Reklama

Reklama

Svět pod hlavou

(seriál)
  • angličtina World under Head (více)
Trailer
Drama / Mysteriózní / Psychologický / Krimi
Česko, 2017, 9 h 38 min (Minutáž: 54–60 min)

Hrají:

Václav Neužil ml., Ivan Trojan, Judit Pecháček, Jan Budař, Václav Kopta, Tomáš Jeřábek, Michal Dalecký, Marie Doležalová, David Máj, Jan Plouhar (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Je rok 2016. Policista Filip Marvan (Václav Neužil) musí ukrást důkaz, aby zachránil svého bratra před mafií. Záhy ho srazí auto a on upadá do bezvědomí. Probouzí se v nemocnici v roce 1982. Jak se v minulosti ocitl? Proč? A jaká je cesta zpátky? Filip potkává svoje rodiče, několik měsíců předtím, než se má narodit. Poznává otce, kterého si z budoucnosti pamatuje jen jako zlomeného muže, který dobrovolně ukončil svůj život. Na pozadí pátrání po příčinách, které jeho rodině změnily život, je Filip nucen vyšetřovat sérii detektivních případů ve městě na severu Čech. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele rumczeis k tomuto seriálu (2)

Stín kapradiny (2017) (E01) 

Mám z toho takové rozporuplné pocity. Postava Ivana Trojana jako by ztělesňovala všechny ty zlé špatné věci, co jsme kdy o práci VB a STB slyšeli. To ale v podobě jednoho člověka hraničí s groteskním pohledem na celou SNB. Nevěřím tomu, že by se řadový kriminalista v okresním městě mohl chovat a jednat právě jako jeho postava. Na druhou stranu, je evidentní, že se to celé odehrává v hlavě Filipa Marvana, takže to nemusí o realitě nic vypovídat, je to prostě tak jak to vidí Filipovo podvědomí. Uvidíme, jak si povedou další díly, zatím 50 % ()

Anděl odplaty (2017) (E02) 

Ta přímočarost scénáře mi trochu připomněla advetury nebo podobné hry. Možná by se na to scénář hodil víc než na epizodu seriálu. Ovšem na druhou stranu je vidět jak je Marvan smířený s tím, že je v kómatu a tak odevzdaně hraje tu hru, kterou mu jeho mysl vytváří. Chování postav tak neodpovídá realitě roku 1982, ale je to to co Marvanovi vytvořilo podvědomí a on se dokonce stává jediným myslícím prvkem v daných kulisách. Trochu mě mrzí některé kulisy a technické detaily, které do roku 1982 úplně nezapadají, chtělo to větší preciznost (ale v tomhle jsem asi zhýčkaný západní produkcí). Lepší než předchozí díl a začíná se mi to líbit. ()

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama