajina nikoho je ako stvorená byť kulisou pre znepokojivý horor o niečom čo sa prenáša pohlavným stykom. Silné tri hviezdičky. ()

Caine 

všechny recenze uživatele

Fakt pěkné překvapení. Zajímavá kamera, za mě i skvělá hudba alá osmdesátkový horory (myslím že by Carpenter rozhodně nepohrdl), hodně zajímavý námět. Moc mě teda nevzal konec, ale co už. :-) ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Vnímal jsem tam nějaké vlivy (nezvratný osud, kruh), ale jako celek mě to dostalo jako dlouho žádnej horror. Geniálně jednoduchý a účinný, vizuál i hudba vybroušenej...zase jednou jsem se u nějakého filmu cítil nesvůj, což už se mi u tohoto žánru moc nestává. Příjde mi, že to bylo hlavně tím, jak to brnkalo na strunu bezvýchodnosti, že i kdyby to všechno pominulo, tak paranoia ti zůstává i přesto už napořád. Něco jako neustálé absolutní uvědomění si nevyhnutelnosti smrti... ()

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

02.12.2015

Oscarová sezóna pomalu začíná a jako tradičně se o první důležitá ocenění postarali pánové z National Board of Review. Tohle recenzentské sdružení potvrdilo, že nový Šílený Max nezasáhne jen do… (více)

Reklama

Reklama